malinmellowno @malinmellowno

Fordi hjemmeferie er helt normalt det også!

Hver sommer dukker det opp noen småsure kommentarer rundt det faktumet at folk flest er veldig flinke til å dele ferien sin med venner og kjente på sosiale medier. Både Facebook, Instagram og Snapchat renner over av ferieidyll om dagen. Det er milevis med kritthvite strender, liter på liter med paraplydrinker og smilende familiebilder i solnedgang.

Noen mener dette er helt feil. De mener at å dele sin egen lykkerus over fine feriedager er å trykke andre enda lenger ned i søla.

Jeg er smertelig klar over at det dessverre er mange mennesker som synes sommerferie er skikkelig kjipt. Mange gruer seg nok til og med. Jeg har også veldig stor forståelse for at det kan føles litt ekstra ille å sitte hjemme og se på andres fantastiske ferier når man selv kanskje ikke har helse, familie eller penger til å reise noe sted. Og mest av alt skal alle legge så mye vekt på hvor grusomt det er for barna.

Men, om man bare vrir litt på det. Blir ikke alt bare litt ekstra kjipt dersom en hele tiden skal måle sin egen lykke i det alle andre har og gjør?

Burde man ikke i stedet for å kjempe mot alle de fine feriebildene heller vise alle hvor rykende flott det kan være med hjemmeferie? Det er nok egentlig mer normalt en man skulle tro å ikke reise noe sted. Det er bare at det ikke brøles like høyt fra hagen som fra bassengkanten. Og da føler man seg lett litt alene da...

"Man tager det man haver"

Altså. det er ganske mange ting barn synes er morsomt. Og det trenger jo virkelig ikke å koste mye penger heller. Å skape minner er ikke synonymt med "haidykking på Maldivene". Det kan faktisk også være familieovernatting på trampolinen, vannkrig eller en tur på fjellet.

Det er viktig å huske på at det er vi voksne som legger lista. Det at vi skjermer barna våre fra det andre har som er mer eller annerledes, skaper faktisk enda større fokus på hva man selv ikke har.

Jeg tror det er sunt å se forskjellene i verden, det er jo realiteten. Og så lenge man hele tiden blir lært opp til å sette pris på det man har og fokusere på de gode tingene tror jeg man lærer å takle det helt fint.

Lykke er nemlig ikke noe man får kjøpt for penger.

Den kommer rett og slett innenfra.


Hilsen ei som ikke skal til det store utland med barna sine i år, men som skal ha det sykt moro hjemme likevel!

-M

Liker

Kommentarer

Linnhege
Linnhege,
Er så enig med deg! Her skal jeg og jentungen ha 3 uker ferie nå i juli, mens mannen må jobbe. Litt kjipt, men går nok helt fint 😊 Jentungen er fornøyd med en sykkeltur, piknik i parken, eller låne bøker på biblioteket. Viktig å lære barna å nyte små gleder 😊 Elsker bloggen din btw <3 😊
nouw.com/linnhege
malinmellow
malinmellow,
Åhh biblioteket var et skikkelig godt tips til oss også! Litt i samme situasjon her, mye jobb på K om dagen også 😊 Håper ferien deres blir skikkelig fin søte 😃
nouw.com/malinmellow
Josefine Fevnag,
Vi har ferie begge to og penger til og reise til syden. Men vi har bestemt oss for hytta, harrytur og Kiel. Synes hjemme ferie er det beste mann kan få jeg. Koser meg mest hjemme en og være på farta hele ferien og komme tilbake på skolen utslitt.
www.josefine.blogg.no