Torrborstning

Att torrborsta huden någon gång i veckan är faktiskt inte dumt alls. När man borstar tar man bort gamla hudrester, samtidigt som man stimulerar lymfsystem, lever och njurar. Torrborstning är alltså bra för både in- och utsida. Utsidan blir len och mjuk och insidan blir dränerad på slagg. Att stimulera lymfsystemet med torrborstning är lämpligt för dig som samlar på dig vätska och som har problem med värk, spänningar och stress. Att torrborsta är avslappnande, så länge du inte väljer att borsta när du lider tidsnöd. En rejäl borstning tar ca 10 min och efter borstningen bör du ta dig en dusch för att skölja av hudresterna som slipats bort.

Det finns lite olika skolor för hur en regelrätt torrborstning ska gå till, men egentligen finns inget faktiskt rätt och fel. Men två regler kan vara bra att ha i minnet: Borsta alltid i riktning mot hjärtat och låt borsten smeka över huden med ett lätt och försiktigt tryck. Ta hellre i för löst än för hårt.

För dig som vill ha regelrätt instruktionsfilm, kan jag rekommendera filmen nedan, där en engelsk doktor berättar om lymfsystemet. Ca 6.30 min in i filmen illustrerar läkarens änglalika hjälpreda tydligt hur torrborstning bäst utförs. Filmen är lite seg och långsam, men det kan vara bra att titta på den för att lära sig hur man ska dra borsten över kroppen för att verkligen göra skillnad för lymfan.

En behaglig morgonrutin för ansiktet har jag lärt mig av den här härliga tanten. Precis som hon säger är är hennes enkla och snabba ansiktsbehandling Super Yummy.

Här är en bild som jag lånat från bionid.se, som visar hur borsten ska dras för att gynna dränering.

Do more of what makes You happy

Gillar