Värsta lyxen - jag mår bra!

Ordspråket om att man inte saknar kossan förrän båset är tomt, stämmer även in på det här med måendet. Det är inte förrän man vet hur det är att må dåligt som man verkligen förstår hur underbart det är att må bra. 

Egentligen är jag en frist en, som vanligtvis lyckas undgå såväl förkylningar som influensor. Men så plötsligt, för några år sedan, började jag successivt dala i mitt mående. Jag gick runt som i en dimma, trögtänkt och trött på gränsen till urlakad, med diffusa smärtor här och var. Jag samlade på mig vätska och mitt innan så tjocka hår var tunt och livlöst. Smärtor och sånt vänjer kroppens sig på något konstigt sätt vid, men känslan av att ha huvudet fullt med gröt tärde verkligen. Jag visste att något var fel, så jag stod på mig, även om läkaren otaliga gånger viftade bort min oro, kallade mig för stressad och skrev ut tabletter efter tabletter.

Så i våras fick jag min cancerdiagnos - en kronisk variant som jag får lära mig att leva med. Symptomen jag har kan man inte göra något åt förrän cancern tar i och växte sig större. Först då vill man behandla och bromsa upp. Jag jobbar på att hitta sätt att leva för att må så bra jag kan, men grötigheten och tröttheten finns ständigt där.

Men så ibland så plötsligt bara vänder det. På något magiskt sätt kan jag ibland vakna upp och känna mig nästa precis som den spralliga piggelin som jag var förr. Igår och idag var en sådan dag. Jag tänker klart och känner mig alldeles sprudlande full av energi. Tacksamheten över sådana här dagar går nästan inte att beskriva.

Jag vet att den som inte är sjuk inte kan gå runt och vara tacksam var eviga dag, men jag tror att det är viktigt att man ändå ser vad man har och tar sig tid till att uppskatta det. 

Att få vara frisk är en sån fantastisk gåva.

Do more of what makes You happy

Gillar