EN LISTA OM ETT AV MINA INTRESSEN

Vilken kroppsdel gillar du att träna mest respektive minst?
- Just nu är det armar som jag främst ser som roligast, då det finns så mycket olika att göra, dessvärre tycker jag inte att resultaten är särskilt tydliga i den kroppsdelen, som exempelvis ben, det krävs några omgångar. Dock är ben en kroppsdel som är tråkig för att det krävs så mycket tyngd för att det ska kännas under träningspasset, då benen redan är väldigt starka.

Har du något träningsmål för tillfället?
- Nja, det skulle jag nog inte påst��. Mitt mål har länge varit att göra träningen till en del av min vardag och det tycker jag att jag har lyckats med under det senaste året. Det lilla målet jag annars har är att få in minst 3 pass i veckan, för att det ska bli en godkänd träningsvecka.

Tränar du hellre på gym eller hemma?
- Föredrar gymmet alla gånger, där jag vet att det alltid blir ett givande pass oavsett hur mycket energi jag lägger på träningen. Hemifrån kan jag endast använda mig själv och den övningen är inte lika rolig som hantlar och träningsmaskiner.

Föredrar du styrka eller kondition?
- Alltid styrka. Den enda anledningen är att min kondition är oerhört dålig från att jag alltid har undvikit idrottslektioner i skolan och för att springa är oerhört tråkigt när man inte är något vidare bra på det.

Mina tre främsta favorit-tights just nu.

Hur ofta och hur länge tränar du varje vecka?
- Det brukar blir ungefär 2-4 pass per vecka, beroende på hur veckorna är upplagda och hur många andra aktiviteter/måsten som har planerats in. Just nu är det konkurrens med att plugga körkort och att ta körlektioner. Sedan kan det blir några pass på helgen ifall jag inte ska göra något särskilt förrän under kvällen. Varje pass brukar ligga på ungefär 1-1,5h, där 20 minuter alltid går till uppvärmning på cykeln.

Ditt favorit träningsplagg?
- Just nu är alla mina favoritplagg mina tights från Stronger. Dom sitter så otroligt bra och man slipper dra upp dom under varje träningspass. Är även rätt sugen på att beställa hem två nya som jag har suktat efter ett tag men där plånboken numera börjar säga ifrån.

Tränar du med eller utan sällskap?
- Helt ensam. När jag började tränade försökte jag få med både pappa och syrran då de uttryckte att dom också behövde komma igång med träningen. Men deras motivation har varit låg varenda gång och jag har insett att jag kan inte anpassa mig efter någon annan och tog modet att ta mig till gymmet helt ensam istället. Och här är jag idag, varje träningspass tar jag an helt ensam. Men vilken befrielse att träna helt själv, jag kan sköta min träning i min takt och jag kan lyssna på det jag vill utan att tänka på att vara social.

Hur länge har du hållit på med träning?
- I nästan prick fem år har jag hållit på med att träna på gym och det var först då som jag fick in en lust och vilja att hålla på med träning. Jag har aldrig riktigt hållit på med sport i mitt liv då jag absolut inte är en lag-person utan en mer jaget före laget. Gillar att tänka på hur jag själv ska klara saker och inte hur min träning gynnar andra.

Ditt bästa träningstips?
- Kan inte riktigt se mig själv som en person som ger träningstips, jag kör bara mitt race som funkar för mig. Men att ta till vara på de redskap och verktyg som finns att tillgå på gymmet är ett tips. Du kan hitta mycket nytt med hjälp av dom och det ger mycket i musklerna.

Gillar