Idag var vi på habiliteringen igen, fick ett bildschema till Cash som ska underlätta vardagen lite grann fick även en klocka som ska visa tiden. Exempel. vi säger till om att en kvart ska vi gå och handla, då kan vi sätta igång klockan som räknar ner tiden. Så nu ska vi köra i två månader med dem här sakerna och sen ska vi göra en utvärdering tillsammans med habiliteringen om vi tycker ifall det hjälpt oss något.

 Men tror detta blir jätte bra för både våran del men även Cash del.


Annars känner både jag och Robin oss oroliga, Cash vill inte gå till skolan. Han börjar redan på kvällarna och säger att han mår dåligt och behöver spy(sen försöker han framkalla kräkningar) Sen fortsätter han på morgonen och vill inte klä på sig. Idag kom vi över en timme sent till skolan på grund av detta. Vet inte hur vi ska hjälpa honom? Hans mormor som även jobbat med Autistiska barn tycker vi ska vara med en dag i skolan och observera och se vad detta kan bero på.. Kuratorn på habiliteringen tyckte också att detta verkar vara oroväckande, och tyckte att vi skulle försöka få till ett möte med lärarna för att försöka se hur vi ska gå tillväga. För självklart grundar det sig i något? Men vad vet vi inte. Men det gör ont i mamma hjärtat, vill ju inte att mitt barn ska må dåligt över att behöva gå till skolan? Men nu är det ju skolplikt i förskoleklasserna med så att stanna hemma är ingen lösning heller. 

Men nu är det sportlov nästa vecka, då ska han vara hemma med sin pappa så det blir lite avkoppling. Så nya tag efter det? Då ska vi förhoppningsvis också få komma och titta  på en annan skola med. ​

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag längtar redan tills denna arbetsvecka är över, för på fredag efter jag slutat jobba så åker vi till Ockelbo. Till Robins bror Sammy och hans tjej Maria och deras son Liam. Det var ett tag sen vi sågs nu, var nog i slutet av förra året? Iallafall så ska det bli skönt med ett miljö ombyte. Få andas lite ny luft och få spendera tid med familjen, och samla på sig ny energie. Äta god mat, bada lite bastu och unna sig ett eller två glas vin efter barnen lagt sig på kvällen.

Vi åker direkt när jag slutat på fredag eftermiddag, Robin och barnen hämtar upp mig på jobbet.

Annars gör jag inte så mycket ikväll, suttit och kollat på lite vloggar,Blivit ett sätt att varva ner efter en lång arbetsdag. Så har ni tips på bra vloggar så hojta till. 


Likes

Comments

​Igår var jag och Robin med Marley till bvc för 5års kontroll, han klarade den galant. Kanske var en aning okocentrerad under synkontrollen men gjorde ändå det man skulle så han vart Godkänd. Så just nu känns det inte riktigt aktuellt med en utredning på honom. 

Det var även sista besöket på bvc då skolan sen tar över, Fast det är ännu ett år kvar tills han börjar skolan men de vart ändå lite känslomässigt då man inser att ens barn inte är små längre.

Sen efter bvc var det dags för nästa barn att Vägas och mätas, vilket också gick bra. Efter ett snabbt besök hos skolsyster så var det ju då dags för möte hos kuratorn. För den sociala utredningen på Cash(den gör dom nu) för att han ska hamna på rätt skola och få rätt stöd. Men i morgon ska Cash och Robin träffa barnläkaren som ska göra några tester också ,som också ska ingå i underlaget i den sociala utredningen. 

Jag hoppas verkligen när allting är klart att vi hamnar rätt så vi inte behöver byta skola ännu en gång utan att det blir rätt på en gång.

NÄsta besök vi ska på är på Habiliteringen men dit ska vi nästa vecka. 

Likes

Comments

​Idag var jag med Cash till tandläkaren igen, vi fortsätter våran arbetsprocess med att vänja sig att gå dit. Idag tog hans tandläkare hjälp av bilder för att vi skulle göra några framsteg. Och ett litet framsteg vart de väl måste man väl säga, för idag satte han sig faktiskt i tandläkar stolen en gång. Så nu ska vi dit om en vecka igen och sen ännu en gång innan påsklovet . 

Annars under veckan ska vi på Bvc med Marley för 5års kontroll, får vi se ifall hon fortfarande tycker att det är nödvändigt med utredning för hans del eller om hon tycker att han mognat(uppdaterar er på onsdag angående det) Sen på onsdag eftermiddag är det möte på Cash skola med kuratorn för att göra en social utredning. I början förstod jag inte varför vi skulle göra denna sociala utredning(dom har ju alla papper på hans diagnos , men man gör denna utredning nu för att se så att Cash hamnar på rätt skola sen nästa termin. Sen ska Cash även vägas och mätas på onsdag, detta ska också vara nått underlag i denna utredning? Som jag förstod på skolsköterskan när hon ringde mig idag??  

Annars direkt efter tandläkaren idag så åkte jag till jobbet så vart en kort dag idag, riktigt skönt. För jag vet inte vem som är mest trött utav mig och Cash efter tandläkarbesöken , men jag kännde mig helt utpumpad på energie och hade inte alls någon lust att jobba men som sagt de gick bra.

Likes

Comments

Det enda jag tänker på är min och älsklingens resa till Las Vegas i september, tankarna som far omkring. Hur mycket man ska packa eller ska man handla lite kläder där? Ska jag vaxa benen eller raka benen innan jag åker? Vilket är bästa alternativet? Jag vill göra nått nytt med mitt hår nya frisyr eller färga(men är rädd) för att färga då jag är så känslig. Jag vill ha ny kamera(fast det kanske vi fixat) eller ny och ny men en vän till oss hade en kamera att sälja en rätt bra en. Får kameran för 600 vilket är ett okej kompis pris. Vill köpa nytt smink(äger ingenting idag nästan) Sminkar mig nästan aldrig ändå men nu när vi ska till Las Vegas vill man ju vara lite snygg. Vi tänkte nämligen starta en vlogg för våra vänner och familjen så dom kan uppleva resan med oss. Men då vill man ju inte se ofräsch ut så ni förstår, mycket att tänka på.  Några månader kvar att klura på dessa frågor ännu, vilket är bra. Men vill vara förberedd iallafall i mitten av augusti eller i slutet. Iallafall vad jag ska göra med håret. Smink kan man ju köpa lite sporadiskt varje månad så man har.

Men kläder(vill ju ha lite rockigt , vilket är mer min stil) men måste ju vara kläder som passar klimatet i och med värmen. Likes

Comments

Ja inatt var det ju Super bowl finalen, och jag visste ju inte om jag skulle orka hålla mig vaken(men det gjorde jag) Det såg ju ut som New England patriots skulle göra om samma sak som förra året men denna gång gick det inte hela vägen och Philiadelfia eagles vann super bowl 2018. Men dem gjorde faktiskt en riktigt bra match och dem hade aldrig vunnit en final förut så känndes som att dem kanske förtjänade en vinst?

Annars idag var vi på möte på Cash skola med hans lärare och någon special pedagog? Eller vad hon nu var? Iallafall var vi alla inne på samma linje om att grabben behöver gå i en skola med utbildade lärare inom Autism och ad/hd och inlärnings svårigheter. (För som det ser ut nu) ligger ju Cash på särskolenivå när det kommer till inlärningen. Visst han s lärare tycker att han utvecklasts mycket sen han började skolan.

Men ju mer krav desto jobbigare blir det ju och även om han skulle få en resurs så är det inte särkert att den personen är utbildad på dem områdena Cash behöver lite mer stöttning och uppmuntran.

Så nu skulle dem kontakta Runby skolan här i Upplands Väsby som har en särskole inriktning(om någon har erfarenheter) därifrån så får ni gärna kontakta mig. Så skulle dem boka in ett besök till oss där så vi skulle få känna oss för om det är något som skulle passa oss.

Cash går ju inte på fritids just nu(vi gjorde ju det valet) då han började skolan för vi ville att han skulle få komma in i alla nya rutiner och komma att känna trygghet till sina lärare och klasskamrater och anpassa sig till allt det nya, men nu har vi ju börjat fundera på att sätta honom på fritids då vi behöver ha två inkomster för just nu är ju Robin hemma då Cash bara går 08.30-12 varje dag. Och den här special pedagogen tyckte vi hade gjort ett klokt val som tagit detta beslut, då Cash inte riktigt kan läsa dem sociala koderna jämt, det vill säga när en lek blir lite mer en lek och lätt går överstyr och då behöver en resurs som kan finnas där och stötta upp. Men det dom inte förstår i så går detta inte så mycket längre rent ekonomiskt, men det är väl en ekonomi fråga för deras del? Slipper dom fixa fram en resurs så är dem nödja? Men vi som föräldrar då? Men annars var ju mötet rätt bra då vi alla vill nå samma mål att Cash ska få en sån rättvis skolgång som möjligt och förhoppningsvis får han mer hjälp och stöd i Runby skolan?


Likes

Comments

​Idag hade vi kalas för Marley, han fyller ju 5 i morgon. Denna gång vart det ett rätt litet kalas, min stora syster och hennes 2 barn var här och barnens gammel morfar och hans tant och en utav Robins bästa vänner.  I vanliga fall brukar hela tjocka släkten och vänner vara här och fira när någon utav barnen fyller, men i år var vi ute rätt sent med inbjudningarna så var inte alla som kunde komma.

Men tyckte detta räckte gott och väl faktiskt. 

i morgon ska vi ha möte på Cash skola med hans lärare och special pedagoger och skolsyster angående hans skolsitaution för som det är just nu går han i skolan mellan 08.30-12. varje dag(går inte på fritids just nu) Så Robin är hemma och kan inte jobba och knappt söka något nytt jobb på grund av det. För ingen vill ju anställa en person så få timmar. Vi vill gärna kunna prova på att ha fritids med men då måste han ha en resurs som kan finnas i närheten och stötta upp honom då det behövs.

skriver mer i morgon efter mötet när jag vet hur det gick, är rätt trött nu och vet inte hur jag ska formulera mig så det ska bli rätt uttryck och lätt att förstå.


Nu väntar vi in super bowl finalen(får se ifall man orkar se hela) är rätt slut och känner mig inte alls taggad. men kanske blir ändring på de när matchen börjar?? 

Likes

Comments

​Nu är resan bokad och betald, så den 25 september åker vi och är tillbaka i Sverige den 2 oktober. Det ska verkligen bli en upplevelse, jag har redan bestämt att vi ska göra ett besök ute vid Grand Caynon(stavas det så)?? iallafall kommer de ligga kring 36-37 grader varmt när vi Landar. Så blir att ha ordentligt solskydd på så man inte bränner sig. 

Nu ska jag önska mig en ordentlig kamera inför resan, fyller ju snart så det är nog det enda jag kommer önska mig. För min mobil kamera är inte funktions duglig när man ska göra en sådan här resa. 

Annars idag har jag varit med Cash hos tandläkaren igen, idag fick han kolla både mina och mormors tänder och sin tandläkares tänder, Och prova massa redskap för att han ska vänja sig vid dom. Detta kommer bli en lång process men de får helt enkelt ta den tid de tar.

Nu ska vi dit den 12 och 29 februari , får vi se nästa gång hur långt vi kommer i denna arbetsprocess då. Men som sagt hon är toppen hans tandläkare och vilket tålamod. Är bara så nöjd att vi äntligen kommit till rätt tandläkare som kan hantera Cash så bra. 

Jag är iallafall helt slut nu, detta är en process som tar på krafterna,  Det bara snurrar i huvudet  på mig . Iallafall efter tandläkar besöket gick jag Och Cash och hans mormor som också var med och fikade(som belöning) för att han ändå är så duktig . Det vill säga att jag ens får med honom till tandläkaren och han iallafall är lite sammarbetsvillig så fick han fika denna gång. Nästa gång kanske vi går på badhuset eller annat.  Fler mammor med barn som har diagnoser får gärna skriva till mig om ni vill. 

Likes

Comments

​Ikväll har vi varit på middag hos barnens mormor och morfar, firat mormor då hon fyller 64 på tisdag. Firade även min stora syster Anna  i efterskott,samt min fästman och barnens pappa Robin  som också fyllt år.. jämt dessutom . Firade även våran yngsta som fyller 5 om en vecka. Då våra föräldrar inte kommer hemma så passade vi alltså på idag att fira allihopa. Marley fick Ninjago Lego och en bok i födelsedags present, min mamma fick en fotvårds behandling på axelssons utav mig och syskonen och våra gemensamma familjer.  Ja men god mat och god efterätt så nu är vi mätta och belåtna och snart ska barnen sova. 

Min mamma ska även hjälpa till att fixa våra försäkringar inför våran Las Vegas resa, då det är viktigt att ha. Och det uppskattas att få lite ekonomiskt stöd då det blir rätt mycket pengar ändå inför en sådan resa så minsta lilla uppskattas.  

Likes

Comments

​Idag var till Habiliteringen för möte angående hjälpmedel som ska underlätta Cash och våran vardag. Så nu ska vi prova en klocka som ska visa tiden,och ett bildschema. Vecka för vecka, exempel: måndagar då duschar man och byter kläder. Bara för att ge ett exempel. Sen kan man lägga till grejer på bildschemat ifall man vill det. Exempel ifall han skulle börja med nån aktivitet fram över. Då kan han kolla på schemat på söndag kväll och veta hur hans vecka kommer att se ut. Ja vi ska iallafall prova och  se ifall det underlättar något.

Annars glömde jag att ringa tillbaka till min husläkare i morse , så i morgon återgår vi till normala rutiner. Cash ska tillbaka till skolan och jag ska jobba. Förhoppningsvis håller min rygg dessa 2 arbetsdagar som återstår på  veckan. Får ha med mig alvedon utifall att. 

Får hoppas vi håller oss friska nu.


Likes

Comments