Låt min dotter få vara frisk!!!

Hon har det fasen inte lätt, min dotter. Sedan i vintras har vi försökt få bukt med en allt mer tilltagande allergi, som sätter sig på såväl hud som andning och ork. Hon har fått astmaspray och en tablett hon ska ta varje dag, som ska hjälpa för allergi mot kvalster. Men det hon har fått hjälper egentligen inte alls. Kliande rodnad och svullnad i ansiktet kommer och går. Utslag som liknar acne eller finnar. Det tar så mycket energi från henne och jag ser hur hon kämpar. för att hålla humöret uppe på dagarna. Men på kvällarna kommer tårarna. Och nu ibland även på morgonen innan hon ska gå till skolan. Läkarbesök på läkarbesök utan att det ger resultat. Det ska man inte behöva gå igenom när man är 11.

Allt jag önskar är att hon ska få vara frisk och att hon ska må bra. Det gör mig så ont att stå bredvid utan att egentligen kunna göra nåogot för att hjälpa. Jag kan försöka förstå och trösta. Jag kan trycka på hos läkaren om och om igen för att de ska hitta roten till hennes bekymmer. Men jag har inte det där trollspöet som hade behövts för lösa allt och trolla bort den starka tonårsångest som bubblar och pyr.

Hon befinner sig i en känslig fas av uppväxten och har fullt upp med att hitta och bli trygg i sig själv. Självkänslan vacklar och självbilden likaså. Det räcker att hon har såna vardagliga ungdomsbekymmer att tampas med. Jag vill inte att hon ska behöva gå igenom något annat än det.

Jag vill att hon ska få lov att vara den glada glittrande lilla människan som hon egentligen är utan att onödigt tjafs ska sätta käppar i hennes hjul.

Do more of what makes You happy

Gillar