Alltså nu är jag riktigt sur! Finns det övervägande fördomsfulla människor eller? Denna artikel blev publicerad i morse på expressen, ung föräldrar. Nu är de inte superunga, över 16 var de när de plussade och vilket hysteri det är bland kommentarerna! Jag själv har lagt mig in i flera diskussioner om deras fördomsfulla påstående..alltifrån att tonåringar sover bort hela dagen till att de lever enbart på bidrag och inte står på egna ben. Denna lista kan göras lång men dessa räckte för att jag skulle bli förbannad.
Det snackades om att "sådana" som oss inte får jobb eller något.
För det första, det med jobbkategorin så suger det verkligen att hitta jobb nu. Med eller utan barn, unga, medelålders och äldre. Jag är utbildad inom vården och hittar inget jobb, jag finner jobb men ingen vill anställa för man ska ha lång erfarenhet osv.
Sedan det med att ungdomar sover bort hela dagarna så är det väl vissa som gör det men ska alla tonåringar dras över samma kamm? Finns det inte de som faktiskt är vakna på ljusa dagen? Jag har aldrig sovit bort en dag, varken innan min föräldraroll eller efter, kvittar om barnen har varit vakna halva natten så har jag gått upp ändå.
Pengarna är väl kanske fett precis, men huvudsaken är att man har i månaden och sedan gäller det väl att tänka förnuftigt med. Behöver man köpa en barnvagn för minst 10.000 kr för de första 6 månaderna? Jag har aldrig köpt en ny barnvagn, här gäller det begagnat för att det är något som inte kommer vara i flera år. Är det en grej som ska hålla i några år är det väl en annan sak. Detsamma gäller barnkläder, köper något enstaka nytt men 99% är det sådant secondhand kläder för barnen växer ut de kläderna efter några veckor i början och då kastar jag inge ut kläder för minst 100 kr för några veckor. NEJ TACK!
Nu när barnen växer saktare lägger jag hellre ut pengarna för kläder för då har de det längre. Ne, sunt förnuft handlar det om!

Innan jag plussade med Saga så gick jag igenom allt jäkligt grundligt, kollade upp om ALLT. Hörde hur det skulle gå med skolan m.m. tillsammans så la vi upp min utbildning på distans när Saga föddes. Skolan var helt underbara att stöttade oss i detta, hela min utbildning las som sagt på distans och dagen efter jag kom hem från BB satt jag igång och började plugga. Ola fortsatte med sina studier som vanligt och efter månader gick han på föräldraledighet. Inga konstigheter överhuvudtaget faktiskt.

Är detta jäkla samhälle så fördomsfulla fortfarande? Jag fick en känsla av att vi kastade oss tillbaka på 1600-1800 talet typ,inte 2015 precis..! Ibland känns det som om jag inte passar in i detta samhälle. Så jäkla fördomsfulla så jag spyr på det hela -.-! Visst man har sina åsikter men när det går till påhopp så är det inte åsikter och då börjar folk utnyttja yttrandefrihet men även där går en gräns. Är det ingen jäkel som har koll eller?
Men sedan är det inte enbart folk som har sådana här åsikter som jag stör mig på, det finns även personer inom vården som totalt borde byta yrkesområde!
När jag plussade med Saga så var jag så glad, en stor lycka och en glädje för varje vecka som gick att det inte blev missfall. Sitter med barnmorskan och berättar om denna stora lycka för oss och mitt framför ögonen på mig så säger hon rakt av att jag kommer bli en dålig förälder, jag är en tonåring och kommer missköta detta. Vaddå inte fördomsfullt? Till nästan halva graviditeten försökte hon att övertala mig att göra abort, varenda träff försökte hon övertyga mig att ta bort barnet i min mage. Framför henne hade jag berättat om lyckan att det inte har blivit missfall och då vill hon att jag ska ta bort fostret för jag inte var i mallen med klar utbildning, fast jobb och ägde villa. Att vi hyrde var inte bra för då visste man inte hur länge man bodde där...

Halva samhället borde nog slå upp ögonen, inte vara så jäkla fördomsfulla och dömande!
Blir så trött på sådant här! Eller trött, jag blir förbannad rent ut sagt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ikväll efter att barna var lagda och sussar gott i sina sängar slängde jag och O oss i sofforna och tände ljus gör alla veteraner som på något sätt har tjänstgjort genom Försvarsmakten. 3 st ljus satt vi, ett ljus för de stupade och saknade, ett för alla och det sista för de vi känner som har varit i det hela. Heder och respekt är nog det minsta man kan uttrycka sig får jag säga, här har vi folk som faktiskt frivilligt väljer att rycka ut på utlandstjänst för att försöka göra skillnad. Sedan har det även sina nackdelar men det lämnar jag just nu utanför för det har inte med inlägget att göra.

Maken som faktiskt är en veteran om man ska uttrycka sig rätt, tar denna dag "allvarligt" om man uttrycker sig så. Och jag håller med, veteraner och de som tjänstgör just nu ska ha en egen speciell dag. De ska minnas och bli ihågkomna för det de har åstadkommit med.
De har min respekt!

Likes

Comments

Ett sent inlägg här men vad göra hehe?
Kvällen (läs:natten) är lugn, självklart sover båda barna sedan några timmar tillbaka. Dagen har iaf varit lugn, klippt gräset -äntligen! Det var verkligen i behov och allt tog fanimej 4.5 timme nästa med 4 pauser..Efter det var klart stack vi till R, en person som barna verkligen älskar och det bjöds på grillad korv så det pep väl ut ur öronen på de haha. Gustaf tryckte i sig potatissallad från kung och fosterland!

Sedan efter barna hade lagt sig blev det en promenad runt halva byn med Sara. Mycket prat och ännu mer skratt. Med henne kan man alltid få sig ett skratt så man nästan från kramp i ansiktet haha.
Vi skildes åt efter någon timme efter promenaden och jag kom hem till ett tyst och mörk hus, trodde nästan att maken hade lagt sig och somnat men så såg jag att han höll på att natta om Gustaf som hade vaknat.
Ja, dagen i sin helhet skulle jag tro. Morgondagen verkar det bjuda på regn..bokstavligen så ska det regna varannan dag, och jag hade lust att tvätta och hänga ut det men verkar inte som det, men får hålla tummarna på att det blir soligt imorgon :)!
Men annars blir det nog lugnt, maken och F ska iväg imorgon troligen och titta på fiskeställen inför sommaren så vi får se vad som blir av den fronten 😊

Våran hund..alltså hon har fan haft PMS fullständigt idag! Stackars R's hund, Puma var så sur för den hunden ville lukta på henne och herre jäklar vad grinig hon var för det haha! Hon hade nog inte de bästa dagarna men efter en stund så lugnade hon sig hehe..Maken kollade förresten en sak igår, om Puma var en människa så skulle hon vara runt 56 år detta år :)

Likes

Comments

Som rubriken lyder. Nu är alla möten och utredningar klara. En diagnos är nu fastställd, våran Saga har autism, utvecklingsförsening och utvecklingsnivå som en 3 åring ❤.
Så skönt att det är klart och vi har haft rätt från första stund!
Nu drar allt annat igång nu när diagnos är fastställd. En remiss är skickat till arbetsterapeften, sedan väntar vi på träffa en som ska träna Saga i fin-och grovmotoriken. Vi ska även träffa en logoped, men just nu på listan är det träff med arbetsterapeften inom 3 månader.
Blodproven som Saga tog ska vi ta om för det var lite värden som var lite höga (just nu var det inte farligt och kunde bero på diagnosen) men det ska tas nya så det ska hållas koll på.

Barnläkaren var säker på sin sak, egentligen ska man träffa barnteamet först innan en diagnos kan fastställas men väntetiden till det är länge och vi snackar om minst 1 år. Detta var tvunget att bli klart innan Saga börjar grundskolan.
Saga har så tydliga tecken på autism samt alla frågeformulär så med våran godkännande fick han redan nu ställa diagnos, men vi ska ändå genomföra EEG för att utesluta annat i säkerhetsfall.
Hjälp ska vi få sa barnläkaren, avlastning och stöttning. Kan ni förstå hur det kändes att höra det? Nu är vi inte själva med detta!
Han skulle även skicka hem läkarutlåtande om Saga för att ansöka om vårdbidrag samt att vi kan behöva det längre fram för det är så att Saga kommer troligen inte kunna gå i en vanlig klass. Barnläkaren rekommenderade oss att Saga ska börja särskola, och det är något som jag och O har pratat om. Saga har inte koncentration att sitta still så länge i skolan, hon har svårt att ta emot information om det inte är roligt för henne om man säger så. Hon är ofta frånvarandande med blicken och så var mycket mer. Men med alla svårigheter som Saga har så kommer hon inte ha en chans i skolan, kraven och allt. Det var även barnläkaren inne på (han som tog upp det först).

Äntligen är det över, en stor lättnad att allt är klart och man inte har överreagerat. Egentligen är det inte över, men ett kapitel är över och nu blickar vi framåt och allt ska bli lättare för hela familjen ❤

Likes

Comments

God morgon på er!
Här tar vi det lugnt denna dag. Alarmet ringde vid 5 tiden imorse, maken åkte iväg med papper och sådant till mötet idag. Känner mig nervös faktiskt, vill så gärna vara med och höra det själv. Jaja, vad göra?
Vad gör vi denna morgon? Jag och barnen dukade upp frukost vid soffan, bullar och flingor och såg på barnfilm :) en perfekt start på denna dag. Vädret är inte alls som det var igår, ser ut som om det ska regna vilken minut som helst och jag som hade haft tankar på att klippa gräset idag..Alltså, vädrets makter hatar mig tror jag haha. Gräset behövs VERKLIGEN klippas och när tiden finns så ska det regna!

Resten av denna dag har jag ingen aning om vad som ska ske, Gustaf är lite svajig med att han väntar på O. Så vi tar nog bara det lugnt idag, se på film och ha det mysigt :)

Likes

Comments

Imorgon är alarmet ställt, dussintals med frågor har jag och önskar så att jag kunde få åka med imorgon men när det står på kallelsen att enbart föräldrar får närvara på mötet imorgon så är det inte mycket att göra åt. Försöka få ned alla frågor på ett papper som maken kan förmedla. Många tankar far genom huvudet och just nu är allt en ända röra i skallen..
Ska även bli intressant att höra om vad blodproverna visades. Vitaminer och sådant lät ligga totalt i botten då Saga äter som en fågelunge och väldigt svår med maten så inte så mycket varierande kost blir det..något som är vanligt för barn med autism. Känner nästan att man får utbilda sig till en sådan specialkock haha. Men då är det tur att min mamma finns. När det är dagar då Saga rattar allt så kan ni gissa vilket samtal som jag ringer då haha.

Vi har iaf haft turen att fått en bra barnläkare, han verkar väldigt bra då folk är villiga att stå i kö hos honom i nästan 2 år! Har ingen aning vem han är, men hört gott om honom så vi kör väl på det. Första intrycket var iaf bra och det gick att prata med honom.
Läkaren innan som vi hade som skickade remissen kände man sig riktigt idiotförklarad haha. Allt man svarade på var så självklart för honom och jag är sådan som ställer man en fråga till mig så räcker det inte med att jag svarar ja/nej utan jag vill även utveckla det hela och när jag gjorde det så blev jag liksom avbröten med "tack, mer behövs inte". Blev gränsen till förnarmnad nästan haha, eller totalt idiotförklarad av en överläkare haha.

Imorgon får vi se vad som blir härnäst, jag har ingen aning. En primilär diagnos är iaf fastställd och för oss har det varit så självklart så det kom inte precis som en chock, utan mest som ett lättnad att vi hade rätt!
Ja, vi får se vad som hörs imorgon. Maken åker strax innan halv sju och själva mötet drar igång kl 9.

Likes

Comments

Fem sanningar.

- jag har hittat ett yrke som jag faktiskt vill arbeta med som passar familjesituationen helt perfekt! Innan ville jag arbeta inom vården, ett yrke som jag verkligen brinner för men orken räcker inte. Räcker den till jobbet så räcker det inte i hemmet..nu där jag jobbar så arbetar jag mycket med administration och sitta med en dator och knåpa ihop det ena efter det andra har jag alltid älskat :)!

- jag är fan beroende av sköljmedel! Totalt haha! Vanilj ska det helst gärna vara med. Nu har det gått så långt så jag har gjort en "spraylukt". Blandar lite sköljmedel med vatten och sprutar på gardiner och ÖVERALLT så luktar det gottigottgott hihi!

- har ett jäkla humör om en person lyckas trycka på rätta knapparna, så jäklar tappar hjärnan och munnen samarbetet och munnen snackar innan hjärnan fattar haha.

- jag är så barnsugen nu så jag avlider snart haha! Skulle så gärna vilja ha ett plus, se hur magen växer och tillslut komma ut en underbar guldklimp

- jag bara ÄLSKAR operationsprogram! Stackars min make som har äckelmage, jag kan lätt sitta framför tven och se när de skär upp magar och plockar ut tarmarna osv haha!

Likes

Comments

Vilken underbar dag det har varit idag! Solen har varit framme och det har varit riktigt varmt ute. Varit ute hela dagen, vi gick hemifrån vid 11 tiden och kom hem igen vid 16. Hela familjen är helt slut så nu ligger vi i sofforna och bara degar med mat.
Hunden har fått sig ett riktigt bad och schamponerade henne riktigt nu och borstade bort all vinterpäls som hon tappar nu. Sedan blev det en fin skogspromenad i det fina, dock stötte vi på 2 ormar. Första huggormen tror jag att hela byn hörde mig haha. Liksom gallskrek "HUGGORM! AKTA FÖR HELVETE! TA BORT HUNDEN!" Maken gick precis bredvid ormen med hunden så jaa, vad säger man? Rikslarmet gick iaf haha!

Resten av denna dag blir det nog lugnt. Blir en tidig kväll för imorgon är det dax att åka till Näl. Fast det får maken åka på för denna gång ska inte barn vara med och dagiset är stängt så jag får vara hemma med de. Imorgon är det dax att träffa logopeden så får se vad de har att säga.
Men nu ska jag vila vidare. Gosa med trollen och bara slappa :)!

Likes

Comments

Är så trött på allt som har med media att göra nu, trött på att VARJE jäkla dag läsa om hur man bäst ska göra för att vara sommarfin, hur man ska få platt mage inför sommaren. Jag har ett ord, PISS OFF! Nu får det räcka med dubbelmoral hela tiden, ena stunden skriker media ut om ungdomars dåliga självkänsla och samhällskraven de har på sig om kroppsspynen.
Varför kan inte bara människor påverka detta själva? Vill de ha platta magar och träna som bara den inför sommaren så gör de det, men att skriva nästan dagligen om hur man ska göra och vad man ska göra ger helt fel signaler!

Här är jag, en platt mage finns inte på min karta. Det går nog absolut att träna bort men varför? Jag känner inget behov av att träna bort det. Jag har innan hatat min mage och knappt velat att se den, men nu skiter jag i det. Det får gärna hänga x-antal kg lös skinn på magen, jag har genomgått två graviditeter. Jag använder inte det som ett skäl till att inte träna, jag känner inget behov av att träna bort det. Jag mår bra och har hälsan. Jag har haft hjärnspöken om bantning och hetsträning som nästan ledde till undervikt.

Varför ska jag träna för andras skull? Träna som en tok för att magen inte passar deras ögon? ALDRIG I HELA MITT JÄKLA LIV att jag anpassar mig till deras synsätt för man kan inte göra alla nöjda, huvudsaken är att man själv är nöjd med sig själv.
Här är jag och min mage. Jag är stolt över magen nu och skäms inte över den och i sommar ska jag göra något som jag inte har gjort på många många år, jag ska utan att skämmas och gömma magen gå ut med bikini! Det är MITT mål med sommaren. Jag ska gå med stolthet över min påsiga mage, folk får glo och säga det ena efter det andra men jag ska då säga något som Sara sa att man ska säga "Tack så mycket för de vänliga orden". Varför ska man anpassa sig och inte våga vara den man är? Varför ska man skämmas för sin egen kropp för några idioter är födda att trakassera och vara allmänt oförskämda kräk!

Skäms inte för era kroppar, var stolta över den ni är för det finns ingen anledning att gömma sig.

Likes

Comments