Far i fokus

Fars dag. Det finns de som är strikt emot det och som säger att det är det kommersiella etablissemanget som ligger bakom alltihop. Att baktanken bara är att vi ska göra av med pengar. Men så tänker inte jag. Det är fint med dagar som är vigda åt olika trevligheter, som kanelbullar, kärlek eller pappor. Ja, det är väl klart att vi ska värdesätta och hedra varandra varje dag. Inte bara en dag om året. Men det ena utesluter inte det andra. Så vi hedrar så gott vi hinner och kan när vardagen skyndar förbi och tar chansen att hedra lite extra när tillfälle ges. Som idag till exempel.

Och att hedra och ära behöver inte alls kosta pengar. Flisan hade visserligen köpt ett litet paket till sin pappa. En viking som han kan hänga i sin nyckelring. "För att du är stark och modig som en viking". Gulligt och rart på alla sätt <3 Men annars har vi inte gjort av med en krona.

När vi gick upp i morse placerade vi familjens far i soffan. I köket kokade vi ihop en frukost med ägg, gröt, rostat bröd, kaffe och varm choklad och sen åt vi tillsammans framför gamla filmer och bilder från förr. Jag har blivit så himla sentimental av mig och grät mig i princip genom hela alltet. Tårarna rann av glädje över allt vi har och över minnena av det vi gjort och tagit oss igenom. Vi tittade på filmer från våra gamla hus, från när Flisan var liten, från resor och från djur. Sen kom solen och då såg vi att det var dags för städning.Klockan ett visades Liverpool på TV och åter igen placerades pappan i soffan. Trots att vi tyckte att vi inte hade något hemma, fick vi ihop en riktigt god bondomelett, dottern och jag. Oxfilé kan vara höjden av lyx, men det kan ägg och potatis också. Vi åt framför TV'n i sällskap av vårt nitiska fotbollsfan och avnjöt chokladboll och kaffe i halvlek.

I eftermiddag ska vi till stora köpcentret för att handla kläder och cremer åt dottern. Hon har en ny stil nu och plaggen i garderoben, som köptes till den yngre upplagan av vår allt mer ungdomliga lilla tjej, måste tydligen bytas ut. Huden i ansiktet gäckar henne och kan vi hitta något som hjälper henne med besvären, vore det bra. Framåt kvällningen ska vi till min kära far, som bjuder på kvällis.

Det är klart fars dag ska firas. Det vore taskigt att säga annat.

Do more of what makes You happy

Gillar