Ensam i kungliga huvudstaden

Till min stora glädje har jag fått åka på en tvådagars konferens som handlar om det ämne som jag i jobbet brinner för mest, nämligen Språklig sårbarhet. Även om huvudstaden ligger ganska många mil från där jag bor, så var det förvånansvärt smidigt att ta sig hit. En timmas flyg, 20 minuters flygbuss och 15 minuters promenad. Sen vips var jag på plats. Sverige är bra på det där med transport och kommunikation. Organiserat och pålitligt. Och det känns ju tryggt.

Efter att ha lyssnat på föreläsning en heldag snurrar det härligt i huvudet av input och inspiration. "Har hon varit på kurs nu igen" kommer kollegerna säga när jag kommer tillbaka. alldeles sprudlande av nya idéer. Egentligen är det bättre att man är några stycken som åker iväg på sånt här, så att man kan processa allt tillsammans. Men konferensen var ganska dyr, så jag fick åka själv.

Själv ja... Jag är så himla kluven till det där begreppet. Ibland kan kan jag längta så oerhört efter att få vara lite själv. Bara jag för en kort stund, som jag är, utan att behöva visa hänsyn, vara trevlig eller ta hand om någon annan. Men när jag väl är själv, som nu., då tycker jag att det mest är tomt och trist. Jag är rätt dålig på att vara själv och jag har lagt lite tid på att fundera på vad det egentligen beror på. Vad jag har kommit fram till är att det inte handlar om att jag tycker att jag är en trist person att umgås med. Nä, jag är nog ganska tillfreds med mig själv. Att vara med mig kan vara ganska underhållande, för man vet aldrig vad jag tar mig för. Men när jag är ensam med mig själv saknar jag närheten till någon annan. Jag tycker om att ha mina kära nära. Gärna hud mot hud. Jag känner mig lite halv när de jag tycker som mest om inte finns inom räckhåll. Livet känns inte riktigt lika meningsfullt när de inte är här.

Så jag längtar efter i morgon. Till kvällen när vi ligger helt vardagsvanligt i soffan och slötittar på TV. Vi brukar hänga i en hög i hörnet av soffan. Dottern i mitten förstås, som herren på täppan och husets prinsessa.

Jag får nöja med med en påse choklad som sängkamrat i kväll. En fin påse, mend ett guligt budskap

Do more of what makes You happy

Gillar