En vanlig helg i mars

Det känns lite som att man har långhelg de veckorna då studierna ska förläggas på hemmaplan. Det är ovant att kunna göra lite vad man vill av sin tid och inte behöva ge sig iväg, när resten av familjen jobbar eller går i skolan. Vi har visserligen en stor mängd textmassa att läsa och bearbeta och uppgifterna vi ska göra fyller egentligen tiden med råge. Men jag bli rastlös i alla fall. Den här veckan blev jag så uttråkad under mina två dagars studier att jag började leta efter extrajobb. Vi får se vad det blir av det där.

Något som är skönt med studiedagarna är att jag kan hälsa på mamma när hon är pigg. Det är sånt som är svårt att hinna med när jag jobbar. Och så kan jag träna dagtid. Det betyder att jag inte behöver åka iväg på kvällen för att köra ett pass. Och om gubben eller dottern vill träna på kvällen, så kan jag mysträna med dom utan att behöva känna att jag hade velat kötta lite mer. För då har jag ju redan köttat på dagen.

Torsdagen och fredagen bjöd alltså på plugg, träning, besök hos mamma och ansökan till extrajobb. Den halvt som halvt ofrivilliga egentiden avslutades med en löparrunda till skogs, idogt påhejjad av vårystra fåglar och pigg frisk vind.

När familjen var samlad bullade vi upp till filmkväll. Vi hade bestämt oss för att hyra A Star is Born och vi var himla peppa alla tre. För det har ju pratats så mycket om den filmen. Alla som sett den har höjt den till skyarna och äntligen var det vår tur. Stora delar av filmen levde den upp till de höga förväntningarna. Sången gav rysningar och handlingen berörde till tårar och skratt. Ända fram till slutet var vi upprymda, sen blev det antiklimax. Att han skulle gå och dö sådär, det tyckte dottern och jag totalfördärvade hela filmen. Man kan ju inte bara dö. Vad är det för ett jäkla slut..? Det var faktiskt så att vi ångrade att vi sett filmen, så besvikna blev vi. En genomgod huvudperson får inte lov att dö.


Det blev lite sen sängång där på fredagen men det var inget som katten brydde sig nämnvärt om lördag morgon. Genom att jama, vältra sig i ansiktet och bita oss i vaderna fick han upp oss tidigare än vad vi kanske hade önskat. Dottern kände sig lite dålig när hon vaknade och var inte sugen på att göra någonting alls. Min kropp trilskades med värk här och där, så det blev en lugn morgon där maken och dottern satt uppkopplad på nätet och jag satt uppkopplad på min älskade tensemaskin. Sen åkte maken och jag in på en stunds lunchrock på en pub i stan.

Vi plockade upp en chailatte på vägen hem och spenderade resten av dagen med att spela spel. Rappakalja äger jag på, men när det gäller Tjuv och Polis står det alltid mellan maken och dottern.Idag är det söndag och dotten är på benen igen. Det känns skönt förstås. Det blir nog en helt vanlig söndag idag, där vi delar på sysslorna skjuts till kompisar, lek, städ, veckohandling, träning och fotboll. Liverpool spelar ju... Jätteviktigt! Jag avslutar med lite fuldans. Till min stora glädje har jag fått lov att vara med på några av dotterns Tic Toc videos i helgen. Det känns som ett hedersuppdrag att få dansa med henne. Hon kan ju alla rätta moves. <3


Do more of what makes You happy

Gillar