Idag kom min nya kärlek hem <3


Nya MacBook PRO 13tum, så nöjd och Såå glad!

Äntligen sköts jobbet ännu lättare och bekvämare!


Ha en härlig helg mina fina"!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Resultatet efter att ha suttit hos frisören i 3,5 timmar. Så trevligt ställe och underbar personal, rekommenderas starkt!
Ovant men nöjd med håret än så länge.

Kommer hända ännu mer snart ;)

Likes

Comments

Nu händer det. nervös som bara den..

  • HÄR & NU

Likes

Comments

Härlig PW med bästa vän just nu! Skön avkoppling samtidigt som det är träning. Underbart!

Jobb och gym är klart, blev rygg på Mos idag, hela passet är filmat. Kommer upp på youtube snart.

Planerna för kvällen är kurs/möte på cirka 3-4 timmar, och eventuellt en till PW.

Likes

Comments

Vi har tagit oss igenom min ätstörning. Mycket har jag berättat. Men inte allt. Vissa saker sparar jag till senare, hur jag presenterar dem får ni se.. Bloggen kommer nu övergå till ”toppen”. Jag har gått från botten till toppen. Det är vad jag vill inspirera dej till att göra, allt är möjligt. Ätstörningen kommer finnas kvar här, men mycket kommer nu handla om mitt liv här och nu. Träning, mat och jobb. Hur jag gått från botten till toppen alltså. Här och nu.

Likes

Comments

From sickness to fitness.

Den här bilden togs för 3 år sedan. Jag hade anorexi. Jag mådde riktigt dåligt. Men det hade jag inte insett, så det gjorde jag inget åt. Nu idag 3 år senare när jag skriver det här är det svårt att hålla tillbaka tårarna. Nu sitter jag med facit i hand, men där och då för 3 år sedan visste jag ingenting. Ingenting som jag vet idag. Under bara 3 år har mycket hänt.

Jag har vart inskriven på ätstörningsklinik 2 gånger. 2 gånger har min kropp varit i så dåligt skick att jag varit 1 månad ifrån att dö. Jag har hoppat av skolan. Jag har köpt häst. Jag har haft mitt första seriösa förhållande. Jag har startat 2 egna företag och jag har försökt att ta mitt liv.

Idag älskar jag mitt liv. Jag skulle aldrig vilja byta bort det jag har, till det någon annan har.

Jag har lärt mig att älska mig själv, och det gör jag fullt ut idag. Jag gick från att hata mej så djupt att jag försökte att ta mitt eget liv till idag, att vara så stolt över det jag åstadkommit och gör.


Jag gör inte enbart saker jag tycker är kul. Men jag har lärt mig att älska det jag gör, inte bara göra det jag älskar.


Det har tagit lång tid, det har vart mycket slit men idag, idag är det så värt det!


Jag vet att jag förtjänar det absolut bästa för den personen jag är. Jag är stolt över att jag står upp för mig själv, vad jag tycker och vad jag vill. Jag låter inga andra personer påverka mina val eller ändra på mina åsikter.


Jag jobbar varje dag med mej själv och mina drömmar. Det kommer jag alltid göra, för mitt driv inom mig är starkt och jag vill gå så långt jag bara kan!

Jag vet idag hur mycket jag kan pusha mig själv och hur långt jag kan gå. Det hindrar inte eller drar ner på mitt driv inom mig men jag bestämmer över det. För det får inte gå för långt som det en gång gjort. Jag vet hur mycket jag kan och hur mycket jag orkar, och jag håller det inom den ramen.


Att lära känna sig själv så bra som jag gör är inte lätt, det kräver tid och energi. Men det är den bästa kunskapen jag bär inom mig. Jag vet exakt vart mina gränser går för olika saker för att må bra. Idag går jag aldrig en millimeter utanför vart den gränsen går.

Jag har ingen lärobok över hur man lär känna sig själv. De enda tips och råd jag kan ge, är lita på dig själv, stå upp för dig själv och älska dig. Du kommer komma långt genom att bara följa dessa tankar men inte hela vägen. Jag om någon vet själv hur svårt det är att börja älska sig själv, det får ta tid, det får vara svårt, men det behöver ske. Gör det i små steg, sakta och säkert.

Jag har de senaste åren varit en extrem osäker person, konstant vart orolig för vad andra skall tycka eller tänka. Har alltid agerat ut efter vad andra skall tycka är så bra som möjligt, aldrig efter vad jag själv ville.

Kunde aldrig neka en person som ville mig något. Jag levde på andras lycka.

Än idag är jag en snäll och omtänksam person. Jag bryr mig mycket om andra och gör det jag kan för att få andra att må bra. Den enda skillnaden är att jag sätter mig själv i första hand, alltid. Jag lever på min egna lycka idag, inte andras. Men självklart att jag gläds åt andras lycka, men det är inte mitt bränsle idag.


Vissa kommer tycka att jag är egoistisk. Det får ni göra om ni vill, där jag stod för något år sedan hade jag också tyckt att den personen som skrivit det här var det. Men så är inte fallet. Jag är inte egoistisk. Jag bryr mig enormt mycket om andra, men det går inte ut över mitt liv. Att se folk glada och se dem må bra får mig att må bra, men min lycka grundas inte i det. Min lycka grundas i mig själv och att hjälpa andra. Det är därför jag startat bloggen och att jag blivit coach. Jag vill se andra lyckas och må bra.


Jag sätter alltid mig själv i första hand. Jag tänker, jag känner efter, vad vill jag? Idag spelar det ingen roll om andra tycker jag gör fel eller att jag vågar för mycket. Jag gör det som gör mig lycklig.


Likes

Comments

Rudbeck har gjort allt jag kunnat drömma om för att hjälpa mej. Underbar skola som verkligen vill elevernas bästa! Om du har det jobbigt eller svårt och går på Rudbeck, sök hjälp av dem. Dem gör sitt allt! Vänta inte på att de skall se dej må dåligt, det är en stor skola och svårt för dem att se alla. Rudbeck hjälpte mej med allt jag ville, de löste allt. De gjorde så jag klarade av skolan under tiden jag gick där.

Men just nu är tiden inte rätt. Gymnasiet är inte för mig just nu. Kanske senare i livet, kanske aldrig, det återstår att se.


Moa, Rudbecks kurator för naturare. Gå till henne om du går på Rudbeck. Hon är underbar. Mysigare och mer harmonisk person går inte att hitta. Du har gjort underverk för mej och jag har alltid känt mej så trygg som hos dej, Moa. Tack för all din tid och hjälp du lagt på mig och min familj, vi är dej evigt tacksamma!


Likes

Comments

Jag har haft ett gäng olika personer som försökt hjälpa mig. Flera psykologer, kuratorer, läkare och coacher.

Åsa Marie Sandelin, TACK! Du har räddat mej! Du har underlättat allt för mig! Det är tack vare dej jag står här idag och är starkare än någonsin! Från ett självförtroende på botten och lika så med självkänslan har jag idag en ?kaxig? attityd. Jag säger direkt ifrån när något inte passar mej och jag tar diskussioner med chefer som är 35 år äldre än mej om jag anser att någonting inte är okej. Jag känner mej starkare än någonsin och kan enbart tacka dej för det. Och så klart MEJ SJÄLV!


Åsa coachade mig in i en fantastisk värld, som jag uppskattar varenda sekund av idag. Hon har lärt mej att älska mej själv och tycka att jag är grym på precis allt.

Jag har tyckt om Åsa från dag 1, hon lever sig in i världen hon coachar till. Hon känns mer som en vän än som coach, hon har coachat mej på exakt rätt sätt!

De psykologer jag tidigare har gått hos, tryckte hårt på de jobbiga punkter vilket ledde till att det var jobbigt och svårt att gå dit. Det är kanske mer det ?vanliga? sättet att komma igenom svåra saker på, men det funkade inte för mej.

Åsas sätt funkar för mej. Mer som en rolig stund där vi bara pratar om allt. Killar som skola, hästar som träning. Där fick jag möjligheten att prata av mej, allt jag behövde få ur mig. Där och då behövde jag någon som bara lyssnade och som inte var en familjemedlem eller kompis. Någon helt utomstående som förstod allt jag berättade om.

Vi jobbade så under lång tid, bara prat, inga hemläxor och inga saker som krävde saker av mig. Tiden läkte fler och fler sår. När jag var stark nog började Åsa coacha mig istället mot framtiden. Inte titta tillbaka, bara använda mig av de verktyg och lärdomar jag har med mej. Vi spånade framtid, vi hittade lösningar, vi hittade sätt som passade för mej.

Jag kommer alltid rekommendera Åsa! Hon har gjort underverk för mej. Hon är den största anledningen till vem jag är idag och att jag står här nu. Nu har även mina föräldrar och min bror Tomas också varit hos Åsa, bara för att få coachning.

Alla som har möjlighet, ta möjligheten och gå till någon som du bara kan prata av dej hos, bli coachad av, och komma framåt mot dina mål och drömmar!

Likes

Comments

Vi behöver se tillbaka i tiden. Varför drabbades just jag? Varför hände detta just mej?

Idag kan jag inte hata att det hände just mej. Jag har haft ett rent helvete men det är just pga av det jag gått igenom som jag är den personen jag är idag. Det är därför jag sitter på Clarion hotell varje fredag och äter deras underbara frukost.

Jag har tagit en annorlunda väg genom mitt liv, men det är tack vare den vägen, jag har stött på erbjudanden jag bara kunnat drömma om att få.


Vi har pratat om kvällen då allt startade. Nu skall vi prata om varför det startade.


Vi flyttade år 2007. Till en villa i en ny kommun.

Jag bytte skola 2008, lagom till att jag började 3:an. Det var svårt. Jag blev mobbad och utstött av mina nya klasskamrater.

Jag kom från en klass där jag var ett av de få barnen som hade storasyskon. De flesta var de första barnet i familjen. Vi lekte. Min nya klass, de flesta hade storasyskon, här lekte vi inte. Här handlade de om kläder, utseende och smink.

Här började jag snurras in i dåliga banor.

I 4:an började jag få kompisar i klassen och jag mådde genast bättre. Trodde jag.


Allt handlade om hur mycket eller lite folk vägde, vilken storlek allas kläder hade. Det var mycket jämförande om vikten på de lite större tjejerna i klassen och på våra föräldrar. Vi jämförde allt! Här kretsade allt kring vikt och utseende.


Under senare år blev jag mobbad igen. Men denna gång av en person. Vi var egentligen kompisar men hen använde mej för att få uppmärksamhet. Under närmare ett år blev jag mobbad verbalt. Jag fick dagligen höra att jag var tjock, ful och såg gravid ut. Hen jämförde oss ofta, fast jag var mycket mindre än hen och jag fick höra att ”vi är precis lika stora” och på så vis började jag tycka att jag var tjock. Från början brydde jag mej inte men till slut fastnade kommentarerna efter att konstant få höra dem. Det gjorde ont!


Den verbala mobbningen övergick till fysiska skador. Jag blev slagen, dagligen kom jag hem med nya blåmärken. Hen tog stryptag på mig och andra otäcka saker.

Jag var ständigt rädd och började gå sönder mer och mer.


Det här handlar inte om att göra livet surt för någon annan. Jag vill inte skada någon annan person. Men jag känner att jag behöver vara så här öppen och ärlig för att ha möjlighet att kunna göra skillnad.

Jag vill förmedla att, allt du säger till en annan människa sätter spår. Positiva som negativa. Lika väl som att de positiva kommentarerna fastnar gör även de negativa det. Tyvärr tar de negativa ofta en större plats än de positiva, de fastar lätt. Så tänk efter, innan du säger elaka kommentarer, tänk efter hur andra kan tolka och reagera, för det vet du inte. Du vill inte att någon annan skall behöva gå igenom det jag gjort?!

Likes

Comments

Jag slutade skolan. Inte för att jag var lat eller hade tröttnat, utanför att det inte funkade för mig. Skolan funkar inte för alla! Jag kommer alltid stå fast att jag tycker man skall göra det man mår bra av. Allt funkar inte för alla, det bara är så. Våga erkänna det för dej själv. Även om det går emot vad normen säger. Alla behöver inte gå samma väg!


Samhället av idag säger att skolan är DÖDSVIKTIG! Därför var det ett svårt beslut för mig att ta om jag skulle hoppa av skolan eller ej? Och där står jag, Malin 17 år och säger jag hoppar av. Beslutet har jag kommit fram till efter ett års betänketid. Hoppa av eller inte, vad händer om jag hoppar av, hamnar jag på gatan?


Efter mitt självmordsförsök fick jag inte gå tillbaka till skolan. Dagen efter var jag hemma med pappa, för jag inte vara ensam. Resten av tiden var jag med på mammas jobb och arbetade. Jullovet kom och vi åkte till Thailand. Där togs det slutgiltiga beslutet, jag hoppar av!


Jag är säker på att framgångar i framtiden inte måste handla om ifall man gått i skolan eller ej. Om du inte mår bra kommer det inte bli bra i vilket fall som helst.


Jag vill stå fast vid att jag tycker kunskap är viktigt! Skolan är ett lätt sätt att vara i, för att lära sig nya saker. MEN du kan lära dej på andra sätt också, inte enbart genom skolan.


Kunskap kommer ofta i form av intresse och engagemang. Under sista tiden i skolan lärde jag mej ingeting. Inte för att skolan eller lärarna var dåliga, utan för att jag varken lyssnade eller brydde mej. Skolan har lärt mej enormt mycket genom de tidigare åren när jag mådde bra och kunde ta till mig kunskap. Rudbeck gjorde det dem kunde, men jag var inte kapabel till att ta emot informationen som de försökte lära när jag mådde dåligt.


Jag vill inte få folk att hoppa av skolan, skolan är bra!

Detta handlar om att må bra. Skolan fick mej att må dåligt. Då handlar det inte om att jag har lite söndagsångest utan att jag fick PANIK.

För mej var inte skolan bra, därför valde jag att gå en annan väg. Jag anser inte att skolan är livsviktig. Det kanske andra gör och det är framför allt den känslan samhället sprider ut kring skolan. Jag har valt att följa den väg som är bra för mej. Vart jag hamnar vet jag inte? Om jag väljer att läsa klart senare i livet vet jag inte heller. Det enda jag vet är att jag mår bra här och nu och att jag har gjort rätt val för mej idag. Jag lever här och nu, jag mår bra här och nu, det är det viktigaste! Jag kan inte gå i skolan, må dåligt och leva efter ”jag kommer må bra när skolan är klar”. Det är inte vad jag vill, jag vill ha kul, jag vill må bra här och nu!

Likes

Comments