Fartfylld 1:a semesterhalvlek

Äntligen är hela familjen ledig tillsammans! Fyra veckor har vi ihop och vi har idag tagit klivet in i semesterns andra halvlek. Första halvan har varit välfylld med allt sånt man vill att semestern ska innehålla. Fest, bad, mys och bus.

Vi inledde vi vår gemensamma ledighet med att umgås med sociala getter, grisar, kaniner och höns på Lögnäs gård. Vi trivs så bra i fyrbentas sällskap, dottern och jag. Maken, som inte helt förstår vår entusiasm, höll sig på replängds avstånd där i fårhagen.

I gårdens matsal intog vi goefika i fin miljö och dottern festade till det med kaffe medan jag satte i mig både bulle, chokladboll och kaka. Det är lite olikt mig att moffa i mig så, men skuttande livsglädje får mig ofta att gå all in på allt som erbjuds. Jag är visserligen glad för det mesta, men när jag är med djur skuttar livsglädjen lite extra.


LÖGNÄS GÅRDSom jag skrivit om innan var det också ett sjukhusbesök inplanerat där i början av ledigheten. Dagen innan jag skrevs in bjöd jag hem pappa och syrran med familjer på en lätt sommarsammankomst i trädgården. Det är lite utav en tradition och något jag verkligen ville hinna med även i år. Vad sommarens läkarkontakter skulle leda till visste jag ju inte säkert och därför la jag bjudningen tidigt, för att garantera att bjudningen fick plats i sommarschemat. Jag bjöd på en enkel pastarätt och syrran, som är drottning när hon har bagarmössan på, hade med sig en syrlig efterrättspaj.

Själva sjukhusvistelsen flöt på smidigt och en stor del av tiden hade jag sällskap av min fina lilla familj.


Sen kom äntligen dagen som dottern väntat så otåligt på. Dagen då "stockholmarna" anlände till stan. Alltså min bror och hans familj. Brossans två guldklimpar och min leker så himla bra ihop och deras dryga veckolånga sommarbesök här i stan är något som dottern suktar efter hela året. Jag och maken också för den delen. Även vi vuxna trivs och har kul ihop.

Dagarna brossan och familjen var här hann vi med en hel del; ett besök till ett proppfullt GeKås, underbara stranddagar, kvällsutflykt tillbaka till bondgården tillsammans med mamsen, en omtumlande heldag på Liseberg där köerna var långa, men vi fick åkt oss snurriga ändå. Festliga tillställning har det också hunnits med både med pappafamiljen och med lillasyrran, som bjöd till 30+30 års fest med sin Robban i en lokal precis vid havet. De tre oskiljaktiga kusinerna var med hela kvällen. De skuttade i det långgrunda vattnet, letade krabbor och kände sig stora och stolta över att få vara med. En av kvällens höjdpunkten för tjejerna och för mig var nog när vi gick lite bananas ballongen och behållarna med helium som vi hittade undangömt i ett förråd.TYLÖSANDLISEBERG


PARTY PARTYStockholmarna for tillbaka till huvudstaden igår för att packa om och dra till Italien. Lätt omtumlad unnar jag mig en långfrukost idag, sen tänkte jag ta en vända med cykeln. Även om dagarna varit välfyllda har jag avstått en del av aktiviteterna. Att tokumgås sådär fyller både på och tar på batterierna. Omständigheterna gör att kroppen är lite trött, så då och då får jag lyssna på det kroppen säger och ta det lite lugnt.

Förhoppningsvis blir det uppehåll ikväll, så att vi kan dra till stranden för kvällsmat och ljumma bad. Kvällsdopp är det enda jag hittills saknat under semestern. Kvällsdopp och SUP i solnedgången.


Do more of what makes You happy

Gillar