Impulsköpte nästan ett hus

Vi Hemnetknarkar ju en hel del. Inte för att vi inte trivs där vi bor utan mest för att sondera marknaden. Drömma om vad mer livet har att erbjuda. Vi har gjort vårt hem till vår lilla oas, men skulle trots det kunna tänka oss att bo lite närmre stan för att enkelt och smidigt, till fots eller på tvåhjuling, kunna ta oss dit vi vill. Till jobbet, stallet, familj och vänner eller till en drink på stan. Vi bor visserligen inte mer än typ 6km från stan, men ändå. Dottern har en önskan om att få en lite mer avskild del av huset där hon någorlunda ostört kan hänga med sina kompisar. Och vi vuxna hade inte haft något emot en lite mer liggvänlig planlösning.

Det är okristligt dyrt med hus just nu. Marknaden har gått bananas. Galen marknad till trots var det på håret att vi köpte nytt här i veckan. På fredagskvällen hittade maken ett arkitektritat hus i stan. Ett enplans vitt tegelhus med torr och inredd källare till dottern. Stilen gick i klassiskt 50-tal med originaldetaljer i alla rum. Stora fönster och luftiga golvytor. Furutak och tapeter med mönster och färg. Trädgården tilltalade och uteplatsen låg i söderläge. På tisdagen var vi på visning och trots att det mesta av ytskiktet på insidan och både badrumx2 och kök behövde totalrenovering var vi eniga om att här kunde vi verkligen tänka oss att bo. Vi räknade och räknade och la ett bud. Sen ett till och sen ett till. Och så ett till. Oj vad det kittlade i magen. Vi var tre som budade, men den första la sig ganska snabbt. Av oss två som var kvar visade sig den andra vara lite mer köpstark och tillslut kände vi att det var orimligt med ytterligare höjning. Man får ju ha lite respekt för pengen. Även om vi hade flyttat in rent mentalt, så la vi oss och huset gick till den andre. Trist ändå, men himla spännande. Hade vi fått huset hade vi flyttat redan i sommar och vi såg faktiskt alla fram emot ett nytt projekt. Försäljning, flytt och renovering. Etablera sig på nytt ställe. Förändring i vardagen. Vi gillar ju sånt där.

Jag sitter här på altanen omgiven av fönster. Blickar ut över vår trädgård. Skymtar den krusiga fågelsjön och åkrarna mellan avenbokens svajande lövverk. Den där vyn hade jag inte fått i stan. Vi har det bra här också.

Såhär såg huset ut på utsidan.

Och såhär hade vi tänkt renovera insidan.

Do more of what makes You happy

Gillar