När jag var 8 år gammal, då började min mamma med droger och de blev till ett missbruk. Som en ung flicka såg jag inte vad som hände eller hur mamma förändrades.

Två år senare när jag var 10 år insåg mamma att hon behövde hjälp med sitt missbruk. Då kom socialen in i bilden och jag fick veta allt.

Jag minns denna dagen väldigt tydlig fortfarande även om de är ett tag sen, rättare sagt snart 7 år sen. Mamma skickade ett sms och bad mig gå tidigare från skolan för vi skulle på möte, hon bad mig hoppa av vid en helt ny busshållplats, så jag hade ingen aning var jag skulle. Hoppade av bussen och såg mamma komma gående, så jag gick och möte henne. Vi började gå mot en stor byggnad. Jag frågade flera gånger vad vi skulle göra, varför vi var där. Men hon svarade bara lugnt "du får vänta och se". hon liksom undvek frågan. vi satte oss ner i väntrummet.

Två kvinnor kom ut och ropade upp våra namn, de ledde oss in i ett rum med 4 fåtöljer i. Vi satte oss runt ett runt bord, de första de sade är,

"Sofie du kan väl börja med att berätta varför vi är här?"

Det är då jag ser hur tårarna på mamma började glida ner för kinderna och hon yttrade ord jag själv inte förstod vid den åldern riktig.

"Malou jag har ett missbruk av droger"

Jag var bara 10 år gammal, hade endast sett på tv vad droger var för något och hur de förstörde människorna som tog dem. Jag bröt ihop, av den enkla anledning, jag var jätte rädd för de okända. Vad skulle hända nu? med mig, mamma, familjen. Allt bara blev svart för mig och jag blev jätte rädd och ledsen.

Mammas missbruk höll på till och från tills jag var 13 år gammal. 2014 blev hon ren, ren från skiten som slet vår familj totalt i samman och jag är så stolt över henne. Min mamma lyckades ta sig ifrån skiten, och framtiden såg bara ljus ut.

I dina bloggen kommer ni äntligen få veta sanningen om Malou Persson.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag är de alla hjärtans dag, som kan vara en väldigt jobbig dag för många människor, inklusive mig själv.

Alla hjärtans dag är en dag då man ska visa sin kärlek och uppskattning för sina nära och kära. Jag vet att många känner sig ledsna och ensamma bara för att man inte har en partner att ge eller få kärlek från, men de är inte bara det alla hjärtans dag handlar om. Denna dagen handlar om att sprida massa kärlek till alla ens nära, de måste inte vara just en partner utan kan vara ens familj eller ens bästa vänner.

Idag firade jag med både familj och vänner. Började dagen med lite morgonkärlek från familjen, sen mot skolan som också hade kärlekstema. De delades ut rosor och vi hade ett kärleksträd där vi kunde skriva lappar till varandra. Helt enkelt en väldigt mysig och kärleksfull dag. Hem och fira med familjen, presenter, god mat och mycket kärlek, sen avslutas dagen med underbara vänner. Min älskade bästa vän hade fixat en fin överraskning för mig. Så sammanfattningsvis så fick jag all kärlek jag behövde utan någon partner.

Med eller utan partner så kan ni fira alla hjärtans dag och må hur bra som helst ändå. Kärlek kommer från många källor och inte endast från en partner.

Ta hand om er och var rädda om varandra, fortsätt sprida massa kärlek även om det bara är någon timme kvar av denna dagen.

Likes

Comments

Mitt riktiga jag.

Mitt liv och min uppväxt är inte som alla andras, det är jag mycket medveten om. Även om jag ibland brukar låtsas och spela charad framför de flesta människor jag känner. Nu har jag gjort de i flera år, ljugit och gömt mitt sanna jag, sanningen om vem jag är egentligen. Utåt kan jag se ut som en väldigt lycklig, oskyldig tjej. En tjej som är omedveten om hur den riktiga verkligheten ser ut, men tro mig jag har väldigt bra på koll på hur verkligheten ser ut.

Ni förstår när jag var 8 år gammal tog mitt liv en drastisk vändning. Jag var tvungen att växa upp, ta hand om mig själv.

Denna blogg har precis som mitt beteende mot nästan alla människor varit en charad över hur mitt liv egentligen är. Men precis som mitt liv så kommer denna bloggen ändras. Jag ska använda alla mina erfarenheter genom att hjälpa andra som har levt i samma, eller under liknade förhållanden som jag gjort under min uppväxt. Jag ska använda mig utav mina erfarenheter och hjälpa människor och förstå att du,ni, allihopa inte är ensamma. De finns många fler som har de som du eller liknade.

Jag trodde att jag var ensam, ensam om att har levt ett så destruktivt liv. Men de är jag inte och de tog mig nästan 10 år att förstå. 10 år är en lång tid, för lång tid. Nu vet jag inte hur jag lyckades, men jag lyckades ta mig igenom de. Men de gör inte alla, de är inte alla som orkar leva vilse i 10 år. Just därför ska jag börja dela med mig om tankar, händelser och upplevelser. Så jag kan hjälpa och möjligtvis rädda unga vilsna själar.

Likes

Comments

"Inflammation i knäet"

Jag? Nej! Inte jag!

De var orden som skreks i mitt huvud när läkaren sa det.

Hur? Ja det var en väldigt bra fråga, enligt honom så har jag överansträngt mitt knä?
Hur dumt är inte det? Ha,ha att jag lyckas överanstränga mitt knä, en kroppsdel som är byggt för att tåla väldigt. Tydligen inte kropp...

Så nu ligger jag här hemma medan alla är ute och njuter av att ha ett sommarlov. Dock är det värsta inte att jag inte kan bada utan att jag just nu jag känner hur all motivation bara blåser ut ur mig. Min fina plan för denna veckan var stall,stall, stall och ännu mer stall. Den planen är som bortblåst eftersom min fina kropp inte vill alls som jag vill. Heja mig!

Läkaren sa att jag skulle ta det lugnt och inte belasta knäet veckan framöver.
Det är onsdag jag har legat såhär i knappt 3 dagar och det kryper redan i hela kroppen och jag vill ba åka till stallet.

Hela 4 dagar kvar innan jag ens få börja anstränga knäet igen! Då börjar vi räkna ner dagarna!😫😫

Likes

Comments

Denna dagen vill jag dra ett stort sträck över!
Idag red jag två rundor , första bara jag och Jackie sedan jag, Emilia, Thilda och Elvira när Jackie åkte.
Först ramlade Jackie Av Messian utan någon större skada (tack gode Gud) sedan slänger Coco av mig OCH trampar mig på vaden/smalbenet så jag inte kunde fortsätta rida utan fick bli hämtad med bil. Så nu ligger jag i sängen med en svullet ben och kan inte gå. Ingen ridning för mig på några dagar blir det nu. Phu jag som skulle rida Både Alice, Celine och Coco imorgon + träna på måndag, blir nog inget av det.

Första rundan
Jag - Celine
Jackie - Messina

Andra rundan
Jag - Coco
Emilia - Joysan
Elvira - Lilly
Thilda - Rosita

Båda rundorna var jätte mysiga ändan tills avramlingarna..
Ja får hoppas att det läker så fort som möjligt och hoppas på att inget har brutits.

Ovh så lite bilder ifrån idag ❄️

Och så mitt ben i nuläget 😓

Likes

Comments

Härliga söndag!
Idag är det söndag och jag sitter i sängen åter igen med den underbara känslan av träningsvärk. Idag band vi fast mina skänklar så dem kommer i rätt vinkel nej jag rider. Det kändes konstig i början sedan började det kännas normalt.

Idag har jag ridit Slinkan som hade lite eller ganska så mycket överskotts energi men det blev bara en kort runda då Tami började halta efter halva rundan så då var det bara att vända hem igen. Jag hoppas bara att hon bara sträckt sig eller något sådant. Så det inte är något allvarligt!

På andra rundan vi red ut red jag krokås (Coco) och då band jag fast skänklarna. Han hade ännu mer överskotts energi haha. Vi hann komma ca 500m sedan bockade han till i skritten! Blev helt chokad haha han brukar bara bocka när vi hoppar eller galopperar. Sedan fortsatte vi rundan och efter en stund stannade vi och skulle ta foto på hästarna och himlen då helt plötsligt bockar han till igen riktigt stort och jag lika chokad . Efter det var han ganska lugnt. När vi hade ridit bort till "gropen" ett litet hål i marken kan man säga. Man rider ner för en backe och sedan upp för en backe. Då blev han pigg. Speciellt när vi galopperade upp för backen, när jag skulle släppa efter på tyglande så han kunde springa upp för backen då bockade han iväg upp för den haha "lille" älsklingen. Och när vi hoppade stockarna blev han helt hypad de är tur jag älskar när hästar är pigga!
Annors gick rundan jätte bra lite bockande här och lite bockande där skadar ju inte 😜

Detta är första rundan idag!
Emilia på Lilly - Julia på Joysan - Thilda på Tami - Jackie på Messi - Jag på Slinkan

Alice Flowerfield - balousconi Flowerfield

Lilla krokås💗

Likes

Comments

Hur mår alla? Själv mår jag bra. Ganska så mycket träningsvärk men jag älskar känslan när man vet att man har kämpat och ansträngt kroppen. Igår var det träningen igen och jag hade Slinkan (Celine) och herregud vad fint hon går när hon slappnar av och verkligen arbetar sig själv. Jag verkligen älskar denna häst och jag kan känna att vi kommer komma långt tillsammans!

Skritten och traven är hon hur avslappnad som helst i. Det är bara i galoppen hon blir lite spänd när man rider vid läktaren efter som oj det kan ju hoppa fram ett SPÖKE och ta henne!

Vårt samspel blir bara bättre och bättre för varje gång jag rider henne och det är jätte härligt. Jag tränade henne i måndes och bara på dessa få dagarna har jag börjar hitta henne ännu mer. Vi ska snart börja hoppträna kontinuerligt 2 gånger i veckan, Slinkan 1 gång i veckan och Messi 1 gång i veckan. Då blir det mer rutin och då lär jag mig snabbt hur båda 2 funkar.

Jag ska snart ta grönt kort och så fort jag gjort de ska vi ut på lite lokala tävlingar. Eftersom just nu tävlar vi pay and jump dels för att jag inte har grönt kort och dels för att både Messina och Celine behöver lite mer träning innan dem är redo för lokal.

Än så länge har jag varit ut på Messina 2 gånger första tävlingen på Kristianstadridsällskap och där var det 70 & 80cm 2 st felfria rundor och andra var i råby där var det 70 & 90cm och där blev vi också felfria.

Celine har jag också varit ute på 2 gånger första tävlingen i Mörrum oh då var de 70 & 80cm 2 stopp i 70 alltså 8 fel och felfri i 80cm andra var i Olofström i 70 & 80cm 2 felfria rundor.

Detta året hoppas jag komma ut på lite fler tävlingar och då lokala tävlingar.😝

Likes

Comments

Idag började skolan och jag började andra terminen i 8:an. Jag träffade alla vänner och ovänner i klassen det var skönt att se att alla mådde bra och de flesta verkade ändå väldigt glada att träffa alla igen. Skoldagen gick bra och den gick hyfsat fort, dessvärre har vi redan fått flertal läxor och 1 matteprov.

Nu sitter jag i sängen med träningsvärk påväg i benen och magen.
Jag åkte iväg på årets första träning idag med Celine. Hon har varit utlånad nu ett tag så det var första riktiga ridpasset på ett tag nu men hon var jätte fin idag. Med tanke på vädret den senaste tiden har jag bara kunnat rida ut eftersom på ridbanan har det varit antingen för hårt,för blött eller för halt. När hon kom tillbaka hade muskler försvunnit och hon hade blivit smalare men med lite träning och kraftfoder är vi snart ute och tävlar igen!

Jag har känt att hon är väldigt pigg och framåt i skogen och det känns jätte bra. På tärningen var hon väldigt pigg och avslappnad i skritten och traven men i galoppen blev hon lite spänd och  vips var hennes hjorthuvud högt upp i skyn. Efter en stund slappande hon även av i galoppen. Riktigt nöjd i dag är jag med henne hon förtjänar en guldstjärna min lilla snäcka💋

Likes

Comments

Hej!
Nu är jag tillbaka med bloggandet. Jag kommer blogga om hästarna,träningen me dem och lite egna funderingar. Ska försöka blogga 3-4 gånger i veckan om inte mer.

Lite snabbt om mig. Är en tjej på 14 vårar fyller 15 i sommar. Jag rider mellan 5-7 gånger i veckan beroende på vädret,skolan och vänner. Gården jag rider på heter stallflowerfield. På våran gård bor just nu 18 hästar, 4 inhyrningar men resten är mina bebisar. Vi har 4 unghästar 2 ettåringar, 1 som är 6 månader och vår treåring som vi just nu håller på att rida in.

Hästarna som jag rider mest på gården heter Celine Flowerfield kallad Celine, messina kallad Messi , balousconi Flowerfield kallad Coco och tam'o kreti kallad tami. Jag tävlar Messi,tami och Celine just nu men har inte kommit ut på Coco ännu, men det hoppas jag göra under året.

Detta var lite om mig och dem hästarna jag rider mer kommer jag berättat om i senare inlägg.

Likes

Comments

Varit i Falsterbo hela dagen igår och här kommer lite bilder från igår, och en liten mini haul 👏😋

En rosa piké tröja från Gina tricot kostade 299kr

En vit hoodie från Gina tricot kostade 299kr

Och från 6 åringarnas hoppning 👇

Jag filmade när Alexander Zetterman hoppade men den kunde jag inte lägga ut här.. Men han kom på tredje plats än så länge 👏😝

Likes

Comments