https://nouwcdn.com/v304/u/895/831895/434/202107181053382101.jpg

VECKANS LISTA

Vad har du gjort den här veckan?

Jobbat, tränat, träffat Bea, sett på speedway och pyttelite hockey samt varit hemma hos mamma och pappa och njutit av sol och bad. Idag är det även kalas för Sebastian som fyllt 25.

Vad har varit veckans bästA?

Att veckan har gått sjukt bra och att sporten är tillbaka. Den här veckan har vi påbörjat vårt nya schema, som innebär en mängd sena eftermiddagar, sedan ska träningen få lite utrymme, sporten ska hinnas med och se och sedan ska man hinna med vardagen utöver det. Kan även tillägga att det ska klämmas in körlektioner däremellan också. Jag har ställt in mig på att det blir en riktigt hektisk höst och det får det bli i och med att jag vill ta det där körkortet utan att tappa motivationen och undvika längre uppehåll.

Vad har varit veckans sämsta?

Asså jag vill inte riktigt säga detta, men ibland svider sanningen. Det sämsta har varit att det har varit alldeles för varmt för att vara tillbaka på jobbet. Man vill gärna kunna njuta av vädret men både vi i personalen och barnen svettas och torkar ur direkt. Det krävs mycket vatten under dessa dagar. Det är svårt att få barnen att hålla sig utomhus när det är så här varmt, samtidigt som man faktiskt vill passa på för som sagt snart är det november och vi står där och huttrar, fryser och gnäller på vädret.

Veckans köp:

I början av veckan skickade jag efter en ny beställning av müsli från mymuesli. Det har nu blivit min favorit frukost och därav beställde jag hem hela fem nya rör, så att frukosten räcker ett bra tag. Har lagt mycket pengar på att köpa hem lohilo glass, alldeles för många nocco. Har numera börjat dokumentera vad jag köper på mig/stoppar i mig under en vecka, beställde även hem ett nytt spel till Playstation, men har ännu inte hunnit ladda ner det helt, i övrigt har det inte blivit så mycket nöjesshopping trots allt.

Veckans träning:

Träningen på gymmet gick över förväntan i början av veckan. Sedan blev jag helt enkelt för ivrig när det gick så himla bra att armen fick ta stryk och därför fick jag hoppa över ett pass, som egentligen skulle innehålla just träning för armar och rygg. Nu får jag istället fokusera på ben, rumpa, mage och att arbeta med kondition fram till att armen återigen känns bra. Typiskt när just armpassen hade blivit lite av en favorit. Sedan har jag även denna veckan cyklat varje dag fram och tillbaka till stationen. Det har med andra ord inte blivit någon busstur över huvud taget, vilket är rätt skönt! Slippa trängas, slippa tänka på att bussen inte ska bli sen och risken för att missa tåget. Kommer fortsätta cykla så länge väder och vind tillåter det.

Något roligt som du gjort:

Träffat Bea. Det var sjukt längesen vi sågs, nån gång innan sommaren tror jag det var. Det var på tiden att vi kunde ses och nu har vi bestämt att vi ska försöka ses minst en gång i månaden, så fort allt med jobbet har lugnat ner sig. Det blir väldigt mycket nu såhär i början av terminen och speciellt för henne som har börjat på ett nytt jobb. Jag har ju egentligen bara återgått till mitt gamla jobb, så det blir inte så mycket till nystart.

Veckans tips:

Salted caramel rulltårta. Den var inte dum ska ni veta. Den fanns nämligen på vårt fikabord i personalrummet i fredags och eftersom att det var något som jag inte hade ätit valde jag att testa den och den var riktigt god. Sen tycker jag i och för sig att rulltårta överlag är riktigt gott.

veckans bonus:

Under sommarlovet fick jag höra av en kollega att man kunde ansöka om ersättning hos försäkringskassan när det gäller karensavdrag. I och med corona, så är reglerna annorlunda och karensdagen är borttagen, vilket istället ger oss ersättning från försäkringskassan. Det var först i måndags som jag faktiskt ansökte om detta då jag var hemma en dag i juni på grund av huvudvärk, men rekommendationerna sade ju att man skulle stanna hemma vid minsta lilla och då var jag det. Denna sjukdag gav mig 560 kr, så det blev plus på kontot sådär under fredagen, det var ju fantastiskt!

Veckans känsla:

Gnällig. Jisses vad jag har gnällt, jag har till och med fått förklara det för vissa kollegor att jag har känt mig gnällig men med all rätt. Det är ju inte så att man ska vara 2 av 4 i personalen som tar ansvar. Ansvar som att hålla koll på barnen, komma ihåg att ta med sig telefonen ut ifall föräldrar ringer, pricka/stryka barn samt samla ihop vid lunch/mellis eller hålla koll på våra specialbarn. Det är i alla fall så det har varit, jag har känt mig som en bläckfisk med min blick överallt medan mina kollegor har suttit ner mestadels av tiden. Det är samma kollegor som går runt och gnäller på verksamheten och menar att vi inte kan göra si och så. De har ingen större rätt att gå och gnälla när de själva inte tar sig an sitt jobb ordentligt. MVH GNÄLLIGA MALIN.

Det godaste du åt?

LOHILO GLASS. Om ni inte har testat detta, gör det! Ni kommer inte ångra er, dessa slinker ner i magen på direkten för det går inte att sluta äta och varje "burk" är inte särskilt stor så det blir ändå en lagom mängd med glass. Finns självklart i flera olika smaker, men för chokladälskare så är denna helt fantastisk och även bara vanlig choklad. Utplockade smaker finner ni på hemköp och ICA, men på city gross finns nästintill alla.

Vad har varit veckans längtan?

Egentligen inte till något särskilt. Att helgen har varit efterlängtad är faktiskt inget nytt, så är det varje vecka oavsett hur bra veckan har varit. Sedan har jag inte riktigt haft så mycket att se framemot då jag har valt att ha lediga helger nu för att kunna ta mig till mina föräldrar, mest på grund av att ta vara på solen och bada hos dom men även för att jag vill försöka lägga krut på att övningsköra med pappa, så att inte varje körlektion blir jobbig att ta sig an.

Veckans tumme ner:

Pappa upptäckte i och med att vi skulle övningsköra att mitt körkortstillstånd hade gått ut. Det innebär alltså att mina ena morot är förstörd. Jag hade planerat att jag skulle ta körkortet innan detta år är slut för att slippa förnya mitt körkortstillstånd, men nu är det ju skitsamma och jag måste i vilket fall som helst förnya det. Vad ska jag nu ha som morot för att få till detta så snabbt som möjligt?

Gillar