Sitter och funderar över vilka tavlor jag vill ha i Agnes rum. Det är svårt att välja innan man har målat rummet men jag har en vision om hur det ska se ut men vi får allt se hur det hela blir i slutändan. Dessa posters (ovan) är min absoluta favoriter. Det finns så många olika posters att välja bland vilket gör det hela så otroligt mycket svårare att välja bara några få. Samtidigt så kan man ju inte ha för mycket tavlor heller haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Snart går flyttlasset till nya staden. Jag börjar redan planera för hur vi ska göra om Agnes rum. Den 15/12 får vi nycklarna till lägenheten i Västerås och vi lämnar huvudstaden bakom oss.

Dessa färger och tapet funderar jag på att köra i hennes stora rum. Lite osäker på tapeten men de lär jag känna efter när vi är i lägenheten. Men av någon anledning har jag tröttnat på att ha VITT överallt, något vi bara har i hela vår nuvarande lägenhet haha (notera: för att jag ville ha det så när vi flyttade in)

Flytten... För mig är detta väldigt stort och känslomässigt steg då jag lämnar mina föräldrar kvar här i Stockholm. Det är bara 1,5 timmes bilfärd bort men från att alltid haft dem max 20 minuter bort så känns detta så sjukt stoet steg. Jag har världens bästa sambo och dotter som kommer göra denna flytt till det bästa. Och framförallt kommer detta medföra att min sambo kommer vara så mycket mer delaktig i Agnes liv.

Likes

Comments

När man inte kan bestämma vilken bild man ska använda till dopinbjudningarna. Vilken tycker ni?

Likes

Comments

Nu har det varit många funderingar kring huruvida vi ska ge vår dotter rota vaccinet eller inte. Vi har speciellt haft i åtanke med hennes magproblematik vilket har gjort att vi verkligen funderat långt och länge om vi verkligen borde ge henne det. Men efter många om och men diskussioner tillsammans med min sambo så beslutade vi att ge henne Rota.

Varför? Vi tycker att fördelarna väger tyngre än nackdelarna men samtidigt förstår jag verkligen de som valt att avstå. Turligt nog märkte vi ingen märkvärdig skillnad på sessans hälsotillstånd efter första dosen och om tre veckor är det dags för sista.

Hur har ni gjort, har ni valt att ta eller avstå Rota vaccinet?

Likes

Comments

Kolik kolik kolik.. det läkarna ”skyller” på när de inte kan hitta en medicinsk förklaring till varför barnet skriker. Men tänk om de har fel?

Sen prinsessan var 5 veckor gammal har hon skrikit, nästintill varje kväll mellan 18-22. Vid två tillfällen ändrade skrikattackerna karaktär och man kunde höra en fruktansvärt smärta i skriker istället för det vanliga skrikandet. Vi åkte in till akuten där det konstaterades vara kolik och helt ofarligt. Tacksamt för ”svar” och lättade över att de inte var tarminvaginatiln så åkte vi hem. Men när läkaren sa orden ”kolik” så ville inte magkänslan hålla med, den sa att detta var något annat.

Varje tillfälle sessan vill bajsa så stånkar hon, gnyr, gnäller och gråter. De kommer inte ut något bajs fast hon trycker så att hon blir helt röd i ansiktet. I måndags morse vid 05.00 gav vi henne klyx (lavemang) och sen dess har vi haft en annan bebis. Hon har skrikit två kvällar av sju och inte alls i samma klass som de tidigare gallskriksattackerna. Min magkänsla har alltid lutat åt förstoppning, trots att hon bajsat nästan varje dag. Men det har alltid känts som hon haft något ”hårt bajs” som hon inte får ut trots laktulos osv.

Min rädsla nu är att hon inte kommer kunna bajsa utan klyxet. Vi ger maxdosen av laktulos men ändå kan hon inte bajsa... Känner mig sååå hjälplös. Tips någon?

Likes

Comments

När jag började min viktresa visste jag inte hur långt jag skulle komma. Att jag faktiskt skulle lyckas med mina drömmar och mål. Men de viktigaste av allt så började jag under denna resa att älska mig själv. Jag hade tappat bort mig på vägen. Glömt bort vem jag var. Men med hjälp av dessa 5 punkter lyckades jag gå ner 40 kilo. Och detta är mina viktigaste tips för ett långvarigt och lyckad viktnedgång där du har möjlighet att gå ner i vikt.

💗 Tro på dig själv! Detta är den viktigaste biten i hela viktnedgången, att tro på sig själv. Ingen kommer att göra det åt dig så du måste mer än någonsin tro på dig, tro på att du klarar det. Har du inställningen att du kommer klara det så finns det ingenting som kan stoppa dig.

💗 Sätt upp ett realistiskt mål. Det är väldigt viktigt att du sätter upp ett realistiskt mål som du kan uppnå, oavsett om det är om 6 månader eller ett år. Jag hade två mål, ett viktigare än det andra. Det viktigaste målet var att jag ville kunna köpa kläder i strl S i affärer, detta var en dröm som jag har haft i flera flera år. Det andra målet var mer inriktad på en total viktnedgång mätt i kilo, där jag skulle satsa på 20 kilo men ville helst gå ner 40 kilo.

💗 Belöningssystem. Jag införde ett belöningssystem där jag satte upp olika belöningar när jag uppnått viktminskning på 20, 30 och 40 kilo. När jag hade gått ner 20 kilo så tatuerade jag in två små tatueringar som betyder så otroligt mycket för mig. Vid 30 kilo skulle jag unna mig att färga håret rött, något som jag hade velat i ett par år tillbaka men aldrig vågat. 40 kilo var det stora belöningen som jag krigade för varje dag på gymmet och trots att jag uppnådde den viktminskningen belönade jag mig aldrig med det jag så länge drömt om - hårförlängning på rapunzel.

💗 Unna dig saker!! Jag tycker det är otroligt viktigt att fortsätta leva. Att inte helt sluta unna sig saker som godis, läsk eller utekvällar. Ja vad det nu kan vara man gillar att unna sig med. För det hela handlar om ett livslångt lärande vilket betyder att utesluter du ALLT gott HELA tiden så kommer det förr eller senare spricka. Denna går lite hand i hand med belöningssystemet som jag skrev om [läs ovan]. På en fredagskväll och jag ville äta en chokladkaka så tillät jag mig själv att äta den, utan ångest, för nästkommande dag stod jag på gymmet och tränade extra för att förbränna de extra kalorierna som chokladkakan innehöll. Jag fick äta det jag ville men vikten på vågen stod still, ibland tickade den även neråt.

💗 Använd före- och efterbilder. Här har var den absolut bästa moroten. För det finns inget som ger så mycket nytändning och inspiration som att se sina egna förvandling. Att se sin förvandling inspirerar viljan till att fortsätta kämpa och kriga varje dag på gymmet eller ute i löpspåret, vad man nu väljer att köra på. Bilderna i det här inlägget är bevis på hur långt jag kom i min viktresa, min viktresa 1.0 som jag är så otroligt stolt över att ha lyckats med.

Nu är jag i upptakten av viktnedgång 2.0 och jag har redan varit ute på min första löprunda på 3km. Kan knappt förstå att det var 2 månader sen förlossningen och det känns redan bra att vara tillbaka i löpspåret. Men viktigt (läs!!!) är att joggningen jag genomför nu inte är i närheten av den innan graviditeten. Jag är otroligt lyhörd för min kropp och dess signaler. Vi skyndar... långsamt!

Likes

Comments

cabriofix | pebble+

Eftersom jag inte alls är nöjd med vår nuvarande bilbarnstol har jag och sambon bestämt oss för att köpa en ny. Men vi är osäkra på vilken vi ska satsa på? Vilken tycker ni att man bör satsa på?

Likes

Comments

I helgen har vi visning på vår älskade pärla som är ute till försäljning. Vi kommer i december att flytta till Västerås då Patrik har fått jobb på sitt drömjobb. Jag hade inte hjärtat att säga nej till denna chans och eftersom jag har släktingar i Västerås gjorde valet lite lättare att ta. Men visst har jag separationsångest från mina föräldrar. Speciellt efter dessa veckor då vi har fått så mycket hjälp från dem när min mage krånglat och Agnes gallskrikit. De betyder så himla mycket för mig.

Vi har köpt en sån otroligt mysig lägenhet på bottenvåning med altan. Vilket är perfekt för mig som älskar att grilla på sommaren. Love love love. Dessutom ligger det en lekpark cirka 10 meter från vår tomt, hur perfekt är inte det? Den 15/12 får vi nycklarna till nya lyan och oj vad vi kommer stormtrivas där.. jag och min lilla familj!

Likes

Comments

Skrikfesten fortsätter. Varje kväll, nästan alltid vid samma klockslag, börjar denna fina prinsessa att gallskrika otröstligt. Det gör ont i mammahjärtat att höra henne skrika och se tårarna. Magont. Hos prinsessan ser man verkligen att det är magen som ligger bakom skriken. Hon pumpar med benen, spänner magen och knorrar. Mitt under skriken där man själv är helt genomsvettig så tittar sessan på en och man känner i hela mamma hjärtat hur hon säger "snälla hjälp mig mamma, det gör ont". Det gör så ont i en.

Efter turen till Astrid Lindgrens barnsjukhus där läkarna undersökte henne med både röntgen och ultraljud för att sedan ordinera Laktulos Meda till henne så är känslan att de kanske börjar ordna upp sig för lilla Agnes. Hennes gallskriksutbrott blir färre och färre även om hon fortfarande har det kämpigt att bajsa.

Men vad är kolik egentligen? Min sambo har frågat varje läkare vi träffat under våra turer till sjukhuset. Varje läkare säger samma sak: ingen vet riktigt exakt vad det är. Den rådande förklaringen är att barnet i fråga skriker 3h/dag minst tre dagar i veckan. Orsaken? Ingen vet, men de har olika teorier på vad det kan bero på. I Agnes fall tror man det beror på omogna tarmar men det är som sagt mest spekulation då det inte finns någon forskning som man kan hänvisa till. Så kolik antar jag är ett samlingsord för att barnet skriker några timmar per dag, oftast vid samma tid. Agnes brukar skrika mellan 18-22 så det återstår att se hur denna kväll kommer att se ut. Blir det skrikfest?.....

Likes

Comments