malinmellowno @malinmellowno

Pai med bacon og brokkoli - oppskrift

Jeg har skikkelig dårlig matlyst for tiden. Det har ført til at det har blitt helt sykt mye takeaway, noe som verken er lønnsomt eller spesielt bra for kroppen. I kveld kommer heldigvis snuppeliten hjem fra ferie og da har man en litt bedre grunn til å kaste seg over grytene og lage litt ordentlig mat igjen.

Når jeg først har laget middag i det siste, har det blitt enkle retter. Både når det kommer til det å laging og spising. Pai er en stor favoritt hjemme hos oss. Det er enkelt, raskt og smaker himmelsk. Så i dag tenkte jeg å dele min favorittoppskrift med dere. So here it goes:

Pai med Bacon og Brokkoli

Paibunn:
200 g Hvetemel
1 egg
100 g smør i terninger
1 klype salt

Fyll:
150 g bacon i biter
200 g revet ost
1 liten brokkoli
1 liten paprika
3 egg
3 dl matfløte
salt
pepper
muskat


Smuldre smør, hvetemel og salt i en bakebolle til en finkornet masse. Ha i egget og jobb alt sammen til en fin deig. Form den til en ball, pakk inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst et par timer.

Ta den så ut og kjevle den til en rund leiv med 2-3 mm tykkeøse og diameter på minst 30 cm hvis paiformen er på 22-24 cm. Smør formen og legg leiven oppi. Skjær bort overflødig deig. Prikk bunnpartiet med en gaffel og forstek ved 200 grader i 10 minutter.


Sprøstek baconbitene.

Del brokkolien i små buketter og kok i ca 3 min. i lettsaltet vann.

Kutt paprikaen i passelig store biter.

Visp sammen egg og fløte, krydre blandingen med salt, pepper og litt muskat.

Ta ut paibunnen fra ovnen, dryss revet ost utover bunnen.

Fordel paprika og brokkoli utover, hell eggeblaningen over og dryss baconbitene over det hele.

Stek paien midt i ovnen på 200° i ca 35 min.

Server med en frisk salat og du er "good to go"!

Len deg tilbake, spis og nyt!

-M

Liker

Kommentarer