malinmellowno @malinmellowno

Jeg er generasjon materialisme & jeg skal også på gamlehjem


For en stund tilbake prøvde vi "godtlevert" sin hurtigkasse. Oppi kassen lå det vakumpakket mat. Vakumpakket lapskaus, supper og seige poteter. Nå vet jeg at jeg er godt over middels sær i matveien. Men ferdiglaget skvulpende mat innpakket i plastposer ble så i overkant frastøtende at vi endte opp med å ikke spise det. Gamlehjemsmat tenkte jeg for meg selv.

Gamlehjemsmat.

Statsminister Erna prydet nyhetene i dag morges med sitt besøk hos et gamlehjem i Danmark. Et gamlehjem med fokus på økologisk mat for de eldre. Fersk mat til hvert måltid. Næringsrik og innbydende. Til gjengjeld kunne de vise til lavere tall på medisinbruk, roligere netter og lykkeligere eldre. På kjøkkenet småboblet det i ferske supper, nystekte kaker kom ut av ovnen og det lå grønnsaker i alle veier.

Flere år tilbake i tid var jeg utplassert på et gamlehjem her i Norge. På kjøkkenet. Jeg var med å koke poteter, vakumpakke dem og legge de på isvann før de ble datostemplet. Det er ikke kokkenes feil, det er systemet.

Nå skjønner jeg at jeg kan høre overfladisk ut. At mange nok syns det er greit med Fjordland og at mat fra plastposer er helt greit. Men altså, hver eneste dag?

Det er snakk om generasjonen som har bygget fundamentet vi står på! De burde få lov til å spise biff og drikke en flaske vin hver eneste dag!

Men de sier jo ikke noe. Ikke som jeg har hørt i alle fall. Jeg vet ikke hva de syns om det en gang, eller hvordan de har det!

Jeg bare vet at vår generasjon aldri kommer til å akspetere ting som de er i dag. Vi er generasjon dyre viner, fredagstaco og Netflix. Vi er generasjon materialisme og vi blir også gamle.

Jeg har aldri lagt så mye tanke i eldrepolitikk, som sikkert veldig mange andre. Men er det ikke på tide å slå et slag for det? Et slag for bra mat, god vin og litt ekstra hygge!

Det syns jeg da.

-M

Liker

Kommentarer

Malinjanine
Malinjanine,
utrolig bra skrevet! Ig jeg kunne ikke vært mer enig!
nouw.com/malinjanine
glimt
glimt,
Kunne ikke vært mer enig! De fortjener en verdig og god alderdom. Det er jo på grunn av dem vi nyter godene og har det som vi har i dag ❤
nouw.com/glimt