DET ÄR DOM SMÅ ORDEN SOM GÖR EN GLAD

Det finns vissa elever som gör en extra glad när man jobbar. En av alla elever som jag har haft på fritids, går idag i sexan. Jag hade honom när han gick i tvåan. Han kommer alltid förbi på måndagar när han ska ha slöjd och varje gång ropar han på mig eller kommer fram för att prata med mig. Idag kom han återigen och idag kom han med ett leende och sade "jag ska träffa min favoritlärare, som inte ens är lärare" och så tittade han på mig. Hur söt är han inte att han har lilla mig som sin favorit, det gjorde mig så glad! Sen fick jag förklara att jag är en lärare, fast på fritids och inte i skolan, haha.

Sen när vi skulle gå tillbaka till fritids efter att ha varit i skogen under eftermiddagen, var det ett barn som hurrade för att jag skulle vara kvar på fritids tills han gick hem. Det måste väl ändå också vara glädjande? Att barn blir glada över att man är kvar på fritids. Eller barnens finurliga leende när dom vet att dom har gjort något men tror att jag inte ska komma på dom. Jag brukar även säga att jag hör och ser allting, vilket får vissa att hela tiden testa mig. Men om jag inte hade valt att skämta med de hade de inte haft samma respekt och förståelse för mig som dom har idag. Man får jobba på sitt sätt för att vinna respekt och så här jobbar jag. Idag fick jag även veta att jag ska jobba med alla nya tvåor i höst som resurs på förmiddagarna, det skulle innebära att jag kommer få jobba vidare med våra ettor, som jag tycker om lite extra efter ett år med dom på fritids.

Alltså vilken dag. I förmiddags kom solen fram och det blev rätt så varmt, otippat ändå när man var inställd på regn. Vid 13 skulle vi tillsammans med ettorna gå till skogen och mitt i promenaden till skogen började det ösregna. När vi sedan kom fram till skogen blev det sol, men på håll kunde man höra åskan. Väl i skogen hann det börja ösregna ännu en gång och flera muller och blixtrar hann vi se och höra innan det blev uppehåll och sol en kort stund igen. Under det uppehållet passade vi på att gå tillbaka till fritids igen och när vi var tillbaka, började det regna ännu en gång. När jag sedan gick till tåget vid 17 slutade det regna och solen kom fram litegrann igen. Men när tåget stannar i Linköping och jag ska gå av hör jag åskan igen. Precis innan bussen kom så började det regna och när jag väl satt på bussen öste regnet ner, så pass att bussen fick stå kvar en stund innan den kunde åka och åskan mullrade på ordentligt utanför. Man kan säga att vädret har varit väldigt varierande idag. Det har både varit mysigt men också väldigt jobbigt, då man inte har kunnat klä sig efter vädret. Regnjackan var bara kladdig och ha och man kunde inte vara utan jacka för man visste aldrig när regnet skulle ösa ner igen.

Jag kom i alla fall hem rätt skapligt och har hängt framför datorn sedan dess. Ska strax ta tag i maten, så att den hinner bli klar innan Big Brothers veckofinal. Utöver det ser kvällen ut precis som vanligt, en kväll i soffan framför teven och med ett försök att skriva.

Gillar