Hej snygga du, det är sommar nu

Hej snygga läsare. Du gulliga fina och rara. Vet du, helt plötsligt är sommaren här. BAM så kom den som från ingenstans. Grönskan och solen. Fågelkvitter och bara ben. Allt det där där härliga kom i år igen. Yeay!

Har du någon tanke med vad du vill göra med din sommar? Vet du vad du vill få ut av den? Vad du vill fylla den med? Jag tänker att det är viktigt att inte ha för höga förväntningar på den här ljuvligt efterlängtade årstiden. Det är inte meningen att komma med ett förmaningstal här nu, men några råd på vägen vill jag nog ändå passa på att ge.

En sommardag är ju egentligen som en helt vanlig vinterdag, bara lite ljusare och varmare. Och längre. Det är inte alls säkert att kärleken och glädjen kommer bubbla mer bara för att det är sommar. Det är ju inte sommaren i sig som gör bubblet, utan det som du och de eller den du är med skjuter till. Om du vattnar kärleken och glädjen så bubblar den och sjuder sådär härligt. Det blir lite vad du själv gör det till. Jepp, det är faktiskt upp till dig. Det går inte helt att förlita sig på att sommaren ska göra jobbet.

Och du, låt dig inte dras med i den där stressen kring allt som måste göras och upplevas. Om andra vill maxa sin semester och fylla den till bredden, så kan de ju få lov att göra det. Du kan också göra det om du vill, men det är inget måste att hålla på hela tiden. Vill du hellre vila, vara hemma eller låta förrådet vara sådär stökigt fastän du är ledig, ja då är det OK. Du äger själv dina måsten och ska bara göra det som känns rätt för dig. Det du mår bra av att göra, det du blir glad av, just precis det ska du göra.

Sen har vi det där med sommarformen och kroppshyddan som du huserar i. Blev det inte som du hade tänkt med kosten, träningen och vikten? Känner du, precis som jag, att det har varit svårt med motivationen i pandemitid? Ja, vad gör väl det. Det blev ju sommar ändå. Begynnande bilring och gäddhäng till trots. Det går ju alldeles finfint att sola och bada även om man inte är superfit. Det är ett slitet uttryck, men visst är det ju insidan som räknas ändå. Jag ska fortsätta vara så fin jag kan på insidan och försöka känna mig nöjd med min spegelbild, för jag tror att det kommer att göra att jag glänser i alla fall lite grann. Visst är det fint med dom som är sådär nöjda med sig själva? Det smittar liksom av sig och ger en aura av positiv energi. Den auran ska jag eftersträva och försöka dela med mig av.

Men vi säger väl så? En sommar som vi fyller med sånt som känns viktigt för oss. En sommar där välvattnad kärlek, glädje och inre frid står i centrum. Ah, så säger vi. Det låter bra.

Puss och kram!

Do more of what makes You happy

Gillar

Kommentarer

DagbokstankarKärlekLymfomResor