9 månader utveckling

Idag är Ebba 9 månader och 2 dagar gammal. Jag tänkte skriva lite om hennes utveckling. Man glömmer så fort och det är så roligt att gå tillbaka och läsa.
Hur är Ebba som 9 månader gammal då?
- Jo, hon är ju en väldigt bestämd dam som vet vad hon vill och inte vill. Det har hon varit i princips sen första sekund som hon såg världens ljus. Vill hon inte något så visar hon det väldigt tydligt. Att åka bil är fortfarande pest och pina. Skrik från start till slut. Vagnen funkar nu men bara funkar. Hon vill inte sitta där allt för långa stunder. Sitter hon framåtvända med storebrorsan sidan om sig så blir det en lugn och tyst promenad. Är mamma och Ebba själva på promenad i enkelvagnen är det ofta protester. Annars är hon världens gladaste. 
Ebba kryper och har gjort det sen hon var 7,5 månad. Hon börjar resa sig mot saker men är än lite osäker. Hon har 7 tänder och hon älskar allt storebror gör.
Några riktiga bestämda rutiner har inte helt infunnit sig än. Hon har totalvägrat fast föda sen vi började med smakportioner vid 6 månaders ålder. Fram till för någon vecka sen så var ersättning det enda hon åt. Nu får vi i henne en flaska  välling innan läggdags och har vi tur så slinker 3-4 skedar gröt ner på morgonen.
- och jo, vi provar burkmat, plockmat, vår mat-  varje dag, hela dagarna. 

Men denna lilla damen har bestämt sig för att inte öppna munnen. Nu inväntar vi ett möte med BUP som har något som heter spädbarnshjälpen som ska hjälpa oss att få denna lilla bestämda fröken att äta.
Hennes viktkurva är det inget fel på. Den går rakt upp! Så undernärd är hon ju absolut inte. Men eftersom hennes mat är så hattade har både sömn och rutiner på mat blivit hattande. Ska bli så skönt när vi får bukt på allt. Lite småstressad är det allt att gon ska börja förskolan i september och än äter hon inget.


Ebba kan sova allt från hela nätter (19.00-06.00), eller så har hon vakna nätter eller så vaknar hon pigg och glad 05.00. Det är som ett lotteri, man vet aldrig hur en natt kommer att vara.
På 8 månaders kontrollen vägde Ebba 9040g och var 72cm lång.

Gillar

Kommentarer