Miami - Att semestra är en prövning

Först kändes det lite skit alltihop, men nu känns det bättre. Nu har vi vant oss lite vid hela Fort Lauderdale grejen och liksom accepterat att det är som det är.

Men jag måste säga att den sista veckan på semestern har satt hela familjen på prövning. När vi först begav oss iväg hade vi en bild av hur vår semester skulle bli. Vi hade längtat och trånat efter det som vi faktiskt tyckte oss vara värda efter året som vi haft och risken när man längtar sådär är att man målar upp en bild som är omöjlig att leva upp till. Men första veckan gav i stort precis det som vi hade förväntat oss. Hotellet vi bokat var förvisso en stor besvikelse på alla tänkbara sätt, men i övrigt var allt som vi önskat och till och med mer. Wowfaktorn sa oss att det här var något vi skulle leva på länge.

Men när vädret vände gick luften lite grann ur oss och sen kylan kom känns det som att vi haft lite otur med det mesta. Både maken och jag är genomförkylda. Verkligen skruttiga faktiskt, vilket känns lika trist som orättvist. Det var inget vi hade med i vår plan. Vi hade gärna chillat i huset vi hyr och läst böcker, spelat kort och surfat loss vid den fina poolen. Men i huset bor ägaren precis inpå oss. Vi visste att han skulle bo i bostaden, men hade inte förstått att huset var så litet och att vi liksom skulle bo på varandra och tillsammans såhär. Hur trevlig han än är, så blir det lite konstigt ibland. Som till exempel igår, när han hade festligheter med sin pojkvän fram till tidiga morgontimmen. Hur diskreta och tysta de än försökta vara, så ja... det kändes lite skumt.

Eftersom boendesituationen är som den är försöker vi fylla dagarna med aktiviteter. Trots febrighet och sömnlöshet. På stranden är det kallt och att aktivera sig på annat sätt är dyrt här. Så resekassan börjar eka rätt tom.

Alla tre kämpar tapper för att hjälpas åt att hålla positiviteten uppe. Vi gläds åt att vara tillsammans och att ha lyxen att ha så mycket tid ihop. En hel massa tid och inga egentliga måsten. Och det känns att dottern blivit stor, för hon tar ett jätteansvar i att inte klaga, även om den sista veckan inte blivit som hon tänkt. Hon letar guldkorn och lyfter upp dem för oss alla att se. Och maken och jag parerar och ger och tar för att allt ska flyta på. Alla våra boenden har varit så konstiga, så någon direkt intim kärlek har det inte blivit av. Men som det gifta gamla par vi är är vi trygga med varandra i alla fall. Det känns lyxigt att ha en livskamrat som jag har i min make. Och en bästa vän och själsfrände som jag har i vår dotter.

Vi var förresten på Miami Zoo idag, mina två BFF och jag. Ett spontant infall som blev toppen.

Do more of what makes You happy

  • Postad i: Resor

Gillar