Hej allesammans, har varit väldigt dålig på att uppdatera bloggen på senaste tiden. Men ska försöka bli bättre. Mycket har hänt på senaste tiden och har därmed inte haft tid att blogga.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så ska jag börja plugga igen, just nu ska jag bara läsa matte 3b för att sedan kunna söka in till universitetet. Börjar kusen 27 november, så inte alls långt kvar. Är oerhört nervös, ska plugga på distans och matte är inte mitt starkaste ämne så vi får se hur det går. Känner mig sjukt motiverad så förhoppningsvis kommer detta gå bra.

När jag tog studenten hade jag en period där jag kände att livet stannade upp, jag visste inte vad jag ville göra, hade inget jobb och allt kändes allmänt jobbigt. Väldigt jobbigt psykiskt att inte veta vad jag ville göra. Men efter en utlandsresa, jobb och motivation till att börja plugga igen tog jag mig ändå igenom den perioden.

Äntligen kan jag säga att jag hittat tillbaka till mig själv igen, jag är helt enkelt lycklig igen. Träffar mina vänner mer, går ut mer och känner mig motiverad till att göra saker som gör mig glad igen. Inte skrattat på mycket som jag gjort på senaste tiden tillsammans med mina vänner, helt fantastiska människor.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I fredags åt jag middag med min favorit Victoria, vi åt på Villa romana. En av mina absoluta favorit restauranger, efter middagen gick vi till plock och tog varsin efterrätt och drack några drinkar. Åh vad jag värdesätter kvällar som dessa, prata av sig och bara umgås. Underbart helt enkelt.

Likes

Comments

I lördags firade vi Linn och Safia, gud vad fint dom fixat med allt. Frukt, snittar och bubbel. Under middagen, körde vi lekar och dom öppnade sina presenter.
Efter några timmar åkte vi tack ner på stan, firade även Sanna som fyllde år dagen innan. Väldigt trevlig utgång, kändes som alla jag nånsin känt var där haha. Extra kul att träffa Sanna, hon bor just nu på Gotland så vi hinner inte ses så ofta. Alla födelsedagsbarn var nöjda med kvällen och det var det viktigaste.

Likes

Comments

Johnny Depp och Kate Moss, finns det något vackrare par?. Deras relation är min inspiration på hur jag vill ha en relation. Just nu känner jag mig verkligen inte redo för en relation, jag har fruktansvärt mycket på gång. Jobb, plugg, vänner och en allmänt hektisk vardag. Jag vet att jag inte vill träffa någon bara för att ha någon och jag letar inte efter någon heller, men vem vet mitt i allt kaos kanske någon bara dyker upp och gör livet ännu bättre.

Att ha någon som kan sätta sig in i min situation och min vardag, någon som går ihop med mina vänner och familj och någon som vill vara med mig just för att jag är jag. En bra relation för mig är när man både kan gå ut tillsammans och ha skit kul, samtidigt som man kan vara hemma och bara ha myskvällar. Laga middag, kolla film och bara vara.

Att inleda en relation innebär inte bara att sätta en stämpel på att nu är det vi, utan man kommer behöva öppna sig, kunna visa sig sårbar och tillåta en annan människa att bli en del av dig. Jag kan erkänna att jag är rädd för just detta, vetskapen att man kan bli lämnad och sårad gör att jag inte riktigt vågar gå "all in" för att träffa någon. Men egentligen så måste man våga för att det överhuvudtaget ska bli något, gått miste om flera relationer pga detta. När man kommer till det stadiet att man setts ett tag och börjar lära känna varandra väldigt bra, krävs det att man vågar öppna upp sig för någon annan annars kan det tyvärr inte bli någon djupare relation. Kommer jobba på detta under en tid framöver, hur vill jag inte gå in på men jag vet att det kommer vara bra för mig. Har tex jätte svårt att gråta inför andra, antingen gör jag det för att jag blir pressad eller hållit något inom mig för länge. Att kunna gråta inför någon annan är starkt och inte "mesigt" men det är den känslan jag får när jag gråter inför någon, att kunna visa sig sårbar och utrycka sina känslor istället för att bygga upp något inombords som tillslut måste komma ut och då blir det för mycket.

Jag vill ha någon som både kan se mig skratta och gråta, oavsett hur bra man har det kommer man alltid stöta på motgångar eller saker som tynger en. Och därmed är det så viktigt att just våga gråta. Har inte blivit direkt sårad eller lämnad, så varför jag har så svårt att släppa in någon vet jag faktiskt inte. Men dyker den "rätta" upp kommer jag våga visa alla delar av sig själv, någon man känner tillit till och någon som jag kan göra lyckligare och någon som gör mig lyckligare.

Likes

Comments

Efter en tung jobbvecka, var jag helt slut. Så jag orkade inte hitta på något på fredagen, fick bli en hemmakväll med familjen. Vi åt middag tillsammans och kollade på Idol. Skönt med sådana kvällar ibland också.

På lördagen vaknade jag ganska tidigt, gick en promenad med min hund och tog en lång frukost, sen kring lunch mötte jag upp Hannah på Gränby centrum. Lyckades få hem två nya tröjor och ett läppglans, vi tog en fika och sen åkte jag hem och fixade mig för att sen åka ner på stan vid 18. Hade bokat bord på Villa romana så det blev som vanligt stressigt men vi hann dit till 18 iallafall haha. Efter middagen mötte vi upp Vickan och Felix på Plock, blev några drinkar för att sedan vandra ner till bion. Vi kollade på skräckfilmen "Det". Rekommenderar faktist denna film starkt, bra handling och bra kvalitet överlag. Alltid extra läskigt att kolla skräckis på bio men man lever sig in i filmen mycket mer och det höga ljudet höjer den läskiga stämningen väldigt mycket. Trevlig lördagskväll med fantastiska vänner, lyckligt lottad.

Likes

Comments

På senaste tiden har jag jag varit extremt trött och stressad, nu när det börjar bli mörkare ute och det är kallt när man går ut på morgonen blir allt lite jobbigare och tråkigare. Hela sommaren har jag verkligen levt livet, jag har hunnit gjort allt jag vill göra och även hunnit hämta andan efter gymnasietiden. Men jag har även varit väldigt bekväm med att tex inte behöva gå upp tidigt på morgonen, och om jag någon dag kände att jag ville ligga kvar i sängen 1 timme så gjorde jag det.

Har börjat jobba, måndag till fredag jobb. Känner lite som "välkommen till verkligheten", har både mått bra och sjukt dåligt på senaste tiden. Det finns ingen chans i världen att ligga kvar i sängen om man inte orkar gå upp eller om man är på jobbet och är fruktansvärt trött och hungrig är det bara att bita ihop. Den här omställningen har varit jobbig både psykiskt och fysisk, ibland hade jag helst vilja ligga kvar i sängen och gråta men det är bara att gå upp ändå. Haft svårt att sova för att jag vet att jag måste vakna utvilad för att orka med jobbet, hinner inte träffa mina vänner lika ofta och det gör också att jag får lite "ångest" över att min tid inte räcker till. Om några veckor kommer jag kommit in i mina nya rutiner och min vardag kommer vara helt annorlunda och jag kommer finna mig i min nya situation på ett helt annat sätt.

I och med att jobbet tar upp närstan all min tid har jag kommit fram till vilka jag vill prioritera och vilka som vill prioritera mig och acceptera att jag inte kan ses alla tider, och därmed väljer att prioritera mig på deras lediga tid. Att inse vilka som verkligen prioriterar mig har gjort att jag insett vilka jag vill lägga min tid på. Det absolut värsta jag vet är att ha känslan av att bli bort prioriterad, därför det är så viktigt för mig att prioritera dom som är betydelsefulla i mitt liv.


Likes

Comments

I fredags mötte jag upp Victoria, på stan. Vi åt lunch på Stationen, och planerade Kulturnatten. Jättemysigt, saknar verkligen skolan just nu, att träffa sina vänner varje dag. Prata, skratta, gråta haha. Jensen var så himla bra för mig, lärt mig hur mycket som helst och utvecklats som person. Kunna göra prestationer inför andra och lära sig hur man ska lägga upp sina studier och kunna plugga och planera sin tid på egen hand.

I Lördags var det som sagt Kulturnatten, åt först middag sen åkte vi ner på stan. Tycker egentligen att Kulturnatten är lite överskattad men det blev ändå en lyckad kväll.

Just nu befinner jag mig i Sundsvall, kommer berätta mer sen om varför jag är här, kommer veklingen bli några givande dagar här uppe.

Likes

Comments

I Lördags var jag och Hannah på kräftskriva hos Alva, kort och gott så var det jättetrevligt. Vi åt kräftor och sjöng snapsvisor, mot kvällningen körde vi massa lekar och bara umgicks. Detta kommer nog vara årets första och sista kräftskriva.

Likes

Comments

Den här veckan har jag spenderat alla dagar tillsammans med min favoritperson Hannah, alla borde verkligen ha en vän som henne. Hon är helt fantastisk, utan att ta i. Så stöttande och enkel att vara med, vi kan prata i telefon 3 timmar om dagen, samtidigt som vi kan hänga en hel dag och det känns som det gått 10 minuter.

Idag hann vi med en lunch på Gränby centrum, passade även på att klippa mig. Känns alltid brutalt kort och ovant direkt efter men också så himla fräsht. Sen åkte vi ner på stan och tog en fika. Vi mötte upp Ida efter hennes skola, sen åt vi middag tillsammans och bara hängde, så mysigt. Håller även på att göra om garderoben i lägenheten, det kommer bli så bra.

Likes

Comments