malinmellowno @malinmellowno

Verdens beste kanelknuter - oppskrift

Høsten er virkelig i anmarsj. Kveldene blir mørkere, været kaldere og innekos står igjen på tapeten. Jeg elsker å bake på høsten. Det er så uendelig koselig med levende lys og duften av gjærbakst i leiligheten. En av de tingene som går igjen her er kanelknuter. Alle liker vel kanelknuter. Så i dag tenkte jeg å dele favorittoppskriften min med dere:

INGREDIENSER:

Til ca. 15 store knuter

150 g Margarin

5 dl melk

50 g gjær

150 g sukker

ca. 1 kg hvetemel

1 egg

1 ts salt

1 ts kardemomme

Kanel, sukker og smør til fyllet.

This is how we roll:

Smelt margarinet i en kjele og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp.

Elt inn sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet enten for hånd eller i kjøkkenmaskin. Ikke ta i alt melet på en gang, ha deretter i egg. Elt inn litt etter litt av resterende mel, til du får en deig som er glatt og smidig, eller til den slipper bollen dersom du bruker kjøkkenmaskin.

Dekk til deigen med plast eller et rent kjøkkenhånkle og sett den til heving på et lunt sted i ca 40 minutter.


Kjevle ut en leiv på ca 20*40 cm. Fordel smør, sukker og kanel utover leiven og brett den på midten. Lag ca. 15 strimler av leiven. Snurr dem sammen til knuter og legg dem på et bakepapir. La dem heve til dobbel størrelse.Pensle med egg og topp med litt brunt sukker.Stekes på 225 grader i ca 10 minutter.Ta dem ut og NYT!

-M

Liker

Kommentarer