Fest och glamour, men kroppen vill helst vara hemma

Aldrig har jag väl haft en vår som denna, med så många fester och aktiviteter med vänner. Det är värsta lyxen att vara omgiven av människor som vill umgås och ha kul. Att hänga med gamla bekantingar och lära känna nya är härligt och verkligen toppen. Det är roligt att göra sig fin och piffa till sig lite extra. Ta på sig en klänning och ge läpparna lite färg. Jag njuter av det sociala. samtidigt som jag känner hur det tar på mina krafter. Jag blir så sjukt trött av att umgås! Jag vet inte varför, men det sociala dränerar mig på energi. Det gör mig skitledsen och faktiskt smått förbannad. Jag fjäskar för kroppen och avstår från allt möjligt för att den ska må bra, men den ger bannemig inte särskilt mycket tillbaka. Den stretar mest emot, tycker jag.

I fredags var det fest med jobbet, med tipsrunda, quiz och somrig buffé. Och igår var det cykelfest med ett gäng tjejer. Temat var drinkar och tilltugg. Vädret var fantastiskt och tjejgänget likaså. Men även om jag körde i fredags och avvek tidigt från festen igår, så är jag helt slut idag. Kroppen värker, munsåren blommar, huvudet är dimmigt och känns helt fullt av gröt och sörja och jag är helt galet ansträngande trött.

Jag vill leva fullt ut och göra allt som är kul. Men kroppen protesterar. Att kroppen reagerar som den gör får mig att fundera. Hur sjuk är den egentligen, om den inte ens orkar med att ha lite utöver det vardagliga kul.


Jag älskar fest och vänner, men är familjen det som står i fokus. Och det som grämer mig lite idag, när jag har två dagars festligheter i ryggen, är att jag måste anstränga mig för att räcka till här hemma. Projekten rullar på och jag vet inte hur mycket jag ska säga till maken om hur jag egentligen mår. Att inte berätta alls, känns fel. För han har rätt att veta. Men samtidigt vill jag inte att han ska behöva lägga energi på att vara orolig. Han behöver allt vad kraft han har för att reda ut allt sitt.

Projekten i hemmet rullar på och sakta men säkert visar trädgården sin nya form. Vi fick vårt spabad härom dagen. En man med en stor och kraftfull kran hjälpte oss att lyfta in den och att se hur skickligt han manövrerade sin maskin var verkligen veckans höjdpunkt. Det är häftigt det där med starka brummiga maskiner,.

Än är badet inte installerat, men kanske att vi fått igång det till midsommar.
Gissa om vi längtar efter premiärdoppet.

Do more of what makes You happy

Gillar