Något jag älskar är bebisfötter. Alltså dom är så söta att man bara vill äta upp dom. Jag brukar pussa och klämma på Matheo fötter på kvällarna när vi varvar ner i soffan. Först blev han sur på mig men nu sträcker han ut benet till mig och vill jag ska ta på hans fötter. Jag har egentligen fotfobi men bebisfötter är så söta. Undra när jag kommer tycka Matheos fötter blivit för stora och osöta för att pussa haha. Lilla Ebbas fötter är så små så små att jag är rädd att jag ska knäcka henens tår när jag tar på henne byxor och strumpor.

Denna dagen började 06.00 när E vaknade. Hon och jag fick sova i soffan inatt då hon var så ledsen. Gustav skulle jobba morgon och började 04.30 och såklart ville vi inte väcka Matheo. När klockan närmar sig halv 8 hör jag två små tassande fötter in till oss. Denna lilla ungen har lärt sig att ta sig ut spjälsängen. Blir helt klart ett nytt sängköp till honom när vi flyttar till huset. Vi har förresten fått besked att slutbesiktningen är vecka 4. 17 veckor kvar, heja heja!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det tisdag och det innebär familjedag!
Förut hade vi familjedag på måndagar men nu har Gustavs schema blivit ändrat så nu är han ledig på tisdagar.

Vi började dagen med lite sovmorgon. Båda barnen vaknade 06.30, och ja det är sovmorgon för oss här hemma haha. Igår valde Matheo att sova till 08.00, men då skulle lilla Ebba gå upp 05.30 så det var bara till att gå upp. Gustav jobbade morgon så han var redan på jobb.

Vi åt god frukost och sen begav vi oss till Ikea. Vi gjorde oss av med bestick, kastruller osv innan vi flyttade hit till mamma så vi ville börja inhandlande så allting är klart tills flytten sker. Det känns skönast så + att det är roligare att packa upp när man har massa nya saker.

Ikea var ju inte jätte populärt för vår lilla prins även fast han fick stor glass så vi åkte ner till bowlinghallen för att låta Matheo få pröva på bowling. I helgen var vi och kollade på Ola bör han spelade bowlingmatch och Matheo blev helt lyrisk och det är det enda han har pratat om sedan dess.
Han älskade det.
Så nu blir det ett bowlingproffs till familjen.

Likes

Comments

Då har denna älskade lilla flicka blivit fem veckor gammal. Det blev hon i fredags så egentligen är hon snart sex veckor.
Okej - detta kan jag inte ens förstå.
Var i hela friden tid tiden vägen? Vi låg ju nyss på BB. Vi satt ju precis och spelade tärning med mamma och Ola i uterummet dagen innan jag skulle bli igångsatt. Det känns som det var igår. Kanske beror det på att jag vann hela tiden och därför en dag jag inte vill glömma, haha.

När Matheo var liten så uppdaterade jag hela tiden vad som hände i hans utveckling, hur han mådde och vad vi gjorde om dagarna. Jag tänkte vara lika flitig denna gången men det har tyvärr inte blivit så. Att ha två barn innebär full rulle från det att vi öppnar ögonen tills dom stängs på kvällen.
I skrivandets stund är klockan 05.00 och jag har precis fått lillan att somna efter 3 timmars skrik.

Ebba var fått kolik som sagt och har även mjölkporteinallergi. På kvällarna skriker denna damen omkring 17.00-20.00 varje kväll. Som tur är *peppar,peppar* så har det blivit bättre dom senaste dagarna. Skriker har inte hållt på fullt så länge. Det är så himla skönt, framför allt för Ebba som slipper ha ont men även för mig och Gustav som spar så mycket energi.

Ebba är väldigt svårsövd och har varit den sen hon föddes. Hon måste va hjälp inprincip varje gång hon ska somna. Dag som natt. Någon enstaka gång har hon somnar av sig själv i nestet, babysittern eller babyskyddet. Vagnen totaldissar hon om vi inte kör över tröskeln till vardagsrummet 7382 gånger..
Hon är väldigt med och vaken. Hon följer en med blicken, men det har hon gjort i någon vecka. Huvudet kan hon hålla uppe länge och är väldigt stark. Nu när vi pratat med henne kan vi få ett leende tillbaka. Åh vad det värmer i hjärtat!

Nu ska jag passa på att sova en timme, förhoppningvis 2 innan storebror M vaknar.

Likes

Comments

Ja då kör vi ett litet inlägg till. Länge sedan sist såg jag! Man hinner liksom inte med att tänka på något annat än blöjbyte, trösta, matning, lämna på förskolan, hämta på förskolan, trösta, laga mat, busa och leka, mata, natta... - ja, ni fattar grejen!
Men jag älskar det.

För några dagar sedan blev Ebba 1 månad gammal. Enda sedan dag 3 av hennes liv har hon skrikit. Det har varit skrik innan måltid, under måltid, efter måltid - alltså i princip dygnet runt. Vi har varit och träffat doktorn två gånger och nu har vi blivit remitterade till barnläkare för vidare kontroller. Vad som är konstaterat är att Ebba har mjölkproteinallergi och har kolik. Det är så himla synd om henne. Hon har ont i magen stan konstant, främst på kvällarna. Då skriker hon nonstop mellan ca 17.00-20.00. Man känner sig så hjälplös och det enda man vill är att hjälpa henne men inget vi gör fungerar. Hon är väldigt svårsövd, det funkar inte att bara lägga henne i vagn, nestet eller så så att hon somnar hej. Nejnej! Här ska det vaggas, vyssas, köras i vagn flera gånger om för att denna prinsessa ska komma till ro och somna. Det är till och med så att vi fått sätta oss i bilen mitt i natten för att få henne lugn. Kan inte ens föreställa mig hur lillan måste ha det att försöka somna med smärtor i magen.

Jag ber till högre gudar att det släpper snart.
Snälla, snälla, snälla.
Det är så på frestande att inte få sömn och stackars Matheo som blir väckt på nätterna och konstant får gå och höra på Ebbas skrik. Älskade Matheo, han är ändå så duktig i allt detta. Han kommer med snutte, napp och vill trösta henne. Han är så överbeskyddande. Jag är så stolt över honom att han accepterar henne direkt och inte visar någon tendens till svartsjuka. Min älskade son, jag är så stolt.

Likes

Comments

Under dom 2 veckorna som Gustav var hemma efter Ebba hade fötts tyckte vi att vi skulle göra något roligt för Matheo för att läggs fokuset på honom så han inte känner sig åsidosatt. Vi åkte till Skånes djurpark och snacka om att denna lille killen var i himmelriket. Massa djur från höger till vänster så han inte visste var han skulle titta, sprang runt och sa "titta" hela tiden och pekade på alla djuren. Såklart var högsta lyckan att få se björnarna. Det har han pratat om sedan dess. När vi skulle åka hem köpte vi en ett björn-gosedjur och det är mycket viktigt att denna björn är med Matheo hela tiden. Speciellt när han ska sova.

Jag är så stolt över Matheo och han är så himla duktig med allt nu när Ebba kommit. Dock så hittar han på en jädrans massa bus men det blir väl så antar jag när man helt plötsligt ska dela uppmärksamheten från sina föräldrar med en till liten individ.

Likes

Comments