Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev, typ över ett år sedan.

Jag trodde att det skulle vara lättare att blogga, att skriva ner alla roliga och mindre roliga saker som vi gör. MEN det var det inte. Jag har svårt att föreställa mig vad andra vill läsa, vad som är roligt att läsa.

Men nu har jag bestämt mig för att göra ett nytt försök.

Jag vet inte om ni vet, men vi har skaffat hund. Han heter Rally och är lite drygt ett år. Vi har adopterat honom från ett hundshelter.
Fördelen med att ha hund, är att man kommer ut och går väldigt mycket. Sebastian tar för det mesta morgonrundan och Sverker Caron tar alltid kvällsturen. Men där emellan går jag med honom.
Här är lite bilder från dagens promenad.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Den 7/10 började ferian i fuengirola. Det var en lokal helgdag, dvs att det var bara i kommunen Fuengirola som man var ledig. I grannbyn, Benalmadena, var men inte ledig. 
När det är feria, så är det fest på alla möjliga sätt. Har man en butik, så stänger man den eller har öppet väldigt begränsade tider. Banken har bara öppet vissa tider på dagen, typ 2-3 timmar. Restauranger däremot har öppet som vanligt, för man vill ju tjäna pengar.

Under dessa dagarna så klär man även upp sig. Kvinnorna har otroligt vackra klänningar tillsammans med sjalar, stora örhängen och blommor i håret.  Männen har mörka byxor, skjorta, slips och hatt. 
Sedan tokfestar man. MEN, det är inga slagsmål, ingen som ligger i diken och spyr, unga umgås med äldre. Man har bara väldigt trevligt tillsammans.

Ha det tills vi ses igen

Likes

Comments

​Den första skoldagen var barnen nervösa. Det var jag också. Hur skulle det gå, får dom kompisar, hur många är dom i klassen. Det fanns mycket vi kunde vara nervösa för.
Sverker och jag​ fick följa med till aulan den första timman. Sedan fick vi inte vara med längre. Så när vi hämtade dom på eftermiddagen så var vi båda spända på hur det hade gått.
I bilen på väg hem pratade dom nästan i mun på varandra om vad som hade hänt under dagen, vilka dom hade varit med, vad dom hade gjort, han sa si hon sa så. 
Det hade gått så bra! Vilken lättnad för oss alla fyra. Det hade varit några nya och några gamla elever i bådas klasser. Alla hade varit så trevliga. Dom gamla eleverna hjälpte dom nya med olika saker.
Redan på fredagen, tredje dagen i skolan, bjöd en tjej i Josephines klass hem alla tjejerna i klassen för att lära känna varandra.  Vi trodde att det inte skulle bli så sent, men vi fick ringa efter henne kl 23.30. Då tyckte vi det var dags att komma hem.
​För Sebastian gick det lika lätt. En fotboll och skateboard, så löser sig det mesta. Han här oxå, varit hemma hos kompisar och sovit över, varit och skejtat och gjort andra roliga saker. Så skönt. 

Ha det, tills vi ses igen. 

Likes

Comments

Efter att Josephine och jag piggnat till efter våran magsjuka, så bestämde vi oss för att ta till vara på de sista dagarna innan skolan börjar.

Så vi satte oss i bilen och åkte till Blå Byn. När filmbolaget SONY skulle göra den senaste smurffilmen använde dom denna byn vid lanseringen av filmen. Man målade hela byn blå och skulle måla om den vit igen efter att filmen var klar. Invånarna hade en omröstning om byn skulle bli vit igen, men det ville inte invånarna, så byn är fortfarande blå, och med flera inslag av Gargamell, Gammelsmurf, Smurfelina mfl.

Byn är inte så stor, så besöket gick gaska fort. Så vi beslutade att åka vidare till Ronda, som ligger bara 15 min från blå byn.

Ronda sägs vara en av Spaniens lästa städer.
Vi strosade runt i den gamla delen av staden, men det var väldigt varmt, så vi orkade inte så mycket.  Vi gick förbi en butik som bara sålde solfjädrar. Jag frågade vad dom kostade och just den jag tittade på kostade 150 euro. Men det fanns betydligt dyrare. Annat än mina som jag köpt på marknaden, 2 st för 5 euro. Många köper solfjädrar för att samla på, och det förstå jag, för dom var otroligt vackra.

Efter att vi tagit en fika bestående av glass, chyrros, kaffe och dricka, bestämde vi oss för att åka hem, men att åka hit igen till hösten. Då över en helg, så att man hinner med några av de alla mysiga restauranger och gamla stan. 

Likes

Comments

Måndagen den 22/8 började barnens gamla klasskompisar i Sverige skolan. Dom tyckte att det kändes konstigt att inte dom började skolan. Så vi tänkte att vi hittar på något så att dom får något annat att tänka på. Så vi drog till Great Britain, eller närmare bestämt Gibraltar.

Vi hade tänkt att vi skulle parkera bilen i Spanien och gå över till Gibraltar. Vi blev sittandes i bilkö och av någon konstig anledning missade vi infarten till parkeringen. Så vi körde in bilen i Gibraltar.
Den långa bilkön berodde antagligen på att det precis hade landat ett flygplan. När man kör in till Gibraltar kör man över landningsbanan, går du in, så går du över landningsbanan. Så all trafik ut och in i landet upphör under start och landning av flygplan.
När vi kommit in i landet parkerade vi bilen och så gick vi och åt fish and cips. Ett måste när man är i Gibraltar.
Vi hade tänkt att ta linbanan upp till toppen, där aporna är, men det var såååå lång kö, först till att köpa biljetter och sedan till linbana. Så vi hoppade över det och sa att vi åker hit en gång till under hösten då det inte är högsäsong.


Likes

Comments

Vi hade hört talas om ett ställe som heter Benahavis. Det är en liten by som ligger norr om Marbella. Där finns oxå en lite fors som man kan vandra i samt att man får simma emellanåt. Denna fort mynnar ut i en lite sjö.
Vi åkte dit en varm dag för att bada. Det var en bit från parkeringen till den lilla sjön. Ville man "göra forsen" fick man gå ytterligare 700-800 meter uppför.
Vi stannade vid den lilla sjön och badade en stund. Där var fullt med folk, folk som gått forsen och folk som bara badade som vi. Efter att vi badat åkte vi upp till byn och tog en lunch. När vi satte oss i bilen så bestämde dom andra tre att dom skulle gå forsen. Jag släppte av dom och sa att jag ställer mig vid parkeringsplatsen, där vi stod när vi badade.
När det gått va 30 minuter tittar jag ut ur bilen och ser att ca 150 m från mig är det en fullt utvecklad brand!!! Det brann i gräset, buskar och träd. Jag blev jätterädd! Det brann i höjd med den lilla sjön, där forsen mynnade ut, fast på andra sidan utav bilvägen.
Jag hade ingen aning om var dom andra tre var eller när jag kunde räkna med att dom skulle komma tillbaka, vad skulle jag göra om jag var tvungen att åka därifrån.
Tillslut kom brandkåren och även helikoptrar. Brandmännen gick med slangar och sprutade vatten och helikoptrarna vattenbombade området. Men min familj hade fortfarande inte kommit!!! Jag visste inte vad jag skulle ta mig till.
Till slut såg jag dom. Jag höll nästan på att spy av lättnad.
När dom kommit till bilen var det ett snabbt ombyte och sedan snabbt därifrån.

Likes

Comments

Nästa utflykt blev till Nerja.

Denna lilla by ligger ca 1,5 timmes bilfärd från oss. Nerja håller fortfaranden hårt på sina traditioner. Man har söndagsstängt även under högsäsong och man stänger butiker för siesta, även fast det är fullt med turister som vill handla och titta i butikerna.
Den mest kända platsen i Nerja är Balcón de Europa.
När vi kom dit så strosade vi runt bland dom mysiga gränderna och tog en glass på Balcón de Europa.

Efter det åkte vi till Cuevas de Nerja, Nerjas grottor. Så häftigt!!! Först kom man in i en liten grotta med några stalagmiter. När man gått lite längre in i grottan så blev rummet jättestort och så häftigt!!!! Här inne finns världens största stalaktit på 32 meter. Man måste nog uppleva det på plats för att få en känsla av hur stort det var där inne. Det tog ca 45 minuter att gå runt helga grottan.

Kul att du ville läsa.
Ha det bra tills nästa som blir på onsdag 5/10.

Likes

Comments

Efter ett tag så kände vi att våra kroppar behövde vila från solen så vi tog bilen och gjorde lite utflykter.
Den första blev till El Chorro/Aldares. Det tog ca 1-2 timmar att åka. Den sista biten av vägen fram till El chorro var väldigt krokig och svängig, så till och med jag som körde blev illamående. Men det var det värt. Så otroligt vackert!!!

El Chorro/Ardales är ett naturreservat med fantastiska berg och sjöar. Man har byggt en gångstig som "hänger på" bergsklipporna som man kan gå på. Vi tittade på ett youtup klipp innan och så såg vi att ibland kunde stigenvara utav glas, så att man såg rätt ner!!!! Det släpps bara ett visst antal biljetter varje år. Även om vi hade haft biljetter, tror jag inte att jag hade vågat att gå.

Nästa inlägg kommer på söndag
​Ha det bra tills vi hörs igen. 

Likes

Comments

Det var ett tag sedan som jag skrev här på bloggen. Det har liksom inte funnits ork till det. Det har varit väldigt varmt i augusti, vissa dagar har det varit 38-41 grader i skugga.
Så nu, när jag är klar med mitt pluggande, för stunden, så har jag suttit och skrivit några blogginlägg om vad vi gjort i sommar. Så nu kommer det inlägg varannan var tredje dag.​

Efter någon vecka kom en kompis och hennes dotter ner till oss. Det blev ett skönt avbrott i allt som måste göras. Det blev mycket bad, vid poolen, strandhäng, god mat, sena varma uppkvälla, marknad, utflykter, födelsedagsfirande och givetvis shopping på Primark med 2 st 13 åriga tjejer.
Vi tog även tåget in till Malga för att uppleva lite kultur. Men det var så varmt så det blev bara lite kultur. Var vi gick höll vi oss i skuggan. Det var ett konstant drickande av vatten. Det blev även lite andra drycker oxå.

Nästa inlägg kommer 29/9.

Likes

Comments

Det var lite sämre väder igår. Med sämre menas att det är några moln på himlen.
Så vi åkte till Marbella.
Vi hade bara varit i Porto Banus innan,
men vilken mysig stan Marbella är. Vi tog oss till gamla stan och strosade runt. Vi vi gick in i kyrkan som heter St Maria och är byggd år 1505.
Den var så fin. Det blev även en glass på Plaza de los Naranjos (apelsintorget)

Likes

Comments