Tjänna!
Okej, jag och Krille sitter och planerar för hur vi vill inreda hemmet, vi vill ha det vitt och "cleant" liksom, fräscht, ljusa färger osv. Vi vill köpa en fin vit skänk att ställa teven på osv. Aa men guud klart ni ska göra det tänker ni.

Hahahaha, om det ändå vore så enkelt. Nä för livet med en snart 3åring och en 8månaders är liksom inte så jättekul alla gånger. I shall take you trough allting som Vilde har förstört här hemma.
1. fotöljen (ritad på)
2. tevebänken (gnagd på, jag vet, varför gnager man på en tevebänk??)
3. vårat vardagsrumsbord. (ritat på)
4. våran sittpuff (ritad på)
5. en vägg (avriven tapet)

Så att näääe. Vi väntar nog kanske tills barnen är lite äldre innan vi köper massa dyra fina möbler. Men man kan ju alltid inreda snyggt i huvudet, det är ju jättekul att planera, vi har ju några år på oss om man säger så. 🙄😑🙏

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Båda barnen har varit helt hysteriska inatt och jag också för den delen. Tackar min man för att han har tålamod med mig och barnen. Du är bäst även om jag hatar dig på nätterna.
Och iomed den tidigare nämnda ARSEL-natten så får självklart Vilde vara hemma från dagis/föris. Är så trött på allt som har med nattskräck och förkylningsastma att göra så jag går under snart. Iomed båda barnen hemma och BAJS-NATTEN vi hade så blir man inte snyggare än såhär idag.

Likes

Comments

Jag älskar verkligen att träna. Jag mår såå bra psykiskt och jag orkar såå mycket mer fysiskt. Vilde brukar vilja vara med och träna, framförallt när jag och Kristopher tränar tillsammans hemma. Man hinner ju inte så mycket because man blir en levande klätterställning men det är kul att han vill vara med iaf.

Här är vad jag har hunnit med idag, trots att jag har båda barnen hemma (SKRYT,. såklart)

RUMPA:
utfall x 20
benlyft höger ben x 15
benlyft vänster ben x 15
rumpbrygga x 15
jägarvila 12 sek.

MAGE:
situps med utsträckta armar x 12
situps x 18
liggande benlyft x 10
plankan 25 sek

hälsande hunden x 10
krysshopp x 18

(jag är så ny inom träningsvärlden att jag inte ens vet om jag skriver rätt namn till rätt övning men jag hoppas det😂)

Klaaaaaart!
Ikväll ska vi käka kebabspett med fullkornsris och tzatziki. OM JAG LÄNGTAR till middagen? JA! 👌 Trevlig helg ❤

Likes

Comments

SMOOTHIE
x grönkål
x frysta blåbär
x frysta hallon
x a-fil
x några droppar lime-juice.
I med allt i mixern och bah kööör.
Så jäkla enkelt.

Gjorde även en hårdmacka med makrill på! Det finns typ inget godare.

Snart ska jag träna. Fett opepp. Men idag ska jag träna hemma iaf. Jag använder pilatesbollen flitigt när jag tränar hemma. Det finns så mycket roliga övningar man kan göra med den.
Here I come beach 2018, på riktigt för första gången i livet👌😁

Likes

Comments

TJÄNNA!

Jag såg både en och två dokumentärer för nåt år sen som heter "fat, sick and nearly dead" (finns på netflix, kolla!) och snubben i dokumentären hade massa olika sjukdomar och var även överviktig. Han började juice-fasta iaf och blev av med alla sina sjukdomar typ och gick ner massa i vikt osv. Minns inte riktigt allt men det var både skitfascinerande och skrämmande att se. Det jag minns dock var att han alltid hade grönkål i sina juicer. Det är tydligen asnyttigt. Har typ inte alls vetat om det förrän då. Haha men idag köpte vi våran första grönkåls"påse" och har redan hunnit göra smoothies med grönkål i och nu håller vi på att göra grönkålschips. SKITKUL! Jag älskar mat, det är så roligt att lära sig om nya saker inom matvärlden.

​EDIT; vi hade alldeles för mycket olja på grönkålen så nu sitter vi här och mår illa.

Likes

Comments

HELLO!

Har ju totalt glömt bort den här stackars ensamma bloggen. Jag blev ju tvåbarnsmamma för 7 månader sen och det tar ju sin lilla tid att vara mamma. Hehe. Våran yngsta, Viggo, är dock världens gladaste lilla kille. Han vaknar med ett leende den där lilla kisen. Vilde är 2 år och 7 mån och har börjat komma in i den där fantastiska jäkla 3års-trotsen. Han säger nej till ALLT. Han börjar liksom med att säga nej innan han säger nåt annat. Så tröttsamt. Men också kul ibland. Man kan luras liksom.

Mamman -Vill du ha glass?

Vilde -NEJ, jo. JA! Jag vill haaa glass.

Mamman- Nej men du sa ju nej?

Vilde- Nej, jag vill ha glass!!!!!! (följt av ett hysteriskt skrik, ibland)

Mamman- Okej. Du får en glarre.

Typ så.

Träning.

Både jag och Kristopher har börjat träna också.

Det är sååå jä*la kul. Och vad pigg man blir. Helt otroligt. Och vi ska inte tala om mitt blodsocker, det ligger såå mycket bättre. Vill aldrig sluta träna igen. Idag ska vi tvätta och under tiden så ska vi nog bränna av ett hemmapass eller ett pass i vårat utegym! (det beror på om det regnar eller inte. Pallar inte bli blöt osv.)

JA, nej men jag tänkte väl försöka göra det här igen. Det är ju trots allt rätt kul att blogga.

HERRÅ!


Likes

Comments

Ja alltså som rubriken lyder,
jag känner att jag i princip aldrig hinner med jack shit nuförtiden, ja absolut, jag har valt att skaffa två UNDERBARA små pojkar men vill bara säga att det är TUFFT ibland när man är ensam och K är på jobbet.

1. Dricka varmt kaffe.
Man har å andra sidan lärt sig att digga kallt kaffe.


2.Äta varm mat.
SLÄNG I DIG MATEN SOM OM DU VORE JAGAD AV NÅT SKITLÄSKIGT DJUR!

3.Diska klart(jag diskar för hand)
Å andra sidan, tar disken nånsin slut?

4. Duscha färdigt.
Jag kan ju likagärna skita i det och bah ta torrschampo och lite lukta-gott.
å andra sidan uppskattar man en dusch mycket mer nu. 🙏

5. Se på en hel film.
Alltid är det nån som vaknar och hostar eller grinar, eller så somnar jag eller K!

6.Städa klart.
Blir man nånsin klar med det heller? näe!

7.Planera klart.
Jag känner typ att för att tex semestern ska bli planerad helt korrekt så behöver vi barnvakt haha. Helt sant!!

Nu tänker ni säkert nämen OJ vad hon piper, hur har hon tid att skriva detta blogginlägg, joooo sörrninini, let me introduce bärselen! står och vaggar Viggo och Vilde sover i soffan.

ÄLSKAR dock mina barn så in i h-vete mycket. Men ibland är dom tuffa att tillfredsställa(minst sagt)! 😂 💕

peace

Likes

Comments

EN MORS KÄRLEK.

Denna obeskrivliga kärlek.
Rädslan.
Sömnbristen.
Humöret som följer pga av sömnbrist.
Diabetesen.
Ångesten.
(O)tillräckligheten.
Gör jag rätt? Gör jag fel?
Men framförallt denna obeskrivliga kärlek,
för ER kommer gör jag ALLT, tills jag tar mitt sista andetag! 💜

Och att få dela detta med världens bästa man är heller inte fy skam. Kristopher du ska ha galet mycket cred som orkar med mig emellanåt. 💖

Likes

Comments

IKEA-GREJER!
Grejer från Ikea jag tror alla småbarnsfamiljer har hemma.
1. Händerna (kantskyddshänderna)
som förövrigt suger, för dom lossnar ju bara.

2. Billigt gosedjur
Vi har både pandan (den heter Pando, så fantasilöst, men det roliga är att nu tror Vilde att alla pandor heter pando) och en drak-handdocka som vi har döpt till grönis. Jätteclever huh? (alla barn ääälskar dessutom gosedjuren från ikea, tänker jag iaf.)

3. Den uppblåsbara skötbädden.
Som efter typ en dag med våran förstfödde hade gula mjölkbajsfläckar på sig som typ inte gick bort. TROTS skyddet med den där fula katten på.

4. Halkskyddet
Vilket har ni? Vi började med den så kallade blåa fläcken (jag tänker att det är det den ska föreställa?) Eller den KÄNDA asfancy gröna krokodilen?

5. Kräkhanddukarna.
Dom små 30x30 handdukarna. Det finns inget ont att säga om dessa små raringar som räddar ens axlar och nytvättade kläder från bli nerspydda och stinka kräk. Me love these små towels.

Haha. Nämen skämt åsido! Älskar Ikea och är glad att man som småbarnsförälder inte behöver lägga en förmögenhet på bebisgrejer om man inte vill. Grejerna blir ju ändå bara nerspydda och nerbajsade.

Hejhopp! ❤🙏

Likes

Comments

VECKA 36+1 i tisdags! 😊
Jag var på specmödravårdens akutmottagning i tisdags förmiddag pga minskat insulinbehov, tryck nedåt och sammandragningar. När man får minskat insulinbehov kan det betyda olika saker som diabetiker, ofta är det helt normalt om inte insulinmängden sänks mer än 20% av ens dygnsdos. Men sänks den mer än det (vilket det gjorde för mig) så ska man ringa in och få en koll för det kan betyda att bebisen inte får tillräckligt med näring från moderkakan eller att bebisen är på väg att komma ut helt enkelt.
Väl inne på mottagningen blir jag uppkopplad till ett ctg och bebisen mår superbra, vi är där inne och gjorde ctg i 25 mins ungefär och snackar med barnmorskan som var helt fantastiskt.. Jag får heller inga sammandragningar under tiden vi gör ctg, men direkt när barnmorskan går ut och ska få ctg godkänt av en läkare, så får jag tre starka sammandragningar tätt efter varandra, då ber jag henne kolla om jag är öppen. (vilket Kristopher nämde innan för barnmorskan men hon sa i princip att inte det gör någon skillnad om hon kollar för oavsett vad det visar så kan det ändras inom 24 timmar) det visar sig iaf att min tapp är supermjuk och jag är 3 cm öppen. Woho!! Jag visste det! Nånting hade hänt!!

SENARE PÅ KVÄLLEN!
Jag åkte in på förlossningen i tisdags kväll vid 21.30 ungefär pga starka sammandragningar som gjorde lite ont, blir uppkopplad till ett ctg och ligger där och har sammandragningar lite till å från, och blir tillsagd att jamen du kan ju försöka gå igång den här förlossningen, vi går runt runt och jag går i trappor osv. Blir undersökt igen vid klockan 00.00 ungefär och tappen har kortats ner till 2,5 och jag är öppen 4 cm. Jag har sammandragningar ungefär var 10 min just i detta då så dom bestämmer att jag ska få stanna kvar på antenatal-avdelningen över natten med en sovdos. Fick en sovdos bestående av 2 alvedon, en spruta morfin och en spruta bricanyl så värkarna skulle avta. Kristopher är med mig hela tiden och farmor är hemma med våran stora kille.
Vi sover ganska okej, jag vaknar en gång på natten av värkar och är rejält snurrig av morfinet jag fick på kvällen/natten. Vi vaknar vid 7 ungefär och vi äter frukost och innan jag ens var klar så känner jag att shit, jag mår skitilla, springer tillbaka till rummet och kaskadspyr. Lägger mig sen och vilar lite och blir uppkopplad på ett ctg och får rejäla värkar ganska direkt jag blir uppkopplad och har det i ungefär i en timme, värkarna går inte ens ner emellan, jag är tvungen att andas igenom några av dom. Efter kommer en läkare och ska undersöka mig och jag och kristopher är heeelt övertygade om jag måste ha öppnats åtminstonde nån cm till, MEN ICKE, snacka om snopet. Så vi fick åka hem i väntan på värkar hemma eller vattenavgång dåra, och jag sitter nu här och väntar på att den här lilla fisen ska komma ut, har sammandragningar väldigt ofta, mest när jag ligger ner och tar det lugnt.. (jag får ingen hjälp på traven med hinnsvepning eller liknande för att jag bara är i vecka 37 (36+4 idag) meeen nästa vecka kan jag få lite hjälp på traven om jag tjatar lite), Fisen får gärna vänta till efter helgen iaf, då vi ska ha kalas för våran stora kille som blev 2 i onsdags, det höll alltså på att komma ett syskon på Vildes födelsedag. Haha.. så otippat!
Vilde är ledig från dagis idag och är och badar med sin faster Elin 😍 Jättemysigt för honom och jätteskönt för mamman ❤ Tack alla fina människor som ställer upp för oss nu när det är lite ovisst runt ankomsten av bebis!
Guld värt!
❤❤❤

Likes

Comments