Karl Lagerfeld

Denna nyhet slog ner i dag. Jag blev uppriktigt skakad. Karl Lagerfeld har gått bort.

Man kan säga vad man vill om Karl Lagerfeld, och hans ibland opassande uttalande, men han kunde sitt hantverk. Jag är därför länge sett upp till hans sett att se på- och tackla design. Nyheten påverkade mig mer än vad kunde ha trott.

Han vände ett dammigt Chanel, som bars av endast äldre damer med "old money" i Paris, till något alla ådrar trånar efter. Man skulle nästan kunna säga att det var Karl Lagerfeldt på kartan när han tog över som chefdesigner 1983 och gjorde modehuset till det det är idag- Ett av de mest omsättande och beundrade lyxvarumärken i världen.

En otroligt kreativ människa. Han har i ett flertal intervjuer jämfört att skapa, för honom, är som syre. Och andas måste man. Detta har visat sig inte bara inom mode (där han förutom Chanel även ansvarade för Fendi och ett märker sitt eget namn), utan han har även fotograferat kortfilmer, designat hotell, designat för BMW... listan kan göras lång. En sann legend!

Många fritidstimmar spenderades tittandes på hur de otroligt detaljrika haute couture kollektionerna kreerades i Paris. Från skiss till verklighet. Och sedan visningarna, som är ett tema av fascination i sig! Jag kunde inte annat än att se upp till denna mannens sätt att överträffa -även sig själv. Han var och förblir en av mina största idoler.

Kram!

  • mode

Gillar

Kommentarer

Pink Valentine

Jag är inte största fanet av all stiss runt alla hjärtans dag. MEN det kan vara lite mysigt att visa dem du bryr dig om lite extra uppskattning! (Utöver den uppskattning vi alla förtjänar alla vanliga dagar💕)

Having said all that... jag tar alla ursäkter/tillfällen i akt att dyka in i rosa/rött. Det går även i linje med en av mina favorittrender för våren: starka färger (neon) i rött och rosa och lite blekare nyanser av samma färger.

Here it comes: overload av rött och rosa! Enjoy❤️🌸

Kram!

  • mode

Gillar

Kommentarer

Spring 2019

Jag är preeetty excited för våren! I detta mörker behöver man lite saker att se fram emot.

Till våren ser fram emot simpla beigea siluetter med en utility vibe och flytande tyger med små färgklickar bestående av såväl pasteller som neon. Det känns kul att både skinn och djurmönstrat följer med oss in i våren från hösten och vintern. Vi kommer även börja se en bohemisk-wild west i vår, som vi såg hos bland andra Dior. Det finns en mängd roliga trender att gotta sig i! Vilket skulle kunna leda till ett lååångt inlägg. Så det får nog vänta.

Låt oss fokusera på the big one for now..

Pantone har förutspått årets färg att bli en nyans de kallade för "living coral". Denna färg kommer vi alltså börja upptäcka i allt från smink till inredning. Känner man sig lite nervös för denna väldigt markanta färg, så kan man testa sig på en ton som går lite mer mot en "bränd orange".

Känner man sig lite nervös för denna väldigt markanta färg, så kan man testa sig på en ton som går lite mer mot en "bränd orange", som vi såg hos såväl Valentino som Fendi.

Hoppas detta kunde inspirera lite,

Kram!

  • mode

Gillar

Kommentarer