Gott och blandat

Den här årstiden har jag svårt för att inte tänka på annat än godis. Jag är sugen hela tiden och tycker att allt känns lite lättare när man tuggar på något sött. Visst blir man lite glad av godis?

Vet du, jag träffade på en gammal klasskamrat i affären idag. Först hajade jag till för att jag kände igen ansiktsdragen. Är inte det där Erik, tänkte jag. Eller kanske hans pappa. Eller morfar. Men nä, det var Erik. Han hade blivit en gammal gubbe, med pösmage och allt som hör gamlingar till. Vi pratade lite käckt, sådär som man gör när man inte träffats på 30 år. Även om jag log och var mitt trevligaste jag under vårt stappliga kallprat, så kände jag mig ytterst kränkt. Kränkt över att en jämnårig är en gamling. Undrar hur jag ser ut egentligen. Man känner sig som 25, men högst troligen ser man ut som äldre. Jag har svårt för att förlika mig med det där.

Och snart är det vår. Sen är det sommar. I ett steg mot Beach 2020 drar årets upplaga av Träningsutmaningen snart igång. Jag utmanar mina syskon och deras äkta hälfter i syfte att hitta hälsosamma rutiner kring träning och kost. Varje dag samlar var och en poäng genom att äta rätt, cykla, springa, lyfta eller gå. Det är tjejerna mot killarna och i maj koras vinnaren. Jag får erkänna att jag har lite low bat och jag är kanske inte super pepp, men för mina systrars skull ska jag försöka gå all in. Det ska bli kul! Kul att komma igång igen och kul att göra något tillsammans.

Annars då? Jo, livet rullar på. Pappa har fyllt 70 och oj, va vi har firat. Alla syskon (på pappas sida då) överraskade honom med en weekend i Göteborg. Han blev så glad att tårarna sprutade. Det blev precis sådär lyckat som vi önskade, förutom när det kom till ett restaurangbesök. Ett tips på vägen, för dig som har vägarna förbi västkustpärlan GBG, gå gärna inom Puta Madre och att ta ett kik på deras fräcka murriga inredning. Unna dig en tequila om du lusten faller på, men ät för guds skull inget. Matupplevelsen som den bejublade restaurangen erbjuder sammanfattas enkelt med ett ända ord. Blä.

Jag skriver inte så ofta här nu, för jag hinner helt enkelt inte. Varje ledig stund knåpar jag på min uppsats. Men vet du var jag gör istället, för att fylla mina minutes of fame i sociala medier? Jag gör minulånga vloggar på Instagram. Inläggen är riktigt B och fyller varken något syfte eller någon funktion. Men jag tycker det är kul att babbla av mig. Kontot heter Mammaifarten och har noll följare. Sorgligt tycker kanske du, men det är riktigt skönt att lägga ut i vetskapen att ingen tittar och dömer.

Snart är det mars. Håll i dig, va fort tiden går.

Do more of what makes You happy

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Godis är aldrig fel om någon frågar mig
nouw.com/stenhagenbettan
Mammaifarten
Mammaifarten,
Haha, eller hur 😋
nouw.com/mammaifarten
Erik
,
Det var ju trist att du tycker att jag blivit en gammal gubbe och att du känner dig kränkt😢
Mammaifarten
Mammaifarten,
Jag menade inte så som de står. Du vet att du äger. ❤️
nouw.com/mammaifarten

DagbokstankarKärlekLymfomResor