KOLMÅRDEN

Vilken j*kla dag. Pappa hämtade upp oss strax efter 10.45 och vi åkte vidare mot Kolmården. Vi hade inträde vid 12.00 och nästan på pricken var vi där. Hela dagen strosade vi runt i hopp om att få se något djur. Flera stycken utav djuren höll sig gömda eller låg och sov när vi kom dit. Vid sälarna hade de visning och information så där var i alla fall sälarna framme, vi fick även se delfinerna trots att det inte var någon show. Vi tog även en tur i Safari-banan, tyvärr precis när regnet föll och det blev något kyligt. Även där låg alla djuren och sov eller tryckte under tak på grund av regnet.

När vi sedan lämnade safari började vi se allt fler djur, både apor, kameler, elefanter och surikater. Vid surikaterna fick man följa med vårdare inomhus och träffa surikater, något vi inte gjorde men däremot en annan grupp. Det blev istället att vådaren lockade in alla surikater och tillslut satt det endast en kvar utomhus. Jag och Wilhelm passade även på att åka Wildfire då kön inte var så lång. Efteråt tog vi en sväng igenom parken på nytt men endast från mitten och tillbaka till början i hopp om att få se dom djur som inte varit aktiva innan. Tillslut lyckades vi se Tigern och järvarna men tyvärr så var både snöleoparden, röda pandan och björnarna fortsatt gömda och det hela slutade med att vi gick mot bilen. Hem fick jag i alla fall med mig ett gosedjur, en stor röd panda, så söt!

Påvägen hem hamnade vi i värsta ovädret och vi fick krypa fram på motorvägen tills att det klarnade upp och vips så var vi hemma igen. Jag har hamnat i soffan sen två timmar tillbaka och har försökt vila bort min huvudvärk men också för att jag är helt slut i både kropp och knopp. Ska strax kliva ur soffan, fixa något lätt att äta och sedan spela sims innan läggdags.

Gillar