EKG


När jag var hos läkaren sist nämnde jag att mitt hjärta till och från gick lite bananas. När jag har TV-tid vid dagens slut eller stunder då det blir lite för galet på jobbet har jag känt av att pumpen ibland skenar iväg eller slår obehagligt många dubbelslag. Det är inget jag egentligen har oroats över, men jag nämnde det ändå, lite halvt sådär i förbifarten. Läkaren blev nog inte orolig han heller, men han tyckte ändå att det var bäst att göra en ordentlig koll.

Så efter jobbet idag tog jag en vända inom skjukan för att kopplas upp på ett sånt där långtids-EKG: Under de närmsta 24 timmarna ska hjärtats frekvens registreras. Det är inte dramatiskt alls, men det ser lite mycket ut med sladdarna och registreringsdosan. Min fösta tanke när jag fick dosan var att här finns det minsann rejält med utvecklingspotential. Den är otymplig och faktiskt lite tung, om man ska gå med den runt halsen, så som det är tänkt.

För att avdramatisera det hela för folk i min omvärld, och då tänker jag allra mest på dottern, stoppade jag dosan i mitt träningsbälte så fort jag kom hem. Och med ens är den inget man direkt tänker på.

På en lapp ska jag skriva ner när jag dricker kaffe, när jag vilar och när jag är aktiv. I morgon eftermiddag kan jag själv dra av mig mina elektroder, sen lämnas allt för analys. Om ett par veckor kommer svar, högst troligen via post.

Jag är rätt säker på att mitt hjärta kommer få stora A i betyg.

Do more of what makes You happy

Gillar