LUCKA 21 - RECEPT

För två år sedan gjorde jag en cheesecake på saffran som jag tyckte var helt magisk... så jag var såklart tvungen att baka den i år igen haha. Jag ska dock vara ärlig - jag blev inte alls nöjd med bilderna (hade tyvärr inte orken eller tiden att baka en ny cheesecake haha) så jag kör på bilderna från 2018 igen. Så får det bli ibland!

Denna tycker jag iallafall definitivt att ni ska prova om ni gillar cheesecake <3

SAFFRANSCHEESECAKE

Ca. 8 bitar

INGREDIENSER

Botten:
Ca. 15-20 st digestive-kex
75 g smör

Fyllningen:
400 g philadelphia-ost
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 paket saffran

Översta lagret:
4 dl creme fraise (vanlig, inte lätt)
1 msk vaniljsocker

SÅHÄR GÖR DU

1. Mixa digestive-kakorna till smulor.
2. Smält smöret och blanda med digestive-smulorna.
3. Kläm fast ett bakplåtspapper över bottnen i en springform och tryck ut digestive och smör-blandningen så att det täcker hela bottnen. Grädda i ugnen i 5-7 minuter, i 200 grader. Låt svalna.
4. Vispa ägg och socker pösigt, och tillsätt därefter saffran. Blanda ner philadelphia-osten och rör ihop det till en jämn smet. Lät smeten dra i ca. 15 minuter så att saffranssmaken mognar.
5. Häll fyllningen i formen och grädda i ca. 30-40 minuter, i 180 grader. Låt kakan svalna ordentligt.
6. Rör ihop crème fraise och vaniljsocker och bred ut över kakan. Grädda i ca. 6-7 minuter, i 180 grader, tills ytan har stelnat litegrann. Låt kakan svalna.

Puss & kram

#bestofnouw #nouwoutfit

Gillar