Blåmärkshårt

Hennes röst och den starka personligheten som avviker skönt från normen och som speglar både skörhet och girl power. Melodierna i låtarna och hur hon använder språket. Hur hon skapar egna ord som underfundigt men ändå precist beskriver en känsla som väcker igenkänning.

Blåmärkshårt.
Jag känner igen mig i det där. Genom att hålla alldeles för hårt har jag har skrämt iväg både en och annan. Genom att älska för starkt har jag liksom kvävt. Och när jag märker att jag kväver, märker att den jag älskar backar, suktar jag i min iver över att bli älskad ganska osunt efter bekräftelser.

Helt lätt att leva med är jag nog inte. Det var svårt i början, men vi har hittat en fin balans nu, maken och jag. Vi är trygga i varandra och känner varandra väl nu. Och så har jag blivit äldre. Att hålla lagom hårt och att släppa taget är något jag fortfarande behöver bli bättre på, men jag tror inte jag kväver längre. Med åldern kommer en inre trygghet som gör att bekräftelse utifrån inte längre är lika viktig. Det är skönt.

Jag höll blåmärkshårt i dig
Varför är det alltid så svårt för mig?
Jag ska hålla tills det inte
 längre finns nåt kvar av dig
Blåmärkshårt, mi amor


Tänker allt det värsta
Jag önskar du var bredvid
Förlåt, men jag försökte
Jag gjorde fan mitt bästa
Ser dig gå på andra sidan gatan
Ville ropa "Snälla kom tillbaka"
Jag är sjuk i huvudet, säg det bara

Jag höll blåmärkshårt i dig

Do more of what makes You happy

Gillar