Just nu befinner jag mig nämligen i Tyskland och staden Berlin såklart. Vintersemester är det som bäst och en resa till något nytt land var bokad. Jag är här tillsammans med min goda vän Emma, målet med resan är att se lite av ett nytt land/stad, ta det lugnt och strosa runt på stan och se diverse sevärdheter, shopping och äta gott.

Vi kom hit igår (torsdag), då kollade vi mest in de närliggande gatorna och strosade runt på Primark som ligger alldeles intill hotellet. En del fynd fick följa med oss hem denna dag.
Hotellet som vi bor på heter Hampton by Hilton och är ett riktigt fint hotell, trevlig och hjälpsam personal samt god frukost.

Idag startade vi dagen med hotellets frukost före vi begav oss ut på Berlins gator. Med en karta i handen letade vi oss ut för att kolla in diverse sevärdheter och annars bara kolla in olika affärer, cafèer och dylikt utefter vägen.
Vi besökte kända platser såsom Berliner Dom, Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Förintelsemonumentet, Delar av Berlinmuren vid Potsdamer platz och en hel del museum gick vi förbi.

Vi besökte även en affär som var tillägnad Ampelmännchen, herr gårman som är så känd här i Tyskland. De fanns alla möjliga olika prylar av de figurerna där som t.ex. godis, tvättsvampar, kakformar, pasta osv.

Efter allt detta så gick vi till Mall of Berlin, stort shoppingcenter med många affärer samlade. Där blev det shopping några timmar och middag. Vi avslutade med att ta tunnelbanan tillbaka till Alexanderplatz där vårt hotell befinner sig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tisdsg den tjugonde februari och äntligen var det dags för träningsdagen med Lovisa ”Lofsan” Sandström, en av Sveriges medt kända och efterfrågade PT. Bra inititaiv av vuxeninstitutet att höra sig för med henne om hon skulle vara intresserad av detta koncept hos oss.

Dagen började med en timmes träningspass i hennes regi. Vi var typ 100 personer men träningen löpte på ganska så bra ändå, hon hade roliga övningar och även tunga övningar. Roligt även att se att våra pass här hemma med våra ledare ändå inte skiljer sig så mycket så även vi i lilla Närpes hänger med i ”träningstrenden”. Efter ett svettigt träningspass så åkte en stor del till Hotell Red&Green för att äta deras matigare variant av sallad, själv åkte jag hem via duschen och åt lite mat.

Föreläsningen började kl 19 på Red&Green och höll på ca 90 minuter. På föreläsningen deltog ännu mera personer ca 150 st. Inspirerande föreläsning, hon fick en att tänka över de saker hon tog upp när man kom hem. Ingen föreläsning om hur det direkt skall vara, alltså inte hur många gånger/vecka du skall träna för att uppnå det där eller vad du skall äta. Vilket jag tyckte var intressant och jag förstår hennes budskap med att skaffa sig en ”livsstil” med träning och hälsa så behöver man nog se till sig själv vad man vill uppnå, vilka egna mål man har å göra det man själv tycker om som tex gå på gruppträningar eller köra tuffa pass ensam på gymmet. Vad som är hållbart för att skaffa sig denna livsstil osv. En bra dag med andra ord!

Kameran var inte framme direkt något för min del som det brukar vara men en bild av henne i samband med föreläsningen fick jag faktist tagen.

Likes

Comments

Sovrummet har nu fått sin nya färg, rummet är helgrått och jag är riktigt nöjd. Rummet är fortfarande nästan tomt endast sängen som står mitt i rummet. Det kommer att vara tomt ett tag också eftersom jag vill göra i ordning extrarummet också innan jag besöker ikea så att jag vet vad jag skall ha.

I extrarummet är planen att måla två väggar och så skall det bli en fondvägg av tapet på den tredje. Vi var till Närpes Golv här om dagen för att kolla in tapeter men kunde inte bestämma oss för något. Mycket färggranna tapeter är det som är ”inne” just nu men är det något man vill satsa på eller tröttnar man efter en stund? Känns lite trist med en tapet som inte har så mycket färger också.. Så just nu är vi lite fast eftersom vi inte får en tapet bestämt, kollat flera gånger på massor av sidor som säljer tapeter och har även kollat genom mycket inspiration från pinterest.

Sovrummet just nu. En säng och inte så mycket annat, men jag tror att det kommer att bli riktigt bra när allt är klart.

Likes

Comments

Efter många om och men, velande hit och dit så har vi nu bestämt oss för att måla om två rum hemma hos oss. Orsaken till velandet har mestadels varit angående frågan hur länge kommer vi att bo här? Just nu finns inga större planer på att bygga hus/renovera så ännu stannar vi något år här och vad passar inte bättre än att piffa upp stället en aning då.

Först ut är sovrummet. Nuvarande sovrum är mörkt, trist och känns inte alls lugnande och mysigt. Motivationen till att piffa upp det med diverse inredningsdetaljer har inte funnits eftersom färgvalet i detta rum inte är något som jag själv skulle ha valt och därför har jag inte vetat hur jag skall piffa till det, utan att göra om allt. Nu har jag bestämt mig för att måla om rummet i en ljusgrå färg. Gardinstängerna skall ner och nya skenor skall skruvas upp i taket, hotellgardiner ska det bli, en sängkappa såklart och en luddig matta under som sticker ut en aning. Nya sänglampor i matchande färg, mera kuddar och ett sängöverkast.

Ni kan få se en bild från dagens sovrum, obäddat och inte alls hemtrevligt på något vis.

Idag har jag handlat hem grundfärg och den grå färgen, en roller, penslar, lite spackel och målartejp. Så idag skall vi påbörja projektet lite med att skruva ner diverse saker, flytta ut lite möbler, ta bort någon list och tejpa in lite grejer. Hoppas på att kunna grundmåla redan imorgon.

Likes

Comments

Söndag och ett besök till Kanonviken i Kristinestad. Vädret visade dock inte sig från sin bästa sida så det blåste väldigt kalt där. Emilia och jag hade bestämt oss på morgonen att åka dit, vi tog med kaffe i en termos och grillkorv att grilla. Vi gjorde upp eld och värmde fötterna där medans vi inväntade passlig glöd för att grilla korv. Vi fick korven grillad och uppäten men efter det var det så iskalt så vi nästan sprang tillbaka till bilen för att bila hemåt igen med full värme på.

Likes

Comments

Här för några dagar sedan var det så fint med all den snö vi hade fått, det var alldeles vitt överallt, graderna låg runt -3 vilket var perfekt om man även ville vistas ute. Den dagen gick jag till jobbet mitt i dagen och det var så härligt, efter jobbet så hade det börjat regna och en hel del smälte så nu är det bara slask kvar.. varför måste våra vintrar se ut såhär? Ibland önskar jag nog att vi åtminstone kunde få ha de vintrarna som var när jag själv var liten.

Bilden som är tagen påväg till jobbet den dagen. Borde ha tagit en såkallad efter bild också, ”8h efteråt”.

Likes

Comments

Den såkallade uppesittarkvällen började med att vi ordnade en julbrunch/födelsedagsbrunch hos Sofie som fyllde år. Vi hade allihopa fixat något att äta till brunchen. Vi var en hel del tjejer på plats och öven några barn, vi åt ås mätta och umgicks.

​Uppesittarkvällen fortsatte jag med att umgås med Simone som hade kommit hem från Helsingfors. Vi var ut på lite ärenden till först och senare satt vi hos mig och kollade Bingolottos uppesittarkvöll (från Sverige såklart). Harmade över att vi inte hade några bingolotter, der hade varit kul att spela.

Likes

Comments

Senaste strumporna som blivit stickade. Randiga strumpor och strumpor med marygenser mönster. Ännu mera än de som finns på bilden har blivit stickade, flera har fått nya hem och en del finns fortfarande kvar hos mig och även ett par på mina fötter.

En marygenser tröja och mössa har jag även stickat. Det blev att hjälpa tomten med en del paket, en tröja och mössa till en liten underbar kille i julklapp.

Likes

Comments

I år firar jag jul med: morsan och brorsan.

Det här finns alltid på julbordet: lutfisk, vitsås, svartpeppar, skinka, brunsås, rödbetssallad, morotslåda, kålrotslåda och potatis. Detta finns alltid på julbordet, sen finns det även ibland olika fiskar, laxcheescake, köttbullar, prinskorvar, sill och dylikt.

Min juldagsmorgon ser ut så här: varierande beroende jobb och annat program. Har inget speciellt jag gör.

Tre saker som julen måste innehålla: mat, familj och julklappar.

Min bästa julsång: den musikaliska biten är inte min grej så kommer inte att tänka på någon speciell.

Det här är jultradition hos oss: största jultraditionen är väl nog julmiddagen som är som ett ”knytkalas” och varierar mellan min mamma eller någon av mina två mostror som värdar. Julmiddagen brukar oftast vara på julannandag. Då är vi många samlade och det finns en hel del mat på bordet.

Så här klär jag mig på julafton: ganska så bekvämt men ändå lite finare.

Min bästa julfilm: ända filmen jag kommer på är tomten är far till alla barnen som de visar alla år, haha!

Vår gran ser ut så här: patrik och jag har ingen gran här hemma. Men morsan har såklart en gran.

Det sämsta med julen: att alla stressar.

Det bästa med julen: att man ger tid att spendera med familjen.

Likes

Comments

Temperaturmätaren visar runt noll strecket, ibland någon grad över och ibland någon grad under. Kallare än så behövs inte just nu, dock önskar jag nog att der kommer några dagar denna vinter med minus 25 så att några otäcka småkryp som fästingar dör bort och även andra bakterier.
Men nu för stunden är det riktigt passligt som det är, promenader är så härliga att ta medans vintern är så här mild sen då det blir kallare så är det inte alltid så lätt att ta sig ut för att gå.

Den friska luften som är ute just nu räcker bra till för att piggna till efter en promenad. Här är för en någon vecka sen, lite mindra snö på marken då än vad det är just nu.

Likes

Comments