Klamrar mig fast vid sommaren

Det första jag gör när jag kommer till jobbet är att ta av mig skorna. Det finns få saker jag uppskattar så mycket med sommaren, som det här med att vara barfota. Jag älskar känslan av att kunna vifta på tårna utan att något tar emot. Av att inte ha något som kramar åt de små fossingarna. Det ger en känsla av frihet.

Helst vill jag egentligen stå upp när jag är vid mitt skrivbord, vilket jag tyvärr är en stor del av dagarna nu för tiden. Men när jag står får jag så sablars ont i fötterna, så det får bli att jag mot min vilja sitter. Även om det kanske inte är helt ergonomiskt korrekt gillar jag att ha stolen såpass högt att benen kan dingla och hänga utan att fötterna nuddar mark. Dingeli dingel. Det känns också lite fritt.

När jag gjort klart mina arbetstimmar lyckades solen pressa sig igenom molntäcket en kort liten stund. Vinden var fortfarande sådär ilsken och hård och eftersom kalla vindar blåser igenom hela mig och kyler mig arg och småsur, hade jag lite svårt för att ta beslut om jag skulle ta mig till gymmet eller till skogen efter jobbet. Att solen tittade fram gjorde att skogen och utomhus lockade mer. En runda runt vattnet med blandade småhopp. Lite promenad och lite löpning. Naturens läkande krafter är verkligen magiska. Att ta sig runt omgiven av träd, stigar och vatten lättar sinnet och ger ny energi.

På väg hem från jobb och skogsrunda körde jag inom en handelsträdgård som jag fått nys om via sociala medier. Siri fick visa mig vägen, för stället låg lite off. Men så glad jag är att jag letade mig dit! Växterna var i finfin kvalitet och dessutom såldes allt på rea. Ägarna var genuina och pratglada, så innan de stänger för säsongen ska jag skynda mig tillbaka för att köpa hem lite mer blommor till trädgården. Blommande växter i rabatterna håller känslan av sommaren vid liv, även när vädret är som det är. Och sådana där fina och lokala handlare måste ju premieras.

Do more of what makes You happy

Gillar