Det finns många saker som kan ge livet mening. Det viktigaste för mig har alltid varit min familj. Utan min familj är jag ingenting och jag har länge drömt om att skapa en egen liten familj med en partner som älskar mig för den jag är. Men hur ska någon kunna älska mig om jag inte älskar mig själv fullt ut? Så länge jag kan minnas så har jag aldrig varit riktigt nöjd med mig själv. Varken med min hy, mitt hår, min vikt eller min klädstil. Jag har gjort många försök för att bättra på detta, men alltid har det hänt något annat. När jag väl bestämt mig för att byta ut min garderob till kläder som faktiskt passar och sitter fint, så går jag upp i vikt och helt plötsligt passar inte kläderna längre. Att träna är något av det tråkigaste jag vet, men för att kunna gå ner till önskad vikt och hålla den, så vet jag att det är nödvändigt och det är något som jag vill ta tag i.

Man måste ta ett steg i taget, det är omöjligt att nå sitt mål om man sätter ribban för högt. Maten är steg ett för mig. Med en sundare syn på vad jag stoppar i mig så kommer kroppen att må bättre. Det finns många olika dieter och bantningsmetoder, men jag söker inget snabbt resultat, utan har ögonen på något långsiktigt. Det är viktigt för mig att inte behöva gå hungrig och att kunna unna mig när jag känner för det, men samtidigt vill jag se resultat. Under åren har jag prövat på en del, 5:2. LCHF, Nutrilett, Viktklubb, Slanka etc. etc. men inget passade mig. Jag gick ner, men gick lika snabbt upp igen. Nu har jag hittat vad jag tror kan vara svaret; Viktväktarna.

Hos Viktväktarna räknar man poäng. Baserat på ens ålder, vikt och längd så får man en dagskassa med så kallade smartpoints, dessa smartpoints talar om hur mycket mat man får äta under dagen för att må bra. All mat har olika poängvärde beroende på innehåll. Om ni vill veta mer, så besök deras hemsida. Med appen är det lättare än någonsin att hålla koll på sina points och man kan hitta massor av spännande recept och peppa varandra i Communityn. Jag påbörjar nu min tredje vecka och har gått ner totalt 2,7 kg. Det bästa med Viktväktarnas nya flexprogram är att det finns mer mat som är värd noll smartpoints och planerar man sina måltider korrekt så behöver man aldrig gå hungrig. Aldrig har jag ätit så mycket frukt och grönt som nu!

Målet är att finna en hälsosammare livsstil med hållbar kvalité. Jag vill ha något som funkar och som håller även när jag nått min målvikt. Jag vill inte bara känna mig vacker inför min sambo, jag vill känna mig vacker för mig själv. Jag vill trivas i min kropp. Medan jag räknar poäng för min vikt, så räknar jag med dessa produkter att göra min hy vackert ren.
Jag börjar med att skölja av ansiktet med ljummet vatten, sedan masserar jag in foam cleansern från Sanctum med hjälp av den rosa ansiktsborsten från EcoTools som ger huden en mjuk peeling och skonsam djuprengöring. Rosvattnet ger en härlig uppfriskande känsla samtidigt som den neutraliserar vattnets negativa effekt på huden och ser till att ansiktskrämen går in lättare. Jag avslutar med Enchanted eye cream från Lush som jag försiktigt masserar in under ögonen. Som nybliven mamma så blir det tidiga mornar och ögonkrämen hjälper till och piggar upp.

2018 ska bli mitt år. Det känns som att jag gått på autopilot fram tills nu. När min son föddes så blev det klart för mig. Det är det här jag har väntat på. Det är det här som är meningen med livet. Det är nu livet börjar. 

Likes

Comments