https://nouwcdn.com/v304/u/895/831895/434/202107181053382101.jpg

VECKANS LISTA

VAD HAR DU GJORT DEN HÄR VECKAN?

Jag har njutit av min sista arbetsvecka tillsammans med kollegor som jag vanligtvis inte jobbar bredvid. Som att det blev lite lättare att ta sig igenom veckan. Men efter jobbet har jag dykt ner i skrivandet och skapandet totalt. Jag minns inte att jag har gjort något mer som jag kan säga har varit av betydelse förutom att jag köpte en ny duschslang och vi kan duscha normalt igen.

VAD HAR VARIT DET BÄSTA MED VECKAN?

Att jobbveckan har varit så väldigt lätt. Trots fler barn och barn från andra avdelningar och även annan personal, så gillar jag ändå när vi är ihopslagna. Det blir lite som en paus från sin egna rutin och det ger en nästan lite extra energi. Alla dagar gick förbi så himla fort, vissa dagar hade vi stora aktiviteter i gympasalen och vissa dagar lät vi barnen välja mellan att leka inne och leka ute.

VAD HAR VARIT DET SÄMSTA?

Att sommarvärmen tog en paus och har bjudit på allt annat än stadigt väder. Hela veckan har vi sagt ”det ska regna i eftermiddag så vi får nog tänka om”, men så har det inte ens regnar i den grad som prognosen visar. Det är galet vad vi förlitar oss på appar idag, men samtidigt är ju planering A och O, vilket gör att vi är tacksamma för apparna som gör det möjligt för oss att planera.

VECKANS KÖP:

En duschslang, bomullspads, godis, choklad och cider.

NÅGOT ROLIGT SOM DU GJORT:

Ännu en vecka där det roligaste med min vecka har varit att få skriva på boken. Jag förstår hur tråkigt mitt liv kan låta när man läser om det, men är det inte såhär en författare har det under sina arbetsdagar fast att man aldrig får läsa hur mycket dem sitter och skriver utan alltid får läsa om allt annat kul dem gör däremellan? Jag är ingen författare, men jag har aldrig varit besatt av att skriva en bok på riktigt som jag är just nu och eftersom att lusten och viljan är här nu, måste jag ta chansen för att skriva det. Allt annat har jag försökt lägga på paus, så gott jag kunnat vill säga.

VECKANS MYSIGASTE:

Fyra av sex kvällar den här veckan hittills har jag sett på en film. Har avslutat min kväll med att se på en film dem sista timmarna innan jag har gått och lagt mig. Det har varit ett tillfälle att få varva ner efter att ha varit igång hela dagen men också ett tillfälle där jag kan låta mina idéer till boken skrivas ner som jag sedan bygger vidare på. Sen om jag har sett på filmerna helt och hållet, nja det kan jag inte påstå.

VECKANS TIPS:

Om du inte tänker lägga 6-7kr på en platspåse på Ica eller någon annanstans men ändå tänker handla mycket, så föredrar jag att du har en påse med dig eller åtminstone har en väska som du kan bära grejer i. Jag hade en flergångskasse med mig till stan i fredags, men väskan var inte tillräckligt stor. Jag packade därmed allting så tungt att jag tyckte det var jobbigt att gå mina fem minuter från bussen och hem.

DET GODASTE DU ÅT:

Återigen en vecka har gått och veckan har varit rätt så tom på godsaker mitt i veckan och likaså helgen. Men, de där veganska chokladkakorna som jag fann på Dollarstore i alldeles för många goda smaker, de är nog dem godaste den här veckan. Visst de slår inte en Marabou, men de är goda på ett helt annat sätt.

VECKANS KÄNSLA:

Mycket bra. Jag gör inte särskilt mycket just nu om mina dagar, utan jag har varit väldigt trött och behövt semester och paus från allting som har med jobb att göra. Jag är en väldigt hemmakär person, jag rör mig gärna inte om jag verkligen inte måste eller om jag vet att jag ska göra något kul. Det har varit en kamp att ta sig till och från jobbet de senaste två veckorna, bara känslan av att behöva åka hemifrån och att vägen hem har känts så lång efter varje pass på jobbet.

VECKANS PROJEKT:

Jag har varit så uppslukad av mitt lilla bokprojekt att jag knappt har kunnat tänka på någonting annat. Jag börjar morgonen med att antingen skriva eller att göra anteckningar med idéer som jag kommer på. Det gör jag hemma och det gör jag på tåget samt promenaden till jobbet tills att jag landar på jobbet för då tar jag en paus. När jag sedan slutar jobba trycker jag in på dokumentet på telefonen och börjar skriva igen, på vägen hem. Sen gör jag det hela kvällen tills jag går och lägger mig och så repeterar jag det nästa dag.

VAD HAR VARIT VECKANS LÄNGTAN?

Att få gå på semester. Veckans arbetstider ändrades litegrann och när jag visste att jag skulle få gå på semester redan innan lunch i fredags, så visste min kropp precis vad som gällde. Jag kan fortfarande inte fatta att jag har semester, så det finns ändå någon liten gnutta av söndagsångest i kroppen men som jag hoppas försvinner när hjärnan börjar förstå att jag inte behöver jobba på tre veckor. Jag firade semestern med några cider och flera timmar med redigering av bok. Man hade kunnat tro att det skulle firas på ett roligare sätt än så, men jag gillar min påhittade värld med påhittade karaktärer som lever livet tillsammans.

VECKANS SUMMERING:

Veckan har varit bra. Jag har jobbat med bra kollegor, jag har fått tid att fixa med sånt som bör vara klart till höstterminen. Finns två saker som jag kommer få fixa med vecka 31 när jag är tillbaka, då jag behöver en kollegas hjälp till det. Vi har haft två roliga aktiviteter varav en av dom var jag faktiskt med på, och den andra stod jag över för att sitta med annat arbete. Bokskrivandet har gått asbra i veckan, jag har kört fast två gånger men det är helt vanligt att man gör och då behöver man pausa och göra annat så att man inspireras på nytt. Samtidigt som jag skriver den fjärde delen just nu, sitter jag även och redigerar den första som förmodligen kommer sättas ihop med den andra och bli en ”gemensam” bok. Idéerna är otroligt många och stora, hur det skrivs ner och blir i slutändan får resultatet bevisa när jag känner mig färdig och vill lämna världen med dessa karaktärer.

Gillar