Finns många bra citat. Många ord som sätter fingret på hur man känner!

William Blake:
En sanning sagd i ont uppsåt är värre än alla tänkbara lögner.

Malin Einarsson:
Finns så himla mkt som jag skulle vilja skriva men jag vet inte riktigt vart jag ska börja så jag gör inte det... Jag låter helt enkelt bli att yttra mig, det är nog lika bra!

Helgen har varit bra. vi har haft 3 kalas!
Kaspian fick ha sitt första kompiskalas i fredags. han var såklart överlycklig! Han fick bjuda 10 kompisar, vilka han ville!
Matilda fick ha sitt på söndagen, samma gällde henne, 10 kompisar.
Men!
Vem är det oki att bjuda?
Vem ska man välja bort?
Vem ska få den fina inbjudan o vem ska bli utan?
Vem är det som bestämmer vilka barnen ska få bjuda?
Ska barnen själva få bestämma vilka som dem vill bjuda?

Att lämna inbjudan på dagis är INTE, enligt mig, oki, om man inte bjuder alla barn på hela avdelning. åh det kan man ju inte göra, inte vi i alla fall. men barn pratar ju i alla fall utanför dagis så vad gör man med barn som blir ledsen för att dem inte fått någon inbjudan?
Om något av mina barn blir utan så tycker jag att det verkligen är dax att ta samtalet om att alla barn leker med olika kompisar och att man där av väljer att bjuda olika kompisar. Det här med rättvisa är oerhört viktigt! Speciellt för barn! Det är min åsikt i alla fall.
Kaspian var väldigt noga med att det var ett Grabb kalas som han själv kallade det. Därför fick inte Matilda vara hemma medans han hade sitt kalas. Tur att hon fick vara hos grannen hela kvällen!

På lördagen hade vi släkt/vänner kalas, dvs, våra vänner samt deras familjer, även alla släktingar. Det kan bli ganska många om alla kommer, men det är inte så ofta vi gör så, det blir oftast bra i slutändan.

På söndagen hade Matilda, som sagt, fått ha sitt kalas. Hon valde mest kompisar som var på dagis men även en kompis utanför dagis, tyckte det var himla roligt att hon valde att göra det, åh självklart bjuder hon in moster Maya, men hon kommer ju på släktkalaset oxå, så då blir det 2 kalas för henne. Matilda var lika noga med att Kaspian inte skulle få vara med på hennes kalas. Jag tycker att det är helt oki! Dem ska självklart få välja själva vilka dem vill ska komma eller inte! Det ska inte behöva vara påtvingat för att man måste bjuda en kompis bara för att man bjuder den ena och dem leker med varan, lika när det gäller syskon!

Mina barn vill inte att deras egna syskon ska vara med på kalas så självklart ska dem inte behöva dras med kompisarnas, kompisar eller kompisarnas syskon då heller.
Matilda valde att ha kalas på Leos nu när hon fyller 6 år. Sista dagarna på förskolan innan det blir förskoleklass på skolan! Ett bra avslut kan jag tycka! Kaspian kommer oxå att få det när han blir 6 år men nu är han bara 5 år. Det gäller att dem för den åldern som dem faktiskt är för annars kommer Kaspian alltid få göra allt 1 år tidigare för att det skiljer så lite på dem i ålder. Det är inte rättvist.

En annan sak som oxå har med rättvis att göra är godispåsen, Kaspian fick en på sitt kalas, då fick Matilda vara utan, på Söndagen då Matilda hade kalas fick hon en men då fick inte Kaspian någon. Jag kan inte se det positiva med att alltid ha lika jämt! Linnea fick igen påse alls någon dag. Ja visst hon är mindre, men ska man inte tänka lika på kalasen då, ja hen var inte med på kalaset, hen får vara utan denna gången!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här. MEN det viktigaste är att DETTA ÄR MINA ÅSIKTER, INGEN SKA RÄTTA SIG EFTER VAD JAG SÄGER, JAG TYCKER SÅHÄR OCH DET BEHÖVER ABSOLUT INTE ALLA ANDRA GÖRA!!! ALLA HAR RÄTT ATT TYCKA OLIKA! Jag accepterar att det finns olika åsikter i allt och jag accepterar personerna som har dess åsikter, men då bör ju andra även göra det med mina åsikter! =)
Ja menar, jag tror inte direkt på någon gud, men det finns säkert dem som gör det.

Åh med dessa orden byter jag samtalsämne! Eller ska man skriva, skrivämne??

Idag kommer det en kompis med sin familj och firar Kaspian o Matilda för att dem inte kunde komma i helgen. Det kommer säkert bli roligt.

Igår började vi med att tvätta av huset då det ska målas i sommar, helst så snart som möjligt! Usch! Finns oändligt mycket saker att göra i sommar o jag ska bara jobba jobba jobba. Jag försöker sträva efter att bli in-lasad och då är det lika bra att ligga i! Har inte såååå långt kvar så snart kanske det är min tur!

Linnéa har lärt sig klättra baklänges ner för trapporna, hon kan tycka det är roligt ibland, beroende på vad målet är, om hon kommer ut är det jätte kul, men om man kommer ner till sovrummet är det mindre roligt. Den lilla damen har ett sådant humör, kan inte tro mina ögon ibland, hon kastar sig på golvet lägger sig på magen och hoppas att vi ska tycka synd om henne. Hon skriker o grinar, men om det inte funkar så ger hon till slut upp. Söt fisen!

Midsommar!! Jag ska jobba på afton men är ledig lördag o söndag, då ska vi bege oss till stugan, dock bara över helgen men det kommer bli skönt att komma bort lite.

Alla som läser får ha en bra midsommar! =D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sitter på jobbet och fördriver tiden. Har fått väldigt många pass nu den senaste tiden. Men det är ju så när man är efterfrågad. =D

Blev tvungen att hoppa in extra på ett ställe där dem behövde teckenspråk för den enda personalen som som kunde tecken blev akut sjukskriven. Jag är glad att jag får jobba med tecken hela dagarna men samtidigt tråkigt att personen i fråga blev sjukskriven.

Har haft liiite för mycket i huvudet nu den senaste tiden och därav kanske inte varit super social med någon inte ens min egen man! =/

Så vad har hänt den senaste tiden då?

Ja du, jobbat massor bleb inskolad på nytt ställe, där jag är nu, får använda teckenspråk.

Linnéa har brännskadat sig på höger sida av bålen (magen alltså), fick en kopp tevatten över sig, men nu är det läkt och fint. Hon har varit så himla duktig genom hela den här processen. Nu ska vi bara smörja henne flera gånger om dagen tills efter sommaren samt att hon inte får utsätta såret för direkt solljus. Men det ska vi nog kunna ordna får ha t-shirt eller liknande hela sommaren. =)
Hon har dessutom lärt sig klättra ner för trappan på framsidan hemma. bara 5 steg, men hon tar det så lugnt åh fint hela vägen ner, men när det gäller att ta sig ner inomhus går det inte lika bra. =D

Kaspian har hunnit fylla år, vilket var nyligen, bara i måndags faktiskt, men nu är han stor kille o hela handen. 5 år!
Vilket oxå innebär att Matilda o Kaspian är lika gamla ända fram till 1 juli då Matilda fyller 6 år samt att dem påbörjar sitt sommarlov då.
Då får dem vara lediga hela 6 veckor innan det är dag för FÖRSKOLEKLASS för Matilda samt dagis (förskola) för Kaspian o Linnéa.

Vi har varit på kosläpp, Jag har klippt mig, Linnéa har fått några tänder till, Vi har firat mamma som fyllt år m.m. Kommer en drös med bilder i inlägget under det här.

Något mer som hänt då?? sen sista april d jag sist skrev något. kan inte riktigt komma på vad just nu, men jag borde bli bättre på att blogga! jag hinner inte hitta tiden till det bara! Eller ännu värre hittar inget kul att skriva!

Får bli lite bildbomb istället, kanske!. =D =D
Idag vaknade jag lite smått täppt i näsan, känner inte att jag hinner bli dålig just nu, då vi ska ha 3 kalas till helgen samt att jag ska börja på mitt sommarschema på måndag, så det kommer bli en häftig start då jag ska gå på schema samt att jag ska fylla på med lite pass på stället där jag är nu.
I sommar ska jag jobba på boende inom psykiatrin, men just nu är jag på dagcenter för dem som är döva samt hörselskadade med en utvecklingsstörning. Båda jobben himla spännande.

Fördelar o nackdelar med båda! Just nu känner jag att det skulle vara himla skönt med ett jobb på dagtid. Men nu i sommar blir det treskift och sen får vi se vad hösten har att erbjuda!

Har inte så mycket lediga dagar i sommar så vi har fått planera dem få dagar jag har väl, eller snarare med förslag på vad vi kan hitta på om vädret tillåter, det kommer bli en massa dagsutflykter då jag har 3 dagar ledigt som längst sammanhängande. =)
Jonas kommer vara pappaledig i sommar så vi kommer kunna ha semester tillsammans till hösten eller vintern istället. =D

Ingen av oss är missnöjd med det beslutet och det kommer bli en bra sommar.
Vi har dessutom startat projekt "måla huset" börjat med att skrapa, sen får de blå målartvätt och målning så fort vi hinner. =D Men det går lite framåt i alla fall. =D =D

Nu ska jag ta att göra lite nytta innan det är dax ett bege sig för att hämta barnen så vi kan laga mat o mysa till det lite då Jonas ska jobba över ikväll. De blir bara jag o barnen ikväll. Blir super det!

Likes

Comments

Söndag, tidig morgon! eller sen morgon kanske man ska säga... :-D
Sitter på jobbet, ska snart slänga i mig lite frukost innan det är dax att åka hem o sova lite. Sista arbetspasset för den här månaden snart avklarat!
det är lite påfrestande att jobba natt oregelbundet. Men självklart gör jag det! :-)

I fredags var Matilda med Sara hela dagen, dem gick på birsta kollade klänningar o Matilda fick helt fria händer o handla precis vilken hon ville. (inom en rimlig summa pengar!)
Att få gå o välja själv utan att mamma ska påverka var nog en riktig höjdare! det skulle dem göra igen sa Matilda! :-D

Efter ser kom Danne o Sara o käka grillat med oss sen blev det kortspel halva natten.
En trevlig kväll.

Linnéa är snorig så det bara rinner o rinner o rinner o slutar inte heller. Fick komma från förskolan i onsdags för att ögonen var geggiga, men det kommer mindre av det ju fler dagar de går men jag kan inte förstå hur näsan kan rinna så mycket, vi får väl se hur resten av helgen utspelar sig! lilla snuttan som är lite sjuk! ❤

Likes

Comments

Sitter på jobbet i godan ro, dricker mig en kopp te o tar en god chokladbit innan jag ska gå o göra ännu mer jobb. Då får man passa på att slänga iväg lite bloggning, jag säger hela tiden att jag sak bli bättre, men det blir jag ju inte.

I påsk har vi varit lediga tillsammans HELA 3 DAGAR! otroligt ovanligt i våran familj!

Fick dessutom börja helgen tidigare med att barnen fick bli lediga på torsdagen då Jonas var hemma, själv var jag på inskolning på ännu ett jobb! Man kan ju inte få för mycket av jobben heller! haha

När jag kom iväg från inskolning mötte jag upp Jonas o barnen i Birsta för att leka av oss lite, en helkväll på LEOS tillsammans med Jonas mellersta bror med familj! En superbra eftermiddag kväll, knappt något folk på LEOS o dessutom trevligt sällskap!
Fredagen spenderades hemma hos mamma med Stickan o Annelie barndomsvänner till mamma och dem har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas jag tycker det är lika kul varje gång vi får chans att träffa dem! Den dagen var super bra.
Lördagen spenderades hemma med lite städning, vår rensning i gamla lådor o kartonger. Fick en hel del gjort o det känns bra!
Söndagen blev en heldag hemma med lite av varje som hittades på, det blev rensning i avlopp samt ett försök till att lära Maya cykla! Hon är såååå envis att det är nästintill omöjligt att ens vara ute med henne, allt är cykeln eller vårt eller till o med vägens fel för att hon inte kan hålla balansen, man kan inte annat än skratta åt henne =D Gofisen!

Idag har jag som sagt jobbat, en bra dag att jobba på, lugnt o trevligt sällskap, men efter det här passet har jag 3 dagar som det ser ut nu ledigt, men man vet aldrig hur det kan förändras!

Det är hur våran helg har sett ut, åh just det kan ju även skriva att dem lilla damen har fått en tand som nu äntligen gått igenom! Hon har så otroligt jobbigt med sina tandsprickningar som man kan inte ens tänka hur ont det måste göra!

Alla som läser får ha det bra!

Likes

Comments

Idag har vi haft kalas för lilla fröken.  Hon har hunnit fyllt 1 år! Stora fröken numera! ❤
stort tack till alla som kom o firade hennes dag både idag o tidigare!
Efter kalaset blev det middag på stan med lillebror. Pappa är ju här uppe o hälsar på så han hade bokat middag med Danne o Sara. Bra idé o skönt att slippa laga mat! Blev dessutom bjuden o slapp betala! Tack tack!!  Det är ju inte helt fel! 😄❤
Linnéas första restaurangbesök! passa på när hon ändå fullt 1 år. 😄😋
Nu sitter vi i soffan o slappar o inväntar sängen o sommartid!
imorn blir det ännu met kalas! Kommer förhoppningsvis bli en bra dag det med! 😄

Likes

Comments

Idag är Jonas pappa ledig o jag passar på att jobba. det har varit lite pysslande med det här ända sedan januari. Men nu! äntligen har vi fått en underbar lösning på det hela! vi har fått en plats förskolan till lilla fröken och dessutom på vårt förstahands val! vilket är helt underbart o jag är så himla tacksam att personalen på förakola  gör allt för att ordna så hon ska få komma till rätt ställe. Första tanken som kommunen ville göra var att placera henne på ett tillfälligt dagis i närheten för det finns inga platser alls i njurunda område. det är så mycket som dryga 50 barn i kö in på förskolan. Det är ju massor. :-(
Men nu efter lite pussel o pyssel så får hon äntligen komma till samma förakola som dem stora barnen o det känns så himla skönt. så på onsdag nästa vecka! om en vecka!! börjar inskolningen med henne! Jag tror inte att det kommer ta så lång tid heller då hon har varit på förskolan så myclet den senaste tiden både hämta o lämna samt vissa gånger har vi stannat o lekt en stund. :-) hon känner igen personalen så det känns tryggt.

Imorn är der den stora dagen! den lilla fröken har födelsedag! hon blir 1 år! hur gick det så fort! jösses! vi kommer ha kalasade lite imorn o lite i helgen samt tisdag då jonas fyller år! haha alla kan inte komma den dag dem är bjuden på samt att jag valt att bjuda vänner en dag o släkt den andra dagen. det kommer bli en händelserik kommande vecka!

Igår åkte jag o den stora damen till birsta city, tog lite egentid, köpte present tilllillasyster samt annat kalas inför helgen samt lite paket till pappan som fyller år.
det var jätte mysigt att få lite egentid med henne o det tror jah att hon oxå tyckte! 😃😃
Avslutade kvällen med handling på maxi inför kommande helg. Ska dit igen på fredag o handla det sista. 😄😄

Igår passade vi även på att rocka sockorna! En bra dag! Nu ska jag återgå till jobbandet! ha en bra dag i solen alla som har sol o läser vill säga!

Likes

Comments

Ibland går det långt mellan gångerna men nu så får det bli lite ändringar på det. (säger jag varje gång, haha)

Idag är det den 13 mars o det har varit ett bra datum i många år nu o många fler ska de bli. idag är det 7 år sedan jag o Jonas förlovade oss, samt 4 år sedan vi gifte oss! qalltså ett mycket bra datum! ❤

Tidigt förra veckan kom jag fram till ett väldigt svårt men väldigt genomtänkt beslut! Ett beslut som kommer innebära en stor personlig utveckling, förhoppningsvis! 😊

Idag tog jag mitt beslut och omvandlade det till handling! Känns väldigt bra samtidigt som det känns väldigt sorgligt! jag kommer inte på något sätt att ångra det jag gjort och med den vetskapen kännas det himla bra!
mer än så kan jag inte riktigt avslöja än! 😊❤

Igår var det kalas för moa som fyllde år, det blev på Leos o barnen fick leka för fulla muggar! 😄😄
Linnéa börjat bli så stor fyller 1 år nästa vecka! jösses! vad tiden går fort! ❤❤

Likes

Comments

Det är inte det lättaste att hitta tid att blogga. visst skulle jag säkert kunna trycka in det lite var stans under dagen men då finns det annat jag vill göra först. 
Idag har jag jobbat mitt första pass på ett boende som jag haft inskolning på. Det känns super roligt och jag tror att desto mer jag är här desto mer lär jag mig! Men så är det väl på alla jobb. 😃
jag är bokat här hela helgen o det känns väldigt roligt och spännande.
jag har aldrig jobbat inom social psykiatri förrut men kan säga att jag faktiskt tycker att det är himla roligt!
jag tycker om att vara på flera ställen och att ha flera bollar i luften.
Efter att jag jobbat mitt första dag pass behövdes det personal på natten så jag tog på mig det oxå. Så nu sitter jag här.  Varit vaken sedan 06 imorse. jobbat 8 timmar på dagen  och sen hem o äta, natta barnen o sen tillbaka för att jobba vaken natt 21-08. Kommer bli en lååååång natt. Men så kommer det ju inte bli igen! hehe! Är inte riktigt oki att jobba så under längre tid! så detta är ju ett undantagsfall. 😅
Nu ska jag sätta mig med kunskaps prov för delegering! alla som läser får ha en bra natt!

Likes

Comments

Brukar ju göra en liten sådan i början av året men har verkligen inte hittat tiden till det!

Men nu får det bli en liten årsresume o om jag glömmer någon är det inte med vilje!
Försöker ta med så många saker jag kan! =D

Januari 2016

Lilla julafton med Albertson o brorsan med tjej
Julgransplundring

Februari

Kalas för Hugo 4 år
Kalas för Maya 5 år


Mars

LINNÉAS KOM TILL VÄRLDEN
Lek ute med grannbarnen
Jonas kalas
Mias kalas (ingen bild)

April

Morfar hälsar på
Gör hand o fotavtryck på Linnéa
Maj

Kalas för Milo (Batman) 4 år
Syskonmys!!


Juni

Avslutade teckenspråkskurs, med goda vänner!
Mammas kalas
Dop för Linnéa
Kaspians födelsedag blev 4 år
Dubbelkalas för Matilda o Kaspian
Mer syskonmys

Juli

Matildas födelsedag blev 5 år (Firas med pyjamsparty)
Sommarsimskola för barnen (blev diplom o allt)
Rev ut köket, för det nya skulle komma!
Flyttade ut i stugan 4 veckor

Augusti

Pappa kom o drog elen till nya köket
Vi gick på Cirkus med stora barnen
Kalas för Natalie 11 år (saknas bild)
Svärmor blev äldre (ingen bild)
Kräftskiva hos oss


September

Årliga resan till Ullared (träffade morfar o Ewy oxå)
30 års fest fär Bästa Lenitha (med pirattema)
Kalas för Lex 5 år
Syskobild (svårt med tre)

Oktober

Ute lek o rutckana första gången för Linnéa
Kalas för Tea 12 år (Fångade ej kalasbarn på bild)
Leos Lekland första gången för Linnéa
Mayas egna Halloween fest
Efterlängtat Biobesök för stora barnen
Simskola startar igen
Kaspian fick åka Porsche till dagis. =D

November

Första snön kom
Jag blev äldre, firades med mysig tjejmiddag!
Danne blev äldre (firades i december)
Julbord med Jonas jobb

December

Linnéa fick sin första tand
Kalas för Sion 4 år och Grim 2 år
Firade Tommy som blev äldre
Julbak med stora barnen
Julafton hos mamma
Roadtrip till Kalmar, bara 75MIL (till morfar)
Plocka ägg hos hönsen (med morfar)
Rida häst (hos morfar)
Nyårsafton (hos morfar)

Så där, tror jag fick med allt. haha tog bara 30 dagar att få in det i bloggen! =D =D

Alla som läser får ha en fortsatt trevlig vecka/månad/år!!
Jag lovar att FÖRSÖKA bli bättre på att blogga! =P

Likes

Comments