Å blogge seg fra all integritet!!


Et helt annet sted ropes ordene «dårlig forbilde», samtidig her hjemme diskuteres ordet integritet.

Det er helg og filmkveld hjemme hos oss. Valget har falt på «smallfoot» (sykt koselig film btw) og alle er happy. I korte trekk handler filmen om en villmarksreporter som får dårlige seertall på grunn av for lite spenning og ville dyr i reportasjene. Han planlegger derfor å lage en innspilling med en fake bigfoot for å få seerne sine tilbake. Senere viser det seg at bigfoot faktisk finnes også bla, bla, bla! Nå skal jeg ikke ødelegge hele filmen for dere.

Poenget er at det er her ordet integritet kommer opp. Hovedrollen i filmen jobbet som villmarksreporter fordi han elsker dyrene og spenningen. Men, til slutt var det bare populariteten og seertallene som betydde noe. Det var ikke så nøye om det han leverte var ekte, så lenge folk elsket både han og programmet hans.

Samtidig et annet sted pekes det mange fingre mot «Norges dårligste forbilde». Kanskje er hun akkurat det, jeg velger ikke side. Men, om dere tror at alle «influensere» som roper høyt om alt og alle er ute etter å redde verden så tror dere dessverre feil.

Det startet kanskje en dag med ønske om å skrive, ta bilder, dele. Til slutt ender det alltid opp med kampen om klikk. For skal jeg fortelle dere hva klikk er det samme som? Penger. Klikk er det samme som penger. For å tjene godt som influenser, må du ha klikk. Du må være populær, skaffe deg publikum.
På den ene siden finner du de som gjør det ved selv å være utagerende, sprø og annerledes. På den andre siden finner du de som snakker om de førstnevnte.

Jeg er ikke uenig i det Kristin Gjeldsvik sier, faktisk er kampen hennes skikkelig viktig. Jeg var heller aldri uenig når Morten Hegseth langet ut mot småbarnsmødre.

Jeg er uenig i måten de gjør det på.

Alle som leser tror at alt de vil er å ta denne kampen. Det ingen skjønner et at de også vil ha oppmerksomheten. Og noen ganger er ønsket om oppmerksomhet større en brannen for saken.

Slike kamper kan nemlig kjempes uten å nevne navn, uten å brenne hekser på bålet. Men, med kjente navn kommer også oppmerksomhet ikke sant?

Hadde man virkelig ønsket å ta kampen med integritet så hadde man kjempet for bedring, ikke mot enkeltpersoner. Man hadde skrevet slik man gjorde før det ble viktig med klikk og tatt problemene opp med den det gjaldt. For det å ta uenigheter face 2 face har som regel ti ganger bedre virkning en surmulende blogginnlegg og sintefjesvideoer!

-M

Liker