Barn

Våran förmiddag har vi spenderat på öppna förskolan. Är första gången vi varit där och helt klart över mina förväntningar. Pojkarna var väldigt nöjda och lekte hela tiden. Lowe byggde någon typ av lego och hon som jobbade där kom fram till mig och var i chock över hur duktig han är. Hon hade aldrig sett något så litet barn sådär duktig. Självklart blir jag då om möjligt ännu mer stolt över honom. Inte första gången folk påpekar hans tålamod och finmotorik heller. Själv har vi inte så bra koll på vad vi kan förvänta oss av honom eftersom det är vårat första barn men eftersom vi så ofta får höra hur duktig han är så börjar vi förstå att det inte hör till vanligheten. Han är unik på så många vis, våran finaste Lowe.

Perfekt ställe att åka till så här på förmiddagen så barnen, framför allt Ludwig håller sig sysselsatt och nöjd fram till lunch då han ska sova. Han är oftast trött redan vid 9:30 så sista 1-2h han är vaken på förmiddagen brukar vara lite kämpig. Men som sagt när vi var där blev det inget gnäll alls så dit kommer vi fortsätta att åka.

Till lunch åt Ludwig hemmagjord spagetti&köttfärsås och kokade ärtor till. Väldigt uppskattat av honom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Barn

Så här går det då man vaknar klockan 05:00 på morgonen. Lowe är i ett mellan läge just nu när det kommer till att sova under dagen. Senaste veckan har han inte gjort det men som idag somnade han sittande och ätande i soffan. Gullpulver😂❤️

Likes

Comments

Hitills har dagen gått jättebra, barnen har varit så snälla. Vi har lekt inne på förmiddagen, hade även besök av Jennifer&Miranda så barnen fick leka och vi surra av oss.
Har nyss varit ute en sväng och lekt, sedan tog vi en promenad runt kvarteret. En lagom sväng då jag både styrde dubbelvagnen och en bob.
Nu leker pojkarna för fullt och jag sitter med en stor kopp kaffe. 

Fick farligt goda chokladrutor från Bratten igår, tror att jag måste offra mig på en nu.

Likes

Comments

Tankar

Pojkarna valde att kliva upp tidigt imorse, 05:00. Vanligtvis brukar dom sova till minst 07:00. Tack och lov har Ludwig sovit bra, han vaknade faktiskt aldrig i natt som han brukar göra. Men då har istället jag sovit lite oroligt och vaknat flera gånger. Känns som en inre stress över att veta att jag är ensam med barnen var en orsak. Vetskapen om att oavsett hur trött jag är och när dom väljer att kliva upp är det jag som ska ta dom.
Igår kväll innan jag somnade hade jag sån himla ångest av privata skäl, gjorde allt i min makt för att gå emot alla dumma tankar men ibland kommer bara livet i kapp och saker känns övermäktiga just där och då. Pojkarna sov och tårarna bara rann, var så skönt att släppa ut dom. Jag kände bara hur jag behövde Lowe&Ludwig vid min sida. Hämtade Ludwig och styrde han så nära mig det bara gick för att känna hans lugnande andetag och kramade om honom. Jag hade inte klarat mig en dag utom dom, min största motivation i livet är barnen. För deras skull ska jag ta mig igenom alla jobbiga stunder och med deras hjälp gör jag det också. Idag känns allt mycket bättre och ångesten är borta, många tankar snurrar men jag försöker tänka rätt.

Likes

Comments

Tankar

Det finns studier på att träning får en att må bra/bättre men oavsett det ska man gå efter vad som passar en själv bäst. För min del, jag som bär på många tankar, funderingar och är allmänt väldigt sårbar (även fast jag ständigt jobbar med att tänka rätt) är träning så givande. När jag hamnar i träsket och bär på den här dåliga känslan eller tanken finns det inget bättre än att träna. Det kan vara allt ifrån att gå på en promenad eller stå på crosstrainern till att lyfta tunga grejer i huset. Så länge jag fysiskt aktivt får jobba så ger det mig avlastning i den negativa känslan. Därför ger träning mig så mycket positivt, inte bara sunt för kroppen även för knoppen.

Mitt första pass på hela 10 minuter Crosstrainer är klart, ser framemot att fortsätta trampa ur mig all skit på denna maskin. Betydligt mycket bättre det än att jag ska bära på allt inom mig och låta Linus eller barnen ta det. För hur det än är, även om jag väljer att tänka positivt kommer det alltid stunder då det känns jobbigt. Men ju mer jag tränar och ju mer jag jobbar med att tänka rätt desto färre gånger behöver jag må dåligt. Dom här aktiva valen jag ständigt möter i vardagen är enormt viktiga att bemöta rätt. Alla har sina egna knep men detta är mina. Såklart ska all träning vara på en normal nivå, vilket jag också menar. Jag väljer att börja lugnt och successivt jobba mig uppåt, det mest hållbara i längden.

Likes

Comments

Tankar

Jag jobbar dagligen med att tänka rätt, men vad är då rätt? Jag har alltid två val, antingen väljer jag att tänka positivt eller negativt. Jag är just nu inne i en period där jag känner mig mer glad och energifylld än tidigare. Men det betyder absolut inte att allt är bra. Nej, allting är inte bra. Jag möter ständigt motgångar i livet. Små som stora. Räddningen är den här tanken som jag alltid bär med mig om att alltid försöka tänka och se saker från två olika håll och väljer därefter att enbart fokusera på det som ger mig mest. Ena hållet är negativt, jag blir då arg, ledsen, upprörd och all min energi går åt till det. Andra hållet är att tänka positivt, att alltid försöka vrida den dåliga tanken till något bra. Det blir vad du gör det till. Tänker jag negativt blir allt det också, tänker jag istället positivt så blir det så. Mycket enklare att hantera motgångar på så sätt, iallafall för mig. När jag väljer att tänka mer i dessa banor mår jag väldigt mycket bättre, känner mig mera tacksam och är mycket gladare. Det är svårt och ibland går det inte men många gånger funkar det väldigt bra att välja sätt att se saker och ting på. Testa!

Likes

Comments

Hus

Andreas har gjort ett grymt jobb, vi är otroligt nöjda😍😍😍

Likes

Comments

Som vanligt hittar man alltid något när man är på DollarStore. Köpte bland annat hem mini hantlar så Lowe kan ”träna” med mig samtidigt som jag tränar. Han har försökt lyfta mina men dom är alldeles för tunga så blev väldigt glad då jag hittade små hantlar som passar honom. Nu kan vi träna tillsammans också.
Eftersom Linus jobbar mycket är det svårt för mig att kunna och hinna ta mig iväg på träning själv men har fått låna en crosstrainer av Linus föräldrar som vi ska åka och hämta hem nu. Kommer att ställa den här i vardagsrummet så jag kan träna på den när barnen sover eller då tiden finns. Det känns jätte bra att kunna lösa det på så vis.

Hittade Lowe så här inne på Dollar, staplandes med underlägg.


Badrummet är förresten klart nu, kunde inte blivit nöjdare.😍Bilder kommer

Likes

Comments

Mat

Igår hade vi en super mysig dag. Gjorde precis som jag skrev tidigare bakpotatis med hemmagjord skagenröra till middag. Det blev väldigt gott. Bakpotatis är absolut något jag ska göra oftare. Fyllde även minikrustader med skagenröra och senare på kvällen fyllde vi istället minikrustader med Brieost och hallonsylt ovanpå. Mums! Sedan bubblade vi, drack vin och åt massor av gotta medans vi såg på melodifestivalen. Så roligt att ha Hanna här.

Nu väntar jag på att Hanna ska vakna sedan ska vi äta frukost och åka på Dollar en sväng. Lowe&Ludwig fick förresten en jättefin leksaksskoter och memory av henne och jag fick en Rosé flaska. Alltså finaste Hanna, hon är alltid så omtänksam och snäll.❤️

Likes

Comments