En helt vanlig lördag

Hej ❤️

Lördag igen. Hyfsat väder, även om det kanske blåser lite mer än vad man önskar. Det är ljust idag. Eller ja, ganska ljust i alla fall.

Hämta mat till mamma, damma av huset, gå en promenad med maken. Hämta hem dottern, ett träningspass i vardagsrummet och som avrundning på dagen: kycklingfilé med klyftpotatis och ett glas gott rött. Streama Talang tillsammans med mina två och vår hårboll.

Det är inget spännande liv man lever direkt. Jag är ju som jag är och kan inte hjälpa att bli lite rastlös av avsaknaden av nytt, annorlunda och äventyr. Det är ju livet som svischar förbi! Det enda livet, kanske. Enda chansen att uppleva allt som upplevas kan. Men jag övar mig på att inte stressa upp mig, utan försöker njuta av och uppskatta att livet tillåter allt att vara lite samma, samma, samma ett tag. Att ekorrhjulet får lov att snurra på ganska ostört.

Jag har vant mig vid de fortsatt täta läkarbesöken. De har blivit en del av vardagen och tar inte längre så värst mycket energi. Jag är så imponerad av hur människan fungerar! Hur anpassningsbar den är. Jag har vant mig vid undersökningarna och väntan på svar. Oron har jämnat ut sig och ångesten lagt sig. Lymfomet håller sig på samma nivå och kring tumören som togs bort i magen finns inget tecken på spridning. Med sin kraftiga brytning på tyska uttrycker läkaren det som att ”Vi jobbar i motvind, men har vind i seglen”. Vind i seglen är ju bra.

På jobbet flyter det på. Jag är ett halvår in i tjänsten nu. Rektorn och jag bollar organisatoriska frågor och lärarna visar förtroende. Några har tyckt tekniken var svår nu vid distans, så jag har spelat in instruktionsfilmer i en önskan att underlätta. Gjort en enkät med eleverna och hört av mig till elever som tycker distans är svårt. Samtidigt ska behoven i F-6 täckas och eleverna, lärarna och föräldrarna där ska få sitt. Jag har tagit mig lite vatten över huvudet, det har jag. Var nog egentligen inte redo för heltid på nytt jobb som innebär 100 bollar i luften. Det är ganska svårt att hushålla med energin, att räcka till för allt, men jag älskar jobbet ändå och stortrivs. Jag har kul på jobbet och jag känner att jag gör nåt bra, gör skillnad för andra, i alla fall ibland. Så jag ångrar inget. Jag ser förvisso för djävligt sliten ut, men ... ja, det får väl vara så. Man kan inte ha allt.

Nähä, jag får väl ta tag i dagen kanske innan den springer iväg från mig.

Önskar dig en lördag som blir precis så som du vill ha den. 🤗

Do more of what makes You happy

Gillar

Kommentarer

DagbokstankarKärlekLymfomResor