Klä djävulen i partyhatt

Cancer är en jäkla party pooper. En mörk skugga som flåsar en i hasorna sådär så att nackhåret riktigt reser sig. Men jag önskar att vi vinklar och maxar ljuset nu, så att skuggan blir lite mer skir och faller en bit längre bort. Nu lägger vi allt det här bakom oss. Nu låter vi inte sjukdom ta mer energi.

För det är ljust! Man har mig under fullständig kontroll. Och som av ett mirakel upptäcktes det nya i ett väldigt tidigt stadium och det är ju hur bra som helst. Vi ska vara tacksamma för det och låta glädjen över det vinna över känslan av uppgivenhet, rädsla och sorg. Att ödet klev in och bidrog till tidig upptäckt kan faktiskt ha varit avgörande, rent krasst rentav livsavgörande och det är jag otroligt tacksam för.

Cancern sitter visserligen där som en igel med horn och treudd. Men vi kan väl sätta på honom en partyhatt och ge honom en sådär tuta som barn blir så glada av att blåsa i. En sån som låter gällt och vecklas ut lite kul när man blåser i den. Vi avdramatiserar honom lite tycker jag och så tuffar vi på framåt med en lite festligare känsla i kroppen.

Låt oss fyllas av glädje och tacksamhet för livet. Det kunde varit så otroligt mycket värre än såhär.

Do more of what makes You happy

Gillar