(Jeg har tidligere hatt en blogg på blogg.no, der kan du gå inn enkelt ved å trykke på hyperlinken om du vil se tidligere innlegg, lese om meg osv)


Hei!

Jeg er hjemme i Norge igjen etter en fantastisk sommer/høst. Skolen har startet for fullt, og jeg trives enormt mye som elev på MDD ved skien. Jeg fullførte aldri prosjektet med å blogge under hele oppholdet i Chile, da jeg fort skjønte at blogg rett og slett ikke kunne være det jeg prioriterte. Derfor tenkte jeg å skrive et litt "oppsummerende" innlegg her nå, samt legge med videoen fra turen.

Skulle jeg beskrive det med ett ord, så hadde jeg måttet velge "Fantastisk". For det har det vært, virkelig. Jeg har truffet så mange nye og fantastiske mennesker, opplevd så mye nytt, og lært mye mer om både Chile, mine nye venner og meg selv. Jeg sitter igjen med så mange minner og inntrykk, både på godt og vondt. Jeg sitter også igjen med savn, men iver etter å komme meg tilbake igjen.

Jeg merker at synet mitt på ting er svært forandret etter bare 2 måneder vekk fra alt og alle. For meg er Chile et sted hvor jeg føler en enorm tilhørighet, og jeg sier ikke at jeg ikke føler det her i Norge, men det bare er noe spesielt med Chile. Jeg merker også hvordan det å være helt alene på andre siden av jorden faktisk har fått meg til å innse hvor mye jeg bryr meg om familien min, hvor mye de gjør for meg, og hvor stor forskjellen er når jeg kun får snakket med dem et par minutter over telefon nå og da.

Jeg elsker å bo her i Norge, men jeg er for eventyrlysten. Jeg har til og med merket hvordan jeg tenker på hver rutinerte dag her som bortkastet, fordi jeg kunne vært et helt annet sted og opplevd noe helt nytt. Det er ikke spesielt positivt, fordi jeg blir ekstremt rastløs, og omtrent litt deppa. Men det gjør meg også ekstra gira på å legge nye planer, og reise så mye som mulig når jeg ikke har skole. Jeg skal blant annet til London i November, Spania i Desember, og om alt går etter planen, flytter jeg til Argentina i midten av 2. året på videregående. Det gjenstår fortsatt litt vurderinger rundt akkurat det, da året ikke kommer til å telle som studieår, men permisjon, noe som igjen betyr at jeg må gå 4 år på videregående (1 av disse på tilsvarende skole i Argentina). og fullføre vgs 1 år etter de andre.

Å vende seg tilbake til rutinene og hverdagen her i Norge har faktisk vært mye vanskeligere enn jeg hadde trodd, da jeg trivdes så mye med min "chilenske hverdag". I tillegg har det vært vanskelig å dra fra så mange nye venner, og ikke minst fra alle barna jeg knyttet bånd med der nede. Det er spesielt vanskelig fordi jeg aldri kommer til å se flere av dem igjen, etter å ha vært med dem omtrent hver dag i 2 måneder.

Likes

Comments