La Cucina Italiana

Firandet av min 40-års dag fortsätter, fastän det är flera månader sedan själva födelsedagen var. Det glädjer mig, för det här med att fira är verkligen något jag tycker om. Igår var det min storebror och hans fruga som ville kalasa och det gjorde de genom att bjuda med mig och maken på en hejdundrande matupplevelse på en italiensk restaurang i Göteborg.

Jag är stolt över alla mina syskon, men med brossan är det något speciellt. Han är verkligen enastående. Jag ser upp till honom, så som man gör med varmhjärtade storasyskon som lyckas väl med allt de tar sig för. Brossan bor i Stockholm sedan flera år tillbaka. Han har bildat familj där och driver ett företag vars nisch lett till att han knutit kontakt med alla möjliga mer och mindre kända svenskar. Ibland bjuder han på get-together för sina kunder i Göteborg och när han gör det är han alltid på en och samma restaurang - La Cucina Italiana. Och det var dit han tog mig och våra goa respektive igår kväll.

18.00 (fast 18.12, för brossan är aldrig i tid) rullade hans sprillandes nya och evigt glänsande bil fram vid vårt hus. I baksätet korkades det upp bubbel och jag kände mig sådär härligt bortskämd och lyckligt lottad. Väl framme vid restaurangen fick jag äran att träffa restaurangens kock, som brossan berättat så mycket om. Kocken heter Pietro och han kommer från Napoli. Pietro är urtypen av italienare och han älskar mat så som bara en äkta italienare kan. När han berättade om sin restaurang och sitt liv gjorde han det med ett yvigt gestikulerande. Orden han talade var svenska men han trallade ut dem i rasande fart med en melodiös italiensk språkmelodi.

Gårdagens fyrarätters, med speciellt utvalda viner, var verkligen en matupplevelse utöver det vanliga. Aldrig har jag väl velat köpa mig den där stugan i den italienska bergsbyn så mycket som nu.

Do more of what makes You happy

Gillar