I huvudet just nu

Ett stilla vårregn ger luften en doft av hopp. Helgens perfekta blandning av sol, ljumma vindar och nattliga regn har fått ljusgröna knoppar att fullständigt go bananas. Den är för härlig den här tiden. I helgen har vi pysslat om huset och gjort fint i trädgården och på uteplatserna. Just uteplatserna var faktiskt anledningen till att vi blev så förtjusta i det här huset när vi bestämde oss för att köpa, då för typ fem år sedan. Boytan i sig är väldigt blygsam, men med möjlighet att sitta ute både på framsidan, baksidan och på ovanvåningens balkong, växer huset väldigt när våren vaknar till liv.

I somras fläskade vi ju till det med att köpa oss ett utespa och efter att ha spenderat vintern med att grunna på vad vi ska göra med ytan runt spaet, har maken i helgen skridit till verket. Jag har fått min vilja igenom, så det bli trall runt hela alltet. Trall och upphöjda bänkar, som man kan hänga på när man vill svalka sig. Det blir najs. Det känns dumt att inte kunna hjälpa till mer med byggandet, men som den snickare han är sköter han det bäst på egen hand. Hade jag varit själv hade jag nog rett ut att bygga, på mitt sätt, men nu har jag ju maken, som vet precis hur man ska göra. Som tur är vet han. Och som tur är har jag honom.

Då några väninnor under vintern gått skilda vägar från sina makar, har jag fått insyn i hur det kan vara att mitt i livet separera från den man en gång trott man skulle dela hela livet med. Den insynen har gjort mig så innerligt tacksam över att jag har det jag har. Ensam, mitt när livet ska blomstra som mest. Mamma varannan vecka och helt ensam varannan. Det kryper i mig av bara tanken. För att vara säker på att jag gör det jag kan för att min och makens kärlek ska vara, lutar jag mig mot mormors kloka råd:

❤ Kärleken frodas inte av sig själv. Vårda den med tålamod, ömhet, närhet och skratt.
❤ Sluta aldrig att prata med varandra. Dela med er av stort och smått.
❤ Var beredd på att det går upp och ner. Efter regn kommer sol, kommer regn, kommer sol.

Mormor och morfar blev tillsammans när de gick i grundskolan och de höll ihop tills en slocknande livslåga skiljde dem åt. Så de om några vet.

Do more of what makes You happy

Gillar