Hej på er! Jag är precis hemkommen från New York där jag spenderat veckan tillsammans med Daniel och goda vänner. Jag har nu hittat min absoluta favoritstad! Wow, vad häftig staden var!! Vi bodde mitt i staden på 3rd Avenue och gjorde allt från museibesök till goda frukostar och helikopterflyging! Mer om det i ett kommande inlägg.

Nu kan jag starta det nya året. Jag. har gjort mina sista pass på NK och ICA för att imorgon börja min nya tjänst på RFM Brands. Jag ser verkligen fram emot detta! Nu börjar jobbet jag verkligen suktat över. Det känns som att det här kommer bli ett bra år med tanke på att resan blev så lyckad!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Time flies... Tre månader sedan ett inlägg, det måste vara ett rekord!


Det har hänt mycket den senaste månaden. I oktober lämnade jag in en ansökan till Berghs School of Communication till deras Bachelorprogram och det var verkligen helt spontant. Programmet var helt perfekt för mig och det var verkligen det här jag letat efter i min utbildning. Det gick några veckor och jag började inse att programmet inte bara handlade om mycket pengar utan även att det var helt orimligt för mig att studera 5 månader i Australien, jag är inte beredd att fly landet över en så lång tid.

Strax efter jag insett detta så får jag ett mail i inboxen om att jag blivit kallad till en intervju. I samma veva hade jag sökt jobb genom spontanansökan och även ett personligt brev på Facebook. Jag hade en vecka med 4 intervjuer varav en intervju för en praktikplats, två jobbintervjuer samt denna intervjun på Berghs. Mitt i allt plugg och jobb så fick jag en sådan prestationsångest och jag var ju inte ens intresserad av Berghs Bachelor längre så varför skulle jag gå på den? Tänkte till och med ställa in i sista sekund, men kände ändå att det skulle vara en så bra erfarenhet för mig.

Väl på Berghs så kände jag "Här vill jag verkligen gå". Programmet var så lockande likväl eleverna och lärarna! Skolan ligger mitt i stan och det är min drömutbildning. Jag genomförde min intervju helt oförberedd, och det var ganska skönt när jag som person planerar i minsta detalj och stressar upp mig för sådana här saker.

Därefter skulle jag på en jobbintervju för en tjänst som Junior PR Manager för ett företag som är återförsäljare av hud- och sminkmärken. HÄR ville jag jobba. Så härliga människor och kontoret ligger även det mitt i stan, och det var ju detta jag ville jobba med.

Gissa hur det slutade?
Jag kom in på både Berghs Bachelor OCH fick även jobbet som Junior PR Manager.

Om jag hade ångest innan, vad hade jag inte nu? Jag fick svar på jobbet samma dag som skolan ville ha svar. Ångest. Skulle jag välja min utbildning som jag först tvekat över men som nu var min dröm. Bo utomlands med okända människor i 2,5 år på andra sidan jordklotet. Men ändå... AUSTRALIEN!! Och om jag inte skulle trivas? Vad skulle jag göra då? Men det måste ju varit någon mening med att komma in på ens drömutbildning?

Men, jag hade ju fått tjänsten som jag veeerkligen ville ha. Ett spännande jobb där jag skulle få jobba mycket med min sociala kompetens och även utveckla min kreativa och skriftliga sida. Men hur långt skulle detta jobb gynna mitt CV i framtiden? Det är ju "bara" ett jobb och ingen grundlig utbildning. Vad går jag miste om? Jag måste ju ändå ha en utbildning någon gång så då är det väl bäst att utbilda mig direkt så att jag blir klar hyfsat ung, eller...?

Ni kanske förstår min hjärna vid detta laget. Jag frågade familj, vänner, folk på jobbet och alla jag stötte på om hur jag skulle göra men alla sa olika saker och det slutade ändå i att det endast var jag som kunde avgöra hur jag skulle göra. Det slutade i att jag tackade ja till skolan. Lättad, glad, allting kändes rätt. Men dagen efter hade jag ångrat mig igen. Jag tackade ja till jobbet.

Så... NYTT JOBB i slutet på Januari. Jag gjorde ändå rätt val i slutändan kände jag. Om jag tvekar så borde jag inte ge mig in på en utbildning som för det första är svindyr och som jag även tvekar på. Ska jag göra något så stort val så ska jag ändå vara säker känner jag. Skolan står kvar men jobbet var menat för mig. Jag är sååå nöjd.

I veckan kom jag även in på journalisthögskolan vilket även det ställde till det i min hjärna igen. Tur att Daniel kan vägleda mig lite. Journalisthögskolan hade kommit i tredjehandsval om jag hade räknat med även Berghs och nya jobbet. Det löste sig till slut!

Kramar
Likes

Comments

​Fråga till er, jag har ju tidigare gjort massvis med vloggar genom videofyme men som på den senaste tiden lagts ner tror jag. Nu när Youtube har blivit så stort så funderar jag på att börja igen. Skulle ni tycka att det vore kul? Känner att det skulle vara kul ibland då och då. Jag ska verkligen fundera på det, men bara om ni skulle uppskatta det! Vore kul att höra vad ni tycker!

Likes

Comments

​Förra veckan blev körkortet mitt. En sådan otrolig lättnad. Äntligen! Innan uppkörningen var jag så otroligt nervös, hade både ont i magen och mådde illa men väl på plats i bilen kunde jag inte göra så mycket annat än att bara köra. Ni som tagit ert kort vet ju känslan när handledaren säger "Jag får börja med att gratulera er till körkortet." hur lugnt som helst. Sjuk känsla, men nu är det gjort och jag är så otroligt glad!! 

Likes

Comments

Hej vänner! Den senaste veckan har allt fokus legat på att gå upp runt 8-9.00 för att sedan ha körlektioner och plugga fram till 22.00. Som jag skrev i tidigare inlägg så är nu jag och Anna sedan förra måndagen i Eskilstuna på intensivkurs. Äntligen tar jag tag i detta körkort som aldrig blivit av... Det har varit en väldigt hektisk och intensiv vecka men idag var det dags för teoriprov och jag klarade det! Otrolig lättnad på den fronten men samtidigt är jag redan stressad inför uppkörningen, vi får se hur det går...!

Ikväll gick vi till Phil's Burger här i Eskilstuna. Jag tog en tryffelburgare och Anna valde en halloumiburgare så sjuuuukt gott. Det är ett ställe man borde nyttja mer i Stockholm. Eskilstuna är förresten en väldigt fin och mysig stad. Liten dock men väldigt fin. Dags för oss att sova, jag ska upp tidigt imorgon för lektion! Puss

Likes

Comments

Hej vänner! Då var det dags för höstens (jävla) förkylningar att vakna upp igen. Har inte varit sjuk på så länge så att jag glömt hur jobbigt det faktiskt är. Vaknade upp med halsont och en täppt näsa. Usch... Kanske hade gårdagens kost något med detta att göra... McDonalds och Texas är kanske inte den bästa maten när en förkylning är på väg. Passade ju väldigt bra att jag också frös mitt gymkort för några månader framöver ändå. 

På måndag ska jag faktiskt åka iväg i två veckor. Det är dags för mig och Anna att gå intensivutbildning i Eskilstuna för att försöka få vårt efterlängtade körkort. Håll tummarna för mig!! Idag ska jag mest äta nyttigt för att försöka bota förkylningen och sedan ska jag och Daniel ut till Dalarö vilket kommer väldigt passande. Vi hörs!

Likes

Comments

​Två år? Det känns som jag känt dig hela livet men det har också gått så väldans fort... Vår två-årsdag "firade" vi i Marbella och var nog den mest oromantiska dagen det någonsin kunde bli, haha. Dagen började såå bra med ett så fint uppvaknande med dess presenter, jag är världens lyckligaste. Planerna för dagen var stranden, god middag och sedan drinkar natten lång. Vi hann bara med 1 av 3. På stranden känner jag att migränen börjar komma och jag hoppas att den går att bota med de tabletterna jag har men icke... Daniel får sitta med mig från 12.00 till 22.00 medan jag spyr är helt okontaktbar och gnäller... stackarn. Nästa år får vi göra det bättre! Vi kompenserade dagen några dagar efter vi kommit hem med middag, champagne och bad vid Edsviken, det är så det skulle ha varit.

Likes

Comments

​I början på veckan tog jag och familjen båten till Huvudskär, och vilka fina dagar vi fick! Strålande sol men tyvärr så blåste det ordentligt så det var väldigt kallt. Kunde inte bada en enda gång men vi hade det väldigt mysigt ändå. Det var lite nostalgi att vara där ute då jag inte varit där på flera år och har varit där varje sommar under hela min uppväxt. Vi fiskade (utan napp...), grillade, solade, spelade kort och åt god mat. Ni som inte varit på Huvudskär och bor i Stockholmstrakten borde verkligen ta er dit. Det går båtar från både Dalarö och stan!

Likes

Comments

Hej allesammans!
I'm back! Marbella var magiskt. Trivdes verkligen där och känner att det är ett ställe jag kommer åka tillbaka till. Vi kikar redan på en ny resa dit till nästa sommar!

Tillbaka o Sverige och även tillbaka på jobbet. Idag jobbar jag inte stängning vilket är väldigt skönt då man får äta middag normal tid och inte klockan 21.30... Återkommer med ett inlägg om Marbella.

Ha en riktigt fin fredag!

Likes

Comments