Dagen då man får cancer


Den dagen man får cancer förändras man som person. Vetskapen om att något som kan ta livet av en gror i en gör att det man tyckte var viktigt innan lite grann tappar sitt värde. Med cancer får man helt nya prioriteraringar. Att förverkliga sig och uträtta stordåd. Att maxa livet och vara någon. Att se världen. Att jaga lyckan. Allt det känns helt plötsligt blasé.

När man har fått veta att man har cancer orkar man inte lägre ta skit. Man har helt enkelt inte tid för skit. Tålamodet för tramsigheter i vardagagen tar tvärt slut, för med cancern blir man oerhört medveten om hur lite tid man faktiskt har. Vår tid på jorden är en dyrbar gåva och den kan man inte slösa med. Jag var en tålmodig person innan, men nu är jag mer forcerad. Jag har inte tid för att älta eller diskutera sånt som är självklart eller sånt som inte är av vikt. Jag kan höra mig själv snäsa ifrån på ett sätt som inte är likt mig. 
Jag var en trevligare person innan cancern. Lugnare och mer väluppfostrad.

Nya prioriteringar, nya värderingar. Och nytt mod. När man har cancer i kroppen har man djävulen vid sin sida och när han går där bredvid bleknar rädslan för allt annat. Med cancer i kroppen blir man orädd. För vad finns det att vara rädd för? Man står ju redan ansikte mot ansikte med sitt livs största rädslor. Och när man gör det har man inte så mycket att förlora på att utmana och testa sånt som skrämt och hållt tillbaka en förut. Våga och vinn känns mer rätt än någonsin.

Den dagen man får cancer tar en stor mörk tyngd plats i kroppens varje vrå. Vetskapen om att man är drabbad är så obeskrivligt tung. Sjukdomen lägger en dyster dimma över livet och den finns där varje sekund. Varje andetag. Samtidigt väcker cancern en nästan övermäktig tacksamhet över livet. Man ser det man har med helt nya ögon. Att få ha kvar det man har omkring sig, att få finnas i det, med det och för det man har. Det blir viktigast av allt. Med cancer i kroppen blir det yttersta målet att vinna kampen. 

Att överleva blir det som blir går före allt.

Do more of what makes You happy

Gillar