Header

Ja, jag överlevde idrotten. Det var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara. Vi fick använda en trapets för att göra olika grupperingar och kullerbyttor, vilket var superroligt.
Nu är jag strax hemma. Pratade med en gammal klasskompis på bussen vilket var trevligt och roligt! Solen skinner och humöret är verkligen på topp inför ikväll så nu hoppas vi bara att det blir lika roligt som idrotten! 😄


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 374 Readers

Likes

Comments

Idag var jag hemma med plugg. För på fredag är det prov och imorgon ska jag på annat äventyr med Equitandin. Vi ska ha praktisk teori på polisen och utföra lite olika tester från SOK och jag kan säga att det kommer nog att bli lite utmanande men roligt.

Idrott i morgonbitti i ungefär en timme har för mig att det är gymnastik så som i kullerbyttor och handstående. ( Reminder sen förra gången 1. Jag måste värma upp ORDENTLIGT 2. Jag måste jogga ner ORDENTLIGT! 3.glöm inte att stretcha axlar, skulderblad, baksida lår. ) Sist vi hade detta dock så hade vi ingen bra uppvärmning så den här gången är det bara se till att jag blir varm. Pga den dåliga uppvärmningen sträckte jag nästan alla muskler i ryggen och såg därför ut som en vandrande pinne i flera dagar.

Plugga ska jag försöka klämma in i lite hål här och där! Vara duktig på att äta ordentligt och ha med mig återhämtningsmål och vara allmänt noggrann när jag är klar. För det kommer ta ganska ordentligt på kroppen då jag inte har riktigt den styrkan i kroppen som jag tror kommer krävas dvs. Musklerna kommer att få jobba både Aerobt och Anaerobt imorgon och jag tror att det Anaeroba kan bli tufft... Jag kommer troligen samla på mig lite syra vilket betyder att kroppen skapar energi ATP genom att spjälka glukos till puruvatjoner utan tillgång till syre och för att alla vätebärare inte ska ta slut så måste man kroppen bilda mjölksyra. (Vätebärare används för att transportera Vätejoner till elektrontransportkedjan där de omvandlas till ATP ( dvs. Mer energi). Nu har jag övat lite inför provet i kemi dom jag har då det handlar om hur man skapar energi, hur man lagrar den och vad som händer när man använder den. ÄLSKAR NÄR KEMIN BLIR BIOLOGI! 😊👍

God Natt

Detta är mitt pluggodis som var väldigt söta❤️ och så är det elektrontransportkedjan!

Likes

Comments

Det blev lite omstruktureringar i planerna. Ninni fick IR idag på dagen så hon får ta det lite lugnt nu ngn dag. Det är nu det är tur att man har en liten ponny som är laddad på lite träning. Det märktes på honom att han tyckte att det var roligt att få träna men också att jag måste kondinationsträna lite så att han får upp flåset och orkar lite mer.

Traven kändes lite spänd i börja men det lossade med lite försiktigt jobb. I traven måste jag våga lita lite mer på min känsla och våga hålla kvar ställningen lite längre så att han verkligen lossar innan jag lättar ur för nu lättar jag ibland innan han har riktigt släppt.

Vi fortsatte att jobba på att rida med lugna försiktiga hjälper och att han ska gå mycket för sitsen, vilket han gör mycket bättre nu än vad han gjorde sist jag tränade för Lollo. Nu får jag nästan vara lite försiktig då han blir lite väl kvick på skänkeln vilket jag tycker är skönt. Jag fick mycket beröm för att mina skänklar har blivit mer stilla och effektiva (dvs att jag bara använder dem när jag behöver) vilket jag tycker är roligt att höra. Vi tror att det är Nina som gjort att jag har blivit tvungen till att lära mig släppa skänkeln och bara använda den när jag behöver. Nina är ju ingen häst som man sitter och klämmer på för så går det i hundranittio, tro mig jag har ofrivilligt provat 😉

Galoppen blev lite hoppig och skuttig och han puttade sadeln lite snett så jag ska prova att ta bort padden och se om det hjälper. Men mot slutet slappnade han även av i galoppen och vi fick lite mer eftergift och lite bättre galopp. Funderar på att köra ett långt skrittpass nästa pass eller i alla fall lång skrittuppvärmning för det känns som att jag behöver börja om lite med lösgjordheten och försöka jobba med grunderna riktigt ordentligt och strunta i alla krumelurer för det blir ändå inge bra om han inte är lösgjord.

Traven på slutet kändes superbra, kontrollerad, kort i kroppen, energisk och med bra bjudning. Kunde göra mina öka och minska steget bra men jag måste fokusera lite mer på att hålla takten igenom hela momentet så stt jag längdr och har samma takt men att jag också tar tillbaks och bibehåller takten, ngt som är lättare sagt än gjort.

Likes

Comments

Håltimme innan Biologilabben. Just nu sitter jag i biblioteket och försöker plugga kemi.Axel och Tova är produktiva och gör fysiklabbrapport och målar en fin bild i paint🙈😜.

Sen ska jag åka direkt upp på mammas jobb för att sedan åka ut till stallet och träna. Det är Ninni som ska få en liten träning och det är duktiga Lollo som kommer ut och hjälper mig! 😊 Ska bli jätteroligt och jag är supertaggad!


  • 384 Readers

Likes

Comments

Tävlingsplanering just nu:

Ninni

Enköping kvällstävling MsvC:1 6/4

Lurbo RK MsvC:1 12/4

Högbo RK MsvC 17-18/4


Bagheera

Gripen RF FEI:s Mästerskapsprogram 26/4

Botkyrka RS FEI:s Mästerskapsprogram & FEI:s Lagtävlansprogram 1/
5

Likes

Comments

Är på väg till stallet ska pussa lite extra på Baggen för idag är det 4 år sedan jag blev stolt ägare av min första häst och min älskade Bagheera, baggis, baggen,flingan, fluffmulen ja kärt barn har många namn❤️

Sen ska vi åka och fixa Nina så att vi är redo i ridhuset vid 18,00 när Ankie kommer så jag kan få lite hjälp med galoppen, så får vi sen om det blir tävling imorgon 😍..

Ska kanske även passa på och gratta Malin och Conny till placeringen i botkyrkas MsvC!!!!


  • 390 Readers

Likes

Comments

Gick upp lite tidigare idag så att jag skulle hinna rida båda hästarna innan vi skulle åka till Farmor och äta påsklunch. Började med att kolla lite när Malin S red på Conny, såg fint ut. de ska ju tävla imorgon så vi håller tummarna för att det går bra, men det tror jag att det gör. Efter jag hade kikat en stund på Malin och de andra som red i ridhuset gick jag och hämtade Baggis.

Tror att Baggen var på lite bus humör idag! Jag brukar aldrig stänga hans boxdörr för jag och mamma har lärt honom att man går inte ut ur sin box även om boxdörren är öppen. Men idag gällde den regeln tydligen inte för när jag gick och hämtade min ryktlåda och kom ut i stallet stod han och tittade ut genom fönstret i Connys box ("Busunge" till ponny man har). Tog in honom i boxen borstade, lindade sadlade och fixade. Idag fick Baggen lite genomkörare hade Ninnis 0,5mm sporrar och red lite över bommar och jobbade på att få honom lägre och rundare i formen då han var väldigt spänd. Hade lite samma problem som förra hösten då vi hade lite svårt att få honom på båda tyglarna men det blev mycket bättre under passet. Han lossade ganska bra på slutet och när jag avslutade kändes det mycket bättre inte alls lika spänt. Hade tre travbommar och en galoppbom då det är bra att låta honom galoppera över bom och få lyfta lite på benen.

Efter passet fick han svettäcket på och lite mat innan han fick gå ut och äta lunch med nya hagkompisen Ganten. ( Ska lägga upp lite bilder från ihop släppet dock lyckades jag missa baggens snygga hopp över en sten 😝)

När allt var klart hos Baggen åkte vi till Nina. På Ninas program stod uteritt något som alltid lyckas sammanfalla med superblåsiga dagar. Vilket gör att hon blir lite på tårna och lite tittig. Mamma fick gå med så att vi skulle hålla oss på mattan. Men det blev en liten skritt promenad s.k Aktiv vila. När vi kom hem till stallet så tog vi in de andra hästarna och fixade. Sen åkte vi och åt påsklunch hos farmor och så var det den årliga påskäggsjakten, som jag faktiskt vann! 🐣🐥🐤

Likes

Comments