Laddar om med feelgood


Det hände något med energin idag. Den tog liksom slut. Det blir sådär att jag dippar ibland. Att lusten och kraften liksom tar slut. Och idag har varit en sån dag. Huset, familjen och projekten har alla fått lite av den uppmärksamhet de förtjänar, men det jag har gett har jag inte gett med uns och eftertryck.

Framåt kvällningen började jag bli rätt trött på mig själv. Det är tråkigt att går runt och vara tråkig. Så i ett försök att vända måendet och humöret till något lite mer positivt, gav jag mig av på en runda i naturen. Eller jag gav mig inte ut. Jag tvingade mig ut. Större merparten av mig själv tyckte att jag var på tok trött för att ge mig ut. Men den kloka delen av min vilja vann. Den som vet att det ger energi att röra sig. Framför allt om man rör sig i naturen.

Det blev att jag tog cykeln, trots att jag vet att jag får ont efteråt. Men jag tycker så mycket om min nya hoj. Och den tar mig ju så mycket längre än vad apostlahästarna gör.

Vi bor som i en bukt och jag tog en av rundorna som leder längst med vattnet. Helt galet är det, med alla de olika sorters stränder som stan har att erbjuda. Hav vid vit pudersand. Hav vid klippor. Hav vid småbåtshamn. Hav vid skog. Hav, hav, hav. Överallt lika vackert. Och vägen mot kvarteret där vi bor leder mig genom öppna vida ängar. Rent magiskt även det. Särskilt nu när de grönskar.


Väl hemma kändes det lite bättre, men fortfarande var det något som gnagde i mig. Riktigt tillfreds var jag inte. Så efter maten, när stor och liten hade skärmtid, bestämde jag mig för att ta ett bad. Det blåste hejvilt när jag cyklade, men när jag skulle bada, hade vinden mojnat helt. Jag startade inte massagepumparna, utan låg bara där och njöt av lugnet och tystheten. En väldigt kort stund. Sen blev jag rastlös. Lugnt och tyst gör sådär med mig. Så jag startade min mindfulnessapp och satte igång guidningen för kort kroppsscanning. Med hjälp av den brukar jag kunna komma ner i varv. Och banne mig, det funkade även idag. Rätt coolt att slappna av sådär i vattnets tyngdlöshet. En helt ny känsla för mig och något jag absolut kommer testa igen.

I morgon är det måndag. Fast strunt samma vilken dag det är egentligen. Det är ju semester. Och prognosen säger att det ska bli sol. 


Do more of what makes You happy

Gillar